Дянков пък си похвали Бюджет 2012

Най-добрият е в условия на криза, каза министърът
Обновена: 2 ное 2011 15:37 | 2 ное 2011 10:19,
168
Дянков пък си похвали Бюджет 2012
Симеон Дянков и Бойко Борисов Снимка: БТА

Проектобюджетът за следващата година е възможно най-добрият в условията на криза. Той съдържа в себе си достатъчно буфери, за да може българската икономика да удържи и при лош сценарий за европейските икономики. Това каза министърът на финансите Симеон Дянков пред БНТ.

В държавната хазна за 2012 година има заложени 4 милиарда от еврофондове, които ще се инвестират в инфраструктура и човешки ресурси.

Социалните разходи се увеличават за сметка на тези за МВР и отбраната и това ще бъде тенденция и за 2013 година, обясни Дянков.

"Вече сме казали, че минималната работна заплата ще се увеличи до 290 лв., вече сме го заложили в бюджета от второто тримесечие и работим активно и се надявам до средата на следващата седмица да имаме план за увеличаване на ниските пенсии", допълни министърът.

Още по темата

Той обясни, че вариантите са три. Първият е да се вдигне само минималната пенсия. Самият министър обаче не е привърженик на това, защото по думите му се получава изкривяване. 

"Тези, които са на най-ниското ниво, получават повече, така че аз предпочитам да има в процентно отношение – тези, които получават по-ниски пенсии, да получат по-голямо увеличаване, но и нагоре това да стане с по-малко проценти", разясни Дянков.

Това ще струва няколкостотин милиона, изчисли финансовият министър.

Дянков коментира и протестите на БАН.  „Вместо да стоят по улиците, те да вземат да направят някой друг европейски проект. България има близо 400 милиона лева, които в момента стоят неизползвани, по научни изследвания, и БАН не ги използва. Защо не ги използва, дали не знаят английски, дали не знаят как да се правят проекти, това е вече тема, която си заслужава да се развие“, посочи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: Симеон ДянковБюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тиква в "Армани'....))))
164
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Дянков, не лъжете българския народ като дърт *** с тези приказки за евро-проектите. Вие би трябвало да сте съвсем наясно, че по тези рамкови програми (настоящата е FP7), няма пари за заплати на учените. Освен това, колкото е по-ниско заплащането на труда в една държава - толкова по-малко са парите по проектите. Или се изказвате неподготвен, или съзнателно заблуждавате незнаещото общество!
163
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ве мушморок, кога излизаме от кризата?
162
5
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Има още дълго да влачим от социалистическото мислене. Кога хората в България ще разберат, че заплатата не се полага, а се изкарва.За да получиш, трябва да произведеш и пласираш продукцията.А Дянков само разпределя това, което е събрала или ще събере държавата.За да има държавата какво да разпределя,трябва да се скъсваме от бачкане, да бъдем по-добри професионалист, да не спираме да си повишаваме квалификацията и тогава при политика стмулираща инвестиции, да привличаме инвеститори в производство
161
1
 
6
 
! Отговори
Напуснал България преди 12 години
До 141 Естествено, че IP адресите са запомнят от сървъра, това е начина по който се залавят хора в мрежата. А глупаците поддържащи ГЕРБ са хора вярващи в Дядо Коледа. Акциза на газта се вдига в България, а до сега цената й е найшвисока именно там. Ето линк с цените на газта в Европа. telegraph.co.uk/finance/personalfinance/consumertips/household-bills/8607465/Britain-has-second-cheapest-gas-in-the-EU.html Да е честито на всички наивници в България.
160
0
 
2
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 12 години
...вие наистина ли неразбирате какво значи "минимална работна заплата"
159
1
 
4
 
! Отговори
Дд преди 12 години
ОХ ДВА ДОЛНИ АМБРИАЖА ....
158
0
 
9
 
! Отговори
бат бойко преди 12 години
ей ние двамката/ след време ши ми ба1кате за половин кафеце / гарантирано от ГЕРББББББББББББББББББББББББББББББББББББББББББББББ/ да сте ми свалили ама май в *** искате да жувейте / честито ви избори
157
2
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИТЕ ЛУМПЕНИ преди 12 години
ДО ВСИЧКИ *** ПОСРЕДСТВЕННИ И БЕЗМОЗЪЧНИ БЪЛГАРИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ТОЯ *** *** БОРИСОВ И НЕГОВИТЕ *** ОТ ГЕРБ.*** НЕЩАСТНИ ВИЕ С ИЗБОРА СИ ОБРЕКОХТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА И ЦЯЛОТО ПОДРАСТВАЩО БЪЛГАРСКО ПОКОЛЕНИЕ НА ТОТАЛЕН ГЕНОЦИТ ОТ СТРАНА НА ГЕРБ.ВИЕ ПСЕВДО БЪЛГАРИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ВИ ИЗКОПЯТ ЗА ДА НЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ ПСЕВДО *** КАТО ВАС САМИТЕ.ЕДИН МИЛИОН *** И ИНТЕРЕСЧИИ ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБАТА НА ПОВЕЧЕ ОТ ШЕСТ МИЛИОНА. ВАШИЯТ ГРЯХ КЪМ БЛИЗКИТЕ ВИ ЩЕ ГО ПЛАТИТЕ КАТО НЕ ГЛАСУВАТЕ НИКОГА
156
0
 
4
 
! Отговори
ХАХАХА преди 12 години
Защото си *** като манерка
155
0
 
5
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
виц от дир.бгПоследици от електронизацията. Правителство -> е-правителство; Здравеопазване -> е-здравеопазване; БАН -> ?...
154
1
 
16
 
! Отговори
г-н преди 12 години
Ами замислете се защо бюджета беше показан след изборите.Преди това се пазеше в пълна тайна -въпрос с повишена трудност.
153
3
 
24
 
! Отговори
Shark преди 12 години
до БЪЛГАРКА- Да, Дянков е ***, ама ние сме още по-големи простаци че го търпим. И си го заслужаваме, защото имахме възможност да им покажем че не ни харесва тяхното управление, но не, овчото стадо отиде и гласува за ГЕРБ, а където не е резултатите бяха изманипулирани, но и това също ще бъде преглътнато. Така че стига сте плюли Дянков, Бойко и ГЕРБ, имахте възможност да им покажете че не ги искате. Не го направихте. Затова ще търпите сега и ще мълчите!! Всеки народ си заслужава управниците!
152
1
 
17
 
! Отговори
да преди 12 години
Сега парите ще отидат в Пловдив и Варна +София и Бургас . А другата България господ да я пази,ще бъде на ръба на оцеляването.
151
1
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 12 години
ГОЛЯМ *** Е ТОЗИ ДЯНКОВ Я ТОЙ ДА ЖИВЕЕ С 270,00 ЛВ ЗАПЛАТА
150
0
 
17
 
! Отговори
78 преди 12 години
През последните години Борисов наля много пари в София и Бургас.Наистина тези два града започнаха да изглеждат по добре но това е за сметка на цяла България.В провинцията всичко се е скапало- няма вече бизнес,всичко едва крета но това не се вижда от журналистите те са "софиянци".Болниците едва кретат но има в София болници защо са им на провинциалистите болници например те да си умират като кучета-ех че забавих ама ние нали сме кучета по думите на Борисов
149
1
 
21
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Буфери за спасяване на бюджета - това е финансовото постижение на Дянков, но тези буфери вече смачкаха народа ни.Тези хора не искат да разберат, че единствената ценност тук е българският народ и неговото достойно съществуване - всичко друго е вятър и мъгла.Трябва да е ясно - при такава бедност на 30-40 % от народа не може да се говори за достойнство на нацията!Гръцкото павителство по-добре схваща тези неща.
148
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пред този Орешарски е за нобелова награда
147
1
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Вижте само самодоволната мутра на банкевския *** , и гнома до него !
146
0
 
17
 
! Отговори
до 141 преди 12 години
Беновска е напълно права, че сайтове като тоя са купени и продадени отдавна. Новините които поднасят са тип фелацио. А кога банковите сметки на тия сайтаджии ще бъдат разкрити? Избори се печелят с добро и безконфликтно управление а не с пропаганда. От времето на Гьобелс никой не ги е спечелил с пропаганда. Съдебната власт явно е много нужна, да не бъдат разследвани някои. ГЕРБери гледайте си турските филми по вашата телевизия. Ферхундето ви управлява