ПК за контрол на ДАНС не подкрепя новия бюджет на агенцията

Правителственото предложение е силно рестриктивно
10 ное 2011 18:40,
5
ПК за контрол на ДАНС не подкрепя новия бюджет на агенцията
Димитър Дъбов. Снимка: Архив, Булфото

Парламентарната комисия за контрол на ДАНС не подкрепя предложението за бюджет на Държавната агенция "Национална сигурност", направено от Министерския съвет. Това каза пред журналисти след заседанието на комисията ротационният й председател Димитър Дъбов (Коалиция за България).

Дъбов уточни, че представителят на ГЕРБ в комисията – Иван Петров, е изразил особено мнение. Ние ще търсим възможност за среща с премиера при някое от посещенията му в парламента, за да изложим в детайли съображенията ни за бюджета на ДАНС, каза Дъбов.

Правителственото предложение е силно рестриктивно, с този бюджет ДАНС не може да изпълнява законовите си функции, заяви Дъбов. Депутатът припомни, че през последните две години са направени структурни реформи в агенцията и е имало голямо съкращение.

Там вече няма ресурси - няма възможности за нова структура, за допълнително съкращение или за пенсиониране на служители, посочи той.

Този бюджет изисква да се направи промяна в закона за агенцията и да й бъдат снети някои функции, за да се побере в рамките на определените средства, смятат от комисията.

Предвижда се за 2012 г. бюджетът на ДАНС да е 75 млн. лв., каза Дъбов. По думите му миналата година за агенцията са отделени около 90 млн. лева. Председателят на комисията добави, че при създаването на агенцията бюджетът й е бил 133 млн. лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 4 - слагате всички под общ знаменател и сте написали пълни глупости. Или ни ви огря, когато кандидатствахте за работа в Агенцията???А колко пъти ?
4
3
 
31
 
! Отговори
Копи Пасте преди 12 години
Напускат тези, дето имат години за пенсия и за да вземат 20 заплати от големите :) , че ако останат за догодина ще вземат 15 заплати от малките :) После пак ще кандидатстват за работа - като пенсионери вече и да четат вестници само и да ги анализират. Нищо не работят в ДАНС, на всички е ясно. Ама приемат промените със задна дата, ще изтеглят бързо рапортите...
3
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МНОГО ЕЛЕМЕНТАРНО РАЗСЪЖДАВАТЕ...НАЯСНО ЛИ СТЕ, ЧЕ С ПОДОБНИ МЕРКИ СЕ ПРИРАВНЯВА РАБОТАТА НА АГЕНТ ОТ ДАНС СЪС ТАЗИ НА РАЙОНЕН ИНСПЕКТОР ОТ МВР. ИЗВЕСТНО ЛИ ВИ Е КАКЪВ ЕФЕКТ ЩЕ ОКАЖАТ ТЕЗИ МЕРКИ ВЪРХУ МОТИВАЦИЯТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ, А ОТТАМ И НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ. ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И РАЗБИВАНЕ НА СПЕЦИАЛНА СЛУЖБА, ПОЛЗВАЩА СЕ С НАЙ-ГОЛЯМО ДОВЕРИЕ НА ЗАПАДНИТЕ ПАРТНЬОРИ. ЗАЩО НЕ СЕ ОГРАНИЧАТ ФИНАНСОВИТЕ БЮДЖЕТИ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, КОЯТО Е НАЙ-КРИТИКУВАНАТА В ДОКЛАДИТЕ НА ЕС?!
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най отговорно заявявам и Декларирам че няма да пиша повече по форумитеМоля , преустановете предприетите от Вас действия - до доказване на горното
1
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те пък едни Функции! Да изпълняват поръчките на тапирите Боце, Цеце и компания. И пълно с компрометирани лица - бившият им шеф (нали беше от Станишевците?), заместник - шеф, чието братле си е чист крадец (синчето пък тройно повече). *** обвинения за нагли, дедесари и т, н. А Боката се подписвал "фалшиво", но все за сметка на гербови протежета! Срам и резил. А в измислената тиквена партия пълно с офицери от ДС. И се пънем, коло сме велики. Мъка! И наглите плачат за заплатки!