Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително

Трайчо Трайков допуска промяна между двете четения
Обновена: 12 ное 2011 11:41 | 12 ное 2011 11:39,
158
Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

Между първото и второто четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен, т.е. да се намалят допълнително парите на някои от министерствата, заяви икономическият министър Трайчо Трайков в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Според него изработването на консервативни бюджети от правителството през последните 2 години е правилен ход. По думите му обаче няма вариант догодина страната да вземе нов заем за покриването на "облигациите на Милен Велчев".

Попитан дали необходимите за това пари не могат да бъдат намерени като се орежат допълнително средствата за определени министерства – например на вътрешните работи и на отбраната, Трайков отговори: "Да не чуе дяволът, но между първо и второ четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен".

Той прогнозира, че кредитирането като цяло ще се свие, въпреки че има условия и за намаление на лихвите.

Икономическият министър посочи, че три от основните външни пазари на България – Гърция, Италия и Германия, ще свият потреблението си, включително и на български стоки.

"Не завиждайте на гърците. За тях следващата година ще бъде много тежка", заяви Трайков.

Той определи като "щастие в нещастието" увеличаването на депозитите на гръцки граждани у нас и пререгистрирането на фирми от Гърция в България. Същото определение Трайков даде и за прогнозите на Брюксел за икономическото развитие на Европа, когато прогнозата за България бе намалена по-малко в сравнение с останалите страни.

Помолен да коментира прогноза на японска банка, че България ни е най-застрашена от дълговата криза в Европа, защото западноевропейските банки може да изтеглят парите си, министърът отговори: "Обикновено тези, които чертаят лоши прогнози за България, после имат проблеми. Вижте дълга на Япония".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
0
 
! Отговори
Анука преди 12 години
Че то тоя бюджет ако го резнете още малко и ще остане само да си приемете издръжката на парламента, прзидента и мин. съвет(увеличена незнайно защо за последните със 7 мил. лв. на база 2011).
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително" ... може, защо да не може , народа е оскотял ,разединен и търпи и те пробват до къде могат да го лъжат с тъпите си лъжи
153
0
 
3
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
ей ***,къде ще режете още .хората ще студуват ще тънат в мизерия ще ядат компоти с хляб и ще гледат да оцеляват . семейства се развалят деца няма да ходят на училище понеже родителите им нямам пари вие ще режете.ние ли сме наи простите на света .вашите *** кратуни трябва да отрежем и да ги забием на колове пред народното събрание за назидание на онези които искат да управляват.смърт за вас гадни продажни родообстъпницу
152
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ИМА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност!!! Много е просто...(лекция за политици)1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда)Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците.АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗЛЯЗАХА НА УЛИЦИТЕ, А НИЕ СПИМ! За да излезем от кризата ТРЯБВА:1. За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!2. За останалата печалба данък печалба ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките и от работна заплата) - тогава в бюджета от тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...?Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите на всички българи, а съгласно Чл.60 от Конституцията ни таваните за осигуряване и облагане са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TOVA S RQZANETO GO KAJI NA GOSE!TOI E PO TIQ RABOTI!
150
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Боко, Дянко-о-о-в и ти Тотьо, да Ви разкажа една народна приказка, а Трайков ли и на тебеНастрадин Ходжа, казал на Хитър Петър:- Петре, научих магарето си да не яде- И какво ще го правиш сега? рекъл Петър- Ще го правя на кюфтета- Защо? - Очудил се Хитър Петър- Защото ТЪКМО ГО НАУЧИХ ДА НЕ ЯДЕ И ТО ВЗЕ ЧЕ УМРЕДянков, и ти Тотьо, в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ разпределителни системи, за разлика от вашата либерална, има ПРАГОВЕ НА ЧОВЕЧНОСТ:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. При по-малки доходи ни умъртвяват, чрез глад това се наричаФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД и е престъпление срещу човечеството, за което няма давност!!!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 692лв. По-малка малка минимална заплата еСОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!ОТ КЪДЕ ПАРИ?1. Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27%!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1026 лева ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ!!!2. Данък печалба да се удържа при източника/ТУК В БЪЛГАРИЯ... За инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%... За неинвестираната данъка да е 37.5% (в Германия е 35%), колкото са удръжките на работещите граждани, а данък девидент у нас е само 5%..., а би трябвало да е колкото на нормалните хора 10%...!!!3. Премахване ТАВАНИТЕ за пенсионни, здравни и осигурителни плащания, и удържането им от всички доходи от ТРУД, СОБСТВЕНОСТ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ Максималния размер на СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, да е под размера на минималната пенсия от 136лв, която е доход от честен труд- Дянков, днес ДВЕ ТРЕТИ от парите ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се ПРИСВОЯВАТ/КРАДАТ от безмерно силната, спрямо отделния човек ОЛИГАРХИЯ, а днешната ти СВРЪХЛИБЕРАЛНА ФИНАНСОВА ДИВАЩИНА, Дянков, е отковен ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД- Народе!!!!
149
0
 
5
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
живял съм в Гърция,те наистина говорят така за нас,и са абсолютно прави,само ние не го разбираме,докато не ги обесим тия от парламента,никой няма да ни обърне внимание
148
0
 
4
 
! Отговори
до 149 преди 12 години
Няма нужда си признава - все пак е бил под пагон- няма начин ако не си партиец или си бил "репресиран" както той се изкарва! Боко си е един комунистическо-милиционерски *** и по душа и по интелект!
147
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-жа Цецка Цачева , току що си призна че е била член на ЦК на БКП ,а Бойко кога ще си признае
146
1
 
5
 
! Отговори
проверен източник преди 12 години
До дни ще бъде обявена банковата сметка за захранване на ново перо от приходната част на бюджета базирано на доброволни вноски "Самооблагане". Както се разбира от наименованието няма да има фиксиран процент на самооблагане, нито мярката ще има задължителен характер, като вноските се правят лично . Самооблагащите се ще бъдат вписвани в Регистър на лоялните към администрацията (държавата), който ще се използва по предназначение.
145
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
К'ва Япония бе, Трайков? Те трябва да изчезнат, а ние да се развиваме с някакви бесни темповеследващите 200 години, за да стигнем през 2212 нивото им от 1989. Забравих... И Гърция е по-зле, и Испания, и Италия, и Ирландия, и кой ли още не?!...
144
5
 
7
 
! Отговори
145 преди 12 години
Тая извадка е менте , както речта на Саркози за българските ***. Когато се бъзикаш с неща, които са верни, не би трябвало да се позоваваш на сериозни източници, които едва ли биха посмели да влошат съседските отношения с подобна провокация. Пиши просто, че си копнал от "бъзиклийс". Във всеки майтап има доза истина, но не си прави провокации на официално ниво, като КУ-КУ едно време за Румъния, да не разбереш какво е гьостерица и военни без чувство за хумор.
143
7
 
13
 
! Отговори
145 преди 12 години
Директна извадка от гръцкия вестник "Симера": "Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски ...директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част... от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на прощадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма. И ние като гръцки граждани свикнали да търсим и отстояваме прават си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда. Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави. В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, *** са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем."
142
0
 
15
 
! Отговори
НИКОЛА преди 12 години
направете възраста за пенсия 80 год. сигурна работа,а ако някоя пенсия е оцелял и си иска пенсията му пратете отряда за борба с тероризма, ако много се съпротивлява го обкръжете с армията и го подложете на обстрел с гаубици и танкове, трябва само да го раните той един път щом попадне в ръцете на лекарите там грешки няма,не си е платил здравните,грешни диагнози,скъпи лекарства,те ще го уморят,а ако се окаже жилаво *** дайте му сметката за тока и газта, там Ангел Семерджиев не прощава,и край.
141
1
 
5
 
! Отговори
Не ругайте 117! преди 12 години
Историческият материал доказва, че в далечни времена прабългарите и предците на турците са знаели за родствените връзки помежду си.Тогава защо и 117 не си признае, че има български корен? :)
140
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз предлагам да има електронна анкета за доверие към правителствата.Туй, че ми казват в последния момент какви решения вземат без да ме питат никак не ми харесва. Все пак АЗ&НИЕ българите ги избираме и е редно да знаем какви ги вършат-в НАШ ИНТЕРЕС.
139
1
 
10
 
! Отговори
До Кучето, 134 преди 12 години
Би било добре да се случи това, което предлагаш, но сигурно няма да стане. *** са най-сигурните и стабилни избиратели - който им даде пари, за него ще гласуват под строй! Затова изобщо няма да се очудя, ако намалят доходите на всички, ако увеличат данъците на всички, а на *** увеличат помощите и престанат да търсят от тях плащане на каквито и да е сметки и данъци!
138
0
 
15
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО: преди 12 години
ДЯНКОВ И СИЕДА СЕ ИЗМЕТЕ !!!
137
1
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
а така реже дей6а вашта мама да може оня дебелия с ножичките да реже ленти!
136
1
 
2
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
SOKOLE.ZAGUBIHME ELEKTORATA MA D.P.S AKO DOPUSNEM I SIUNET DA MU NAPRAVIAT-----NA BIUDJETA DE