Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително

Трайчо Трайков допуска промяна между двете четения
Обновена: 12 ное 2011 11:41 | 12 ное 2011 11:39,
158
Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

Между първото и второто четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен, т.е. да се намалят допълнително парите на някои от министерствата, заяви икономическият министър Трайчо Трайков в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Според него изработването на консервативни бюджети от правителството през последните 2 години е правилен ход. По думите му обаче няма вариант догодина страната да вземе нов заем за покриването на "облигациите на Милен Велчев".

Попитан дали необходимите за това пари не могат да бъдат намерени като се орежат допълнително средствата за определени министерства – например на вътрешните работи и на отбраната, Трайков отговори: "Да не чуе дяволът, но между първо и второ четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен".

Той прогнозира, че кредитирането като цяло ще се свие, въпреки че има условия и за намаление на лихвите.

Икономическият министър посочи, че три от основните външни пазари на България – Гърция, Италия и Германия, ще свият потреблението си, включително и на български стоки.

"Не завиждайте на гърците. За тях следващата година ще бъде много тежка", заяви Трайков.

Той определи като "щастие в нещастието" увеличаването на депозитите на гръцки граждани у нас и пререгистрирането на фирми от Гърция в България. Същото определение Трайков даде и за прогнозите на Брюксел за икономическото развитие на Европа, когато прогнозата за България бе намалена по-малко в сравнение с останалите страни.

Помолен да коментира прогноза на японска банка, че България ни е най-застрашена от дълговата криза в Европа, защото западноевропейските банки може да изтеглят парите си, министърът отговори: "Обикновено тези, които чертаят лоши прогнози за България, после имат проблеми. Вижте дълга на Япония".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха честито след изборите!Бедна ни е фантазията какво ни чака още...*** народ - слаба държава, глад и мор.Гарантирано от ГЕРБ!
134
5
 
4
 
! Отговори
126 преди 12 години
129Такива левацикато теб са причината бг да е слабо-развита аграрна страна.Неграмотен,завистлив и *** *** който чака някой да го "оправи".И перманентно си оправен..........отзад,балък!
133
1
 
21
 
! Отговори
Бюджет ! преди 12 години
Бюджета е ясен! Дянков разполага с определена сума пари и е разпределя по сектори. Сега къде колко дава няма да говорим. Проблема е в общата сума на бюджета, колкото е по голяма толкова повече ще има за всички. Сега тук е ролята на правителството с редица мерки да прави така, че общата сума да става по-голяма и по-голяма. Проблема на това правителство е, че не няма на практика никакви анти кризисни мерки. Рязането е лесно, но до кога ? Много мрънкащо е това правителство !
132
5
 
8
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
///Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително///......ще орежат помощите на ман**лите ..
131
0
 
13
 
! Отговори
Shark преди 12 години
"Не завиждайте на гърците....." Ама не мога да разбера защо постянно се занимаваме с гърците. Всичката я втасахме та сега тях ли да ги мислим.
130
2
 
6
 
! Отговори
222 преди 12 години
Една дама направи Росен президент, ти си втория любимец, какво се отрежда за теб.
129
2
 
5
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
Миризмата, *** миризма ме дели от тебе турчино и ме кара да мисля ,че съм българин
128
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз предлагам да няма бюджет изобщо, дано тогава тези некадърници ГЕРБ бъдат доволни
127
3
 
18
 
! Отговори
126 преди 12 години
*** като теб погребаха България. Изчезни от виртуалното ми полезрение, че не мога да ти дишам пръдните.
126
0
 
11
 
! Отговори
GLASUVAHTE ZA GERB преди 12 години
VSEKI DEN SE RAZBIRA, 4E TEZI KOITO GLASUVAHA ZA GERB MOGAT SAMO DA SI KUSAT KOSITE.TOVA KOETO GERB PRAVI, RESPEKTIVNO BORISOV, DQNKOV I CVETANOV E, BOGATITE DA SA PO-BOGATI A BEDNITE PO-BEDNI NA BORISOV MU PUKA ZA HORATA, UMELO IZLUGA POBURKANIQ VE4E NAROD, I SEGA GRABI LI HGRABI, VZIMAIKI VLASTTA V EDNI RUCE SME OBRE4ENI NA JESTOKI MERKI I TO SAMO SRE6TU TEZI KOITO NE SA SUGLASNI S POLITIKATA IM I NE IM PLA6TAT.TOVA KOETO PRAVI BORISOV E OGRABVANE NA HORATA, ZABIVANE V BEDNOSTTA I OT4AQNIETO
125
0
 
15
 
! Отговори
Shark преди 12 години
И аз орязвам моя бюджет за 2012. Съжалявам, но няма да има за данъци. Вероятно ще се наложи да огранича бюджета и за застраховка Гражданска отговорност, за винетка още не се знае, предстоят дабати.
124
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
125Неграмотни ***(гръТСки),ти си господин нИКОЙ и сметка от никой не можеш да искаш!!!На *** с основно образование никой нищо не обяснява!Роб си се родил роб и ще си умреш.
123
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въобще не ми говори за доверие към която и да е година от така наречения "преход". Преход към преизподнята може да се нарече най-точно. Въпрос на време е съвсем да ни писне и да поискаме развод по грътски и италиански.Компренде, другарю камарад?
122
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
122Към 2009 година в Бг беше се наложил модел на доверие между държавата и гражданите.Нещо което не беше характерно както преди 1989 така и в първите години след началото на промените.Забелязвам че времето на надлъгването (държавата винаги преебва гражданите безогледно)се завръща и то в НЕБИВАЛИ мащаби такива каквито бяха по Татово време.
121
0
 
11
 
! Отговори
Що бре ?????? преди 12 години
Изчееезна лика му прекрасен от форумите тез дни еййййййй. Що ни дават туй мунче? А ние тръпнем, а ние пърхаме с ръчички да видим лика му небесен. Като икона е той.ОООООООО ДЕ СИ : бащице мой??????
120
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки мъж си заслужава жената, всяка къща-стопанина, и всеки народ управниците. Жалко, но факт. Мълчанието ражда агнета, а безмозъчието-зомбита. Българите сме все откъм е***аната и заслужила участта си страна. Ужасно е да го констатирам(за н-ти път), но когато глупаците говорят и боговете мълчат.
119
0
 
3
 
! Отговори
ичи преди 12 години
Това е Трайчо Tрайков
118
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...г-н депутат ме гледа девствено,естествено не шмърка нищо евтино...Искам некой ден да *** на тях(ама на всичките 240,зелвни,червени,сини,***,пембяни...)Мирише ми на втора 1878!?!
117
1
 
8
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
що не ми лапнеш БЪЛГАРСКАТА ***
116
3
 
5
 
! Отговори
XxX преди 12 години
Много платени драскачи има тука, ве ! Лапате за по кило сирене от растителни мазнини и бира от 60 стотинки да пишете глупости...