Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително

Трайчо Трайков допуска промяна между двете четения
Обновена: 12 ное 2011 11:41 | 12 ное 2011 11:39,
158
Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

Между първото и второто четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен, т.е. да се намалят допълнително парите на някои от министерствата, заяви икономическият министър Трайчо Трайков в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Според него изработването на консервативни бюджети от правителството през последните 2 години е правилен ход. По думите му обаче няма вариант догодина страната да вземе нов заем за покриването на "облигациите на Милен Велчев".

Попитан дали необходимите за това пари не могат да бъдат намерени като се орежат допълнително средствата за определени министерства – например на вътрешните работи и на отбраната, Трайков отговори: "Да не чуе дяволът, но между първо и второ четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен".

Той прогнозира, че кредитирането като цяло ще се свие, въпреки че има условия и за намаление на лихвите.

Икономическият министър посочи, че три от основните външни пазари на България – Гърция, Италия и Германия, ще свият потреблението си, включително и на български стоки.

"Не завиждайте на гърците. За тях следващата година ще бъде много тежка", заяви Трайков.

Той определи като "щастие в нещастието" увеличаването на депозитите на гръцки граждани у нас и пререгистрирането на фирми от Гърция в България. Същото определение Трайков даде и за прогнозите на Брюксел за икономическото развитие на Европа, когато прогнозата за България бе намалена по-малко в сравнение с останалите страни.

Помолен да коментира прогноза на японска банка, че България ни е най-застрашена от дълговата криза в Европа, защото западноевропейските банки може да изтеглят парите си, министърът отговори: "Обикновено тези, които чертаят лоши прогнози за България, после имат проблеми. Вижте дълга на Япония".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
2
 
! Отговори
пиринска македония преди 12 години
абе какво е тава балгариа такова нещо нема туку земи зачерквай балгариа и пиши македониа и без това тука живеат од век и веков македонци па и македониа си е старото и истинско име кое треба да си биде балгариа е грешка и недоразумение изкуствена работа
74
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайков, мамин, ти не беше ли оня юнак дето вчера тръгна да говори, че нямал нищо против шистовия газ у нас? Ако си ти, върви си подавай оставката и бегай далеч от България!
73
2
 
6
 
! Отговори
пиринска македония преди 12 години
След като в петък българската делегация бе посрещната на ВИП летището в италианската столица с обърнат български флаг, от телевизията на Светия Престол ни обявиха за македонци. Официалната Ватиканска телевизия съобщи, че на аудиенция при Бенедикт XVI е пристигнал министър-председателят на Македония. В същото време телевизията излъчваше кадри от разговора на Бойко Борисов с Папата.
72
2
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Това,което пишех до сега, са пълни глупости!Криза има и то каква!Цените на хранителните стоки скочиха от 40 до 80%!Солта понеже поскъпна ходя да ближа ... на Тиквата ,та да ми е по-евтино!Преди време с 2-3 задни сеанса си изкарвах надницата,сега със 7-8 едва покривам разходите,а халката ми вече не държи и редовно се оси...ам!Та моля ви да ми простите!
71
1
 
5
 
! Отговори
пиринска македония преди 12 години
и бойко е македонец
70
0
 
5
 
! Отговори
до 68/ Коментар преди 12 години
Минаха две години и половина. Лека корекция.И на мен все още не ми е ясно как милиционер асфалтира лунната пътека, но сигурно БКП/БСП ще ни обяснят. Те имат опит в многословните безмислени обяснения, уточнения, изказвания, оправдания и т.н.Направо построихме светлото бъдеще... а има още доста до дъното на блатото.
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от всичко най-много им се получава рязането, на лентички или на бюджети , няма значение, рязане да пада
68
0
 
2
 
! Отговори
ДО 49 - Смешко преди 12 години
Имаш много хубаво чувство за хумор.Лошото е, че в България цирк семейство не храни.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
даите сичко на милиционерите и за магистрали и готово.кво толко му мислите, за две години ви видехме кви капацитети сте.
66
0
 
3
 
! Отговори
:-))))))))))))))) преди 12 години
КОЙТО НЯМА ДОСТАТЪЧНО ИНТЕЛЕКТ ПРОДАВА ЛИ , ПРОДАВА...ГЕРБ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ!
65
0
 
6
 
! Отговори
. преди 12 години
Kорупционна сделка за мините в Крумовград (Ютуб)
64
2
 
6
 
! Отговори
. преди 12 години
Пишете Bidon film - Silence Is Golden в Ютуб за да видите какво правят ГЕРБ с българската природа (освен шистовия газ), затова следващите избори ще гласувам по-скоро за дявола , отколкото за Боко и Компания! Предишните бяха слуги на руснаците , тези сега са слуги на американците , от тън на глог драги сънародници ...
63
4
 
2
 
! Отговори
пиринска македония преди 12 години
от кога е создадена таа територийка балгариа се ние македонците си я управляваме тва не биа македонци министар претседатели тва не беа македонци президенти депутати министри учени професори академици даже и днеска ве управляваме ние македонците шрайчо шрайков и он е македонец татко му и майка му са от село кромидово и село марикостиново а и росен плевенлиев президенто и он е македонец хи хииииии
62
1
 
4
 
! Отговори
ЗнаеЛиСе преди 12 години
Бо & Ко знае, че няма да му бъде простено за коварно-презрителното отношение към бедните в бг, та поне за църкви и джамии отделя някоя стотинка... не зная обаче какво ги чака помощниците му.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ко става,уж сме в криза държавата няма пари,а всеки се натиска за властта и не я пуска???Ко става ??
60
2
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
53, Ти наистина си интелигентен точно толкова, колкото и Вождът ти. Бъди здрав като него, но не е лошо да прочетеш и някоя книга. Вацлав Хавел сам се оттегли, защото знаеше, че е некомпетентен. Той беше водач на протестите, а не диктатор като Вождът ти.
59
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Уф!Новите хапчета имат страничен ефект - започват да действат по-късно...Пък и преместиха АТИЛА в друга килия и сега не мога да му крада хапчетата.
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Режат бюджета, а и заем от 4.5 милиярда ще вземат. Поздравления българино! Намери си каквото търсеше 22г.
57
1
 
5
 
! Отговори
Цар и генерал преди 12 години
Голяма хумореска - ББ начело на "консервативно" правителство. Все едно Добри Джуров да беше получил сума ти подкупи от ЦРУ за да състави "консервативно" правителство.ЦРУ търсило, търсило корумпирани хора и намерило Цар, Тиква и Гуменка!Баси находката!
56
2
 
4
 
! Отговори
komunist преди 12 години
доиде време да покажеме на света,че и ние българите сме европеици и достоини последователи на левски и ботев.че сме хора а не стадо,***.целият свият излиза на улицата и протестира да излезем и ние на мирен протест-окупираи софия.да покажеме,че не искаме да ни експлоатират,че не искаме да се застопорияват заплатите,че не искаме да скачат цените всеки ден,че не искаме да сме безработни и социално слаби европеици а управлияващтите да трупат милиони на гърба на народа-окупираи софия циялата исти