Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително

Трайчо Трайков допуска промяна между двете четения
Обновена: 12 ное 2011 11:41 | 12 ное 2011 11:39,
158
Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

Между първото и второто четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен, т.е. да се намалят допълнително парите на някои от министерствата, заяви икономическият министър Трайчо Трайков в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Според него изработването на консервативни бюджети от правителството през последните 2 години е правилен ход. По думите му обаче няма вариант догодина страната да вземе нов заем за покриването на "облигациите на Милен Велчев".

Попитан дали необходимите за това пари не могат да бъдат намерени като се орежат допълнително средствата за определени министерства – например на вътрешните работи и на отбраната, Трайков отговори: "Да не чуе дяволът, но между първо и второ четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен".

Той прогнозира, че кредитирането като цяло ще се свие, въпреки че има условия и за намаление на лихвите.

Икономическият министър посочи, че три от основните външни пазари на България – Гърция, Италия и Германия, ще свият потреблението си, включително и на български стоки.

"Не завиждайте на гърците. За тях следващата година ще бъде много тежка", заяви Трайков.

Той определи като "щастие в нещастието" увеличаването на депозитите на гръцки граждани у нас и пререгистрирането на фирми от Гърция в България. Същото определение Трайков даде и за прогнозите на Брюксел за икономическото развитие на Европа, когато прогнозата за България бе намалена по-малко в сравнение с останалите страни.

Помолен да коментира прогноза на японска банка, че България ни е най-застрашена от дълговата криза в Европа, защото западноевропейските банки може да изтеглят парите си, министърът отговори: "Обикновено тези, които чертаят лоши прогнози за България, после имат проблеми. Вижте дълга на Япония".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Току що гледах по БТВ документите че прабългарите са писали на старотюркски.Да не говорим че Хан Кубрат е 100%-ов турчин.Поради что се срамиш да се наречеш турчин бе бугаринооо??
114
3
 
6
 
! Отговори
ники преди 12 години
112, прав си! вместо да чакат гърция да фалира и да злорадстват, да вземат няколко милиарда евро заем, докато не се е разпаднал евросъюза!
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
112И ти ли гласува за ГРОБ бе ?
112
0
 
5
 
! Отговори
Вижте дълга на Япони преди 12 години
Трайчо , Трайчо , еврозоната валутни резерви (886,355) япония валутни резерви (1,137,809) Трайчо , Трайчо , японците са си свършили работа много от отдавна , но такива лъжливи и крадливи дс *** като НС сме в тази дупка , но пък вече няма балами да ти пазят крадливото циганс дупе хоп и всичко си идва на мястото.
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
108Това че "не те интересува" миналото ти не променя САМОТО МИНАЛО.А турките са си турци.и като се правиш на историк би трябвало да знаеш ТОВА.А иначе ми е през онази работа за Турция.
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички нормални и разумни страни теглят кредити само нашето правителство прави безумия.То е ясно че не знаят какво да правят поне да гледат от другите.Нужно ли е безработицата да достигне 80% и на работа да останат само депутатите ,полицайте и някой и друг чиновник министър.Докато се сетят да изтеглят кредит те ще спрат да отпускат кредити..Каква енергийна независимост с тъпия газ след като руснаците могат да ни бият с цени ?Могат да ни продават газ по 100 долара тоя не може да падне под 700...
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
107Не знам какви професии имаш но определено си много глупав.Като всички около теб са зле ти как ще си добре бе баламурник?Като те ограбят на улицата.Като пребият безпричинно някой от семейството ти.Като ти оберат къщата и т.н. се сети пак за мен!А мен не ме мисли.Справил съм се преди 1989.После и 93-97-***. а след това и експериментите на *** Костов,разни царчета и т.н.Гледай себе си че к..ра тепърва предстои.А по света смотани юристчета не търсят!!А ИТ има десетки МИЛИОНИ от Индия,К
108
1
 
15
 
! Отговори
janko преди 12 години
Министерство на безделието до зорите Министерство на охолната среда и мърдите Министерство на вън що не работи Министерство на вътре що не работи Министерство на Министерство на персоналното развитие и себеустройството Министерство на обезобразяването на науката Министерство на "крада и со "-ната политика Министерство на румикономиката и овченергетиката Министерство на "наздраве" омазването Министерство на халтурата Министерство на омразната администрация Министерство на европейската излагация
107
2
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
кои не може да се оправи да зема кирката и да копа на село да сее картофи пак няма да умре от глад,,,,,,е барове кина ,,,глупости ,,,има интернет на крак ще ти идват ако си тарикат енергиини камани от реката може да продаваш,,,*** колко искаш ,,,,МИСЛИ,,
106
3
 
6
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
Въобще не ме интересува хан Кубрат къф е бил.Прабългарите преди 1000 години още по-малко.Ако ще ми се правиш на историк значи би трябвало да знаеш че тюрките са всъщност някакви азиатци..Сега живеем в България тук сме родени и сме българи.Ти припадаш по Турция щото там са сравнително добре особено европейската част и особено работещите хора. Кажи ми ако след години Турция заприлича на Ирак пак ли ще ревеш в захлас че всички българи са турци?Келепира си е келепир *** имай национално достойнство.
105
8
 
0
 
! Отговори
до 105 преди 12 години
хич не ми пука, кой за кого гласуваимам 2 професии IT и право, познай дали при мен се усеща кризаа при теб как е?
104
1
 
10
 
! Отговори
пешо преди 12 години
прав е! могат не само да се намалят парите на някои министерства, а изцяло да се премахнат някои министерства! като на пример здравното министерство, докторите отдавна станаха търговци и ще минат към търговията! министерството на културата - отдавна я замести чалгарството! на правосъдието и те станаха търговци! на горите - те отдавна преминаха към дпс оод! и други! там има само заплатаджии, които сериозно лапат от постната дянкова пица!
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
103Да са гласували и останалите 80% бе пич.Къде дремаха?
102
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Току що гледах по БТВ документите че прабългарите са писали на старотюркски.да не говорим че Хан Кубрат е 100%-ов турчин.Поради что се срамиш да се наречеш турчин бе бугаринооо??
101
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това орязване по случай спечелването на последните избори ли е?а сега ония 2о% от населенито дето гласуваха за вас да празнуват!
100
1
 
9
 
! Отговори
гроб преди 12 години
За тия с клишетата "българина е мързелив","българина е свикнал на готово"...Това важи, най-вече, за тези, дето управляват!И който го казва, ме съмнява да е живял в "цивилизацията" , шото ако поживее в Англия, САЩ, Холандия, Дания, Норвегия, Швейцария, Швеция, Франция... *** не на екскурзийка или бригада да бере гъбки на къра, ще е последният профан да не види какво е "мързел" и "на готово"!Там ми се струва са изобретили мързела и на готово..и си живеят хората без да им пука кво мисли властта! Щото те са я сложили да прави така, че на тях да им е добре на готово и с мързел да вадят толкова на месец, колкото тук на година не виждат "работягите"!Та навийте си клишето "българина на готово" и "българина мързелив" и си го наврете у продажните, властопоклонни , широки ..анали!
99
1
 
23
 
! Отговори
до 96 преди 12 години
За Гърците тежка година значи: безработица 10%, средна пенсия 500 евро, средна заплата 1000 евро, лихва по потребителски кредит 4,5%, безвизово пътуване до САЩ, Канада, право на работа в целия ЕС без ограничения! А според Дянков за нас пенсия от 100 евро, заплата от 300 евро, безработица 20% лихви по потребителски кредит 10-17% , визи за половината свят, без право на работа в половината ЕС, вън от Шенген - ще бъде добра година.... Какво им е лошото на тях и какво е доброто за нас се пита
98
0
 
9
 
! Отговори
тц-тц преди 12 години
Според трайчу ,трябва да сме щастливи,че гърците си вкарват парите в наши банки! Що не пращите от щастие бе,хора-както бойковица-дс щерка?????
97
0
 
5
 
! Отговори
ТАНКИСТ преди 12 години
Тез депутати милионери ставаха а вие още спите и блеете , народ Български .. даи му на него киселото зеле и ракията .
96
5
 
0
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
AKO BQHTE GLASUVALI ZA BKP SEGA 6TQHTE DA TANETE W RAZKO6GOVEDATA 5TE6E DA IMA KAKVO DA QDAT.