Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително

Трайчо Трайков допуска промяна между двете четения
Обновена: 12 ное 2011 11:41 | 12 ное 2011 11:39,
158
Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

Между първото и второто четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен, т.е. да се намалят допълнително парите на някои от министерствата, заяви икономическият министър Трайчо Трайков в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Според него изработването на консервативни бюджети от правителството през последните 2 години е правилен ход. По думите му обаче няма вариант догодина страната да вземе нов заем за покриването на "облигациите на Милен Велчев".

Попитан дали необходимите за това пари не могат да бъдат намерени като се орежат допълнително средствата за определени министерства – например на вътрешните работи и на отбраната, Трайков отговори: "Да не чуе дяволът, но между първо и второ четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен".

Той прогнозира, че кредитирането като цяло ще се свие, въпреки че има условия и за намаление на лихвите.

Икономическият министър посочи, че три от основните външни пазари на България – Гърция, Италия и Германия, ще свият потреблението си, включително и на български стоки.

"Не завиждайте на гърците. За тях следващата година ще бъде много тежка", заяви Трайков.

Той определи като "щастие в нещастието" увеличаването на депозитите на гръцки граждани у нас и пререгистрирането на фирми от Гърция в България. Същото определение Трайков даде и за прогнозите на Брюксел за икономическото развитие на Европа, когато прогнозата за България бе намалена по-малко в сравнение с останалите страни.

Помолен да коментира прогноза на японска банка, че България ни е най-застрашена от дълговата криза в Европа, защото западноевропейските банки може да изтеглят парите си, министърът отговори: "Обикновено тези, които чертаят лоши прогнози за България, после имат проблеми. Вижте дълга на Япония".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
13, Няма такава държава в която концесиите да пречат на производството. Знаеш ли колко много повече от 1% са дадени като рушвет? Никога няма да увеличат концесионните такси. Задавал ли си си въпроса защо чиновниците в министерствата при 500-600 лв заплата се натискат да работят там и карат най-скъпите коли, плащат наем по-висок от заплататта си? Сега поне има работа за 1000 човека и държавата прибира налози от тях.
14
0
 
7
 
! Отговори
един от отчаяните преди 12 години
Ако ни дадете накрая изрезките май ще сме по-добре.......
13
1
 
4
 
! Отговори
маке преди 12 години
режи, режи, ти бичкио,бегай църна сиромашио.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайков да си ходи защото не пълни хазната! Златодобива само в Челопеч носи 300млн лв на година от които държавата прибира такса само 1%!Най--лесно е да орежеш бюджета, защо не вдигне концесионната такса за златодобива с 30% за да печели българския народ от природните богатства на страна си?Защо кризата трябва да я плащат само хората а не и чуждестранния бизнес, който печели от националното богатство?!
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На ви сега герб
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАХАХАОЩЕ ЕДНА ГЕРБОВА СЕ СНИМА.
9
0
 
7
 
! Отговори
маке преди 12 години
Пари нема. Действай!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Обикновено тези, които чертаят лоши прогнози за България, после имат проблеми. Вижте дълга на Япония".хахахаха ***
7
2
 
18
 
! Отговори
нервна преди 12 години
т.е. да се намалят допълнително парите на някои от министерствата, заяви икономическият министър Трайчо ТрайковНа кои министерства бе,Трайчо?На Министерство но Вредните Работи? Или на политическите партии? Или на Народното Смърдяние? Или на 7 милиона мишлета,че е най-лесно? Пък тя нашата полиция ви пази..
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Но пък има магисрали все пак катафалките трябва да пътуват отнякъде браво от ГРОБ са предвидили всичко.
5
1
 
20
 
! Отговори
Панайот Хитов преди 12 години
Важно е за *** да има достаътчно стотинки, за да им подхвърлят сутрин, обед и вечер, че тези *** са им верни съюзници в болбата срещу българския народ!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е проблема само в бюджета. Бизнеса също се свива, инвеститорите бягат, а правителството нищо не може да направи.
3
2
 
14
 
! Отговори
учудена преди 12 години
А--а-а-а, тоя жив ли бил?! Къде се беше смушил, та нито го чувахме, нито го виждахме, нито се сещахме за него през последните месеци !
2
0
 
26
 
! Отговори
мим преди 12 години
съгласна съм да орежат,но от парите за тяхните заплати.да ги направят колкото заплатата на среден статистически българин.тогава -да режат.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя да не са го цанили за говорител на правителството ?