Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително

Трайчо Трайков допуска промяна между двете четения
Обновена: 12 ное 2011 11:41 | 12 ное 2011 11:39,
158
Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

Между първото и второто четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен, т.е. да се намалят допълнително парите на някои от министерствата, заяви икономическият министър Трайчо Трайков в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Според него изработването на консервативни бюджети от правителството през последните 2 години е правилен ход. По думите му обаче няма вариант догодина страната да вземе нов заем за покриването на "облигациите на Милен Велчев".

Попитан дали необходимите за това пари не могат да бъдат намерени като се орежат допълнително средствата за определени министерства – например на вътрешните работи и на отбраната, Трайков отговори: "Да не чуе дяволът, но между първо и второ четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен".

Той прогнозира, че кредитирането като цяло ще се свие, въпреки че има условия и за намаление на лихвите.

Икономическият министър посочи, че три от основните външни пазари на България – Гърция, Италия и Германия, ще свият потреблението си, включително и на български стоки.

"Не завиждайте на гърците. За тях следващата година ще бъде много тежка", заяви Трайков.

Той определи като "щастие в нещастието" увеличаването на депозитите на гръцки граждани у нас и пререгистрирането на фирми от Гърция в България. Същото определение Трайков даде и за прогнозите на Брюксел за икономическото развитие на Европа, когато прогнозата за България бе намалена по-малко в сравнение с останалите страни.

Помолен да коментира прогноза на японска банка, че България ни е най-застрашена от дълговата криза в Европа, защото западноевропейските банки може да изтеглят парите си, министърът отговори: "Обикновено тези, които чертаят лоши прогнози за България, после имат проблеми. Вижте дълга на Япония".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Некадърно правителство без идея за развитие на България.
54
2
 
12
 
! Отговори
народен будител преди 12 години
доиде време да покажеме на света,че и ние българите сме европеици и достоини последователи на левски и ботев.че сме хора а не стадо,***.целият свият излиза на улицата и протестира да излезем и ние на мирен протест-окупираи софия.да покажеме,че не искаме да ни експлоатират,че не искаме да се застопорияват заплатите,че не искаме да скачат цените всеки ден,че не искаме да сме безработни и социално слаби европеици а управлияващтите да трупат милиони на гърба на народа-окупираи софия циялата исти
53
16
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
***..........напускам ви,явно редиците ви тук станаха много рехави,и няма какво да отговорите на солидните факти и аргументи......Колкото и да ви боли,да виете и да се гърчите и вие разбрахте че нашата страна има най- компетентното си правителство в най- новата си история......Лек следобяд комуноиди и 1 съвет от мен- ако искате и вие да живеете нормално се хванете на работа,а не да мяучите и да се гърчите в бедност,и да смятате че някой е длъжен да ви храни......Дерзайте
52
24
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Борисов е Българския Вацлав Хавел !. Който в толкова незапомнена световна криза запази финансовата стабилност на населението и не намали доходите ни !. Икономиката регистрира растеж,докато останалите Европейски страни са в рецесия. Герб спаси България !
51
4
 
20
 
! Отговори
До Странжта от мравк преди 12 години
Странжа,ти природно *** ли си или да?Боико плащали ти да му правиш *** илиго правишза собствено удоволствие?
50
0
 
6
 
! Отговори
До 48 преди 12 години
То ако става въпрос, нормални държавници в тая страна няма. А ако трябва да определим кой е най-ненормалния - то това е Сидеров. Не може да се пишеш националист и да говориш постоянно, че всичко трябвало да се национализира. Това е чист комунизъм. Истинските националисти са на другия полюс - дясно-консервативни хора, който защитават правото на собственост, който са за отминалите монархически модели и тн. Не на последно място, те са и антикомунисти.
49
3
 
9
 
! Отговори
тома неверни преди 12 години
"Не завиждайте на гърците. За тях следващата година ще бъде много тежка", заяви Трайков.-бе момче,родителите ти хубаво те кръстили трайчо,сиреч да си траеш,*** ти се правиш на знайко.Те една тежка година ще изтраят,А НАС ,НАС КОЙ НИ ПИТА КОЛКО СМЕ ИЗКАРАЛИ И КОЛКО ПРЕДСТОЯТ??????А трайчо,умните хора са казали отдавна-неплачи на чуждото умряло...И нека те светна що,а-не се знаело къде му е главата,и къде к..а
48
27
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
В България кризата не се усети,нямаше намаляване на пенсии и заплати,правителството удържа бюджета и доходите,запази икономическата и финансова стабилност....Ние наистина сме щастлива нация че попаднахме и ни управлява грамотно и хуманно правителство.....
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На ви Боку :) Волен нали беше луд и за него НЕ трябваше да се гласува. Трябваше за ГРОБ, Кунева ( Пръмова) и Калфин - те са нормални. Ето ви сега управление от НОРМАЛНИ.Нали в крайна сметка това искахте
46
3
 
3
 
! Отговори
;))) преди 12 години
Днес.бг, защо не публикувате тази новина? Защото не Ви изнася ли? Гледам, че и на потребителите тук не им изнася, което е странно. Ти му даваш - то те мрази ;)
45
2
 
19
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Странджа, как спасява държавата неграмотният ти Вожд. Гърция и Италия уж са фалирали, а тяхното производство не спира. Знаеш ли, че земеделското производство в Гърция е 100% субсидирано и ще продължат да го субсидират, а нашето ще бъде унищожено. Знаеш ли, че производстрвото на торове за земеделието в Гърция е субсидирано. Знаеш ли, че туризма в Гърция е субсидиран от държавата. Много си глупав, ама много. На ББ портрета може да стои само до този на Т.Живков и Георги Димитров, т.е до диктаторите
44
0
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Защо *** от парламента не направят нещо показно против кризата? Например да слязат от служебните коли и да тръгнат с метрото, като повечето си колеги от ЕС? Да си намалят заплатите? Да вземат да ходят редовно на работа и наистина да работят? Защо не дадат пример за пестене и икономии по време на криза? *** неземни! Дойде им дюшеш тази измислена еврейска криза! Ще се разчекнат от оправдания сега! Депутати и долни работодатели...умират си от кеф...
43
9
 
5
 
! Отговори
;))) преди 12 години
По-здрав за всички комунисти, атакисти (демек - скритите комунисти) и всякаква долна азиатска гад: "Нетният баланс между получените от България средства от ЕС и изплатените от страната ни вноски в общия бюджет на съюза за периода януари 2007 - септември 2011 година, е положителен и е в размер на близо 4,5 млрд. лева.Общият размер на касовите постъпления от ЕС е около 7,7 млрд. лв. за целия период."А ако не бяха спрели фондовете на комунистите - сега щяхме да сме още по-напред.
42
2
 
4
 
! Отговори
lainomet преди 12 години
Режи бате режи.
41
3
 
10
 
! Отговори
дядо преди 12 години
няма страшно той Монито Дянков още по-големи *** ще изсере сега с преконвертирането на дълга
40
0
 
4
 
! Отговори
С този милиард, с преди 12 години
който ни заробиха облигациите на М.Велчев,ние си платихме приемането в ЕС.Ама защо го дерат от гърба на народа? Много добре знаят господа силните на деня в ЕС,от кои частни банки червената върхушка е взела преди повече от 20 год. чудовищния заем и после е сложила парите в джоба си!Оттам да тръгне "разплитането на чорапа",от тези *** да си търсят парите,а не от нас!Няма невъзможни неща! Как опростиха на гърците много повече пари,които те са изяли,а от нас търсят пари,които не сме и помирисали!
39
0
 
1
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
Бойковото правителство като е започнало да реже от всякъде, да вземе да намали броя на депутатите и размера на заплатите им. Да си направи ревизия на общините. И като всеки счетоводител ще трябва да бъде доносник на данъчните, в това число дали ще влизат и общинските счетоводители????
38
0
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Защото е натурален блондин и заради орязването на бюджет 2012 още от сега е спрял да си купува черна боя за коса.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей,това в ГЕРБ се напълни с финансови специалисти!Затова на България и българския народ им се е...ва ***...та!Какви им бяха девизите?"С ГЕРБ сме силни"и "ГРА/д/БИМ България!"
36
1
 
8
 
! Отговори
българин преди 12 години
.....за покриването на "облигациите на Милен Велчев".Къде е Милен Велчев да го тикнете в пандиза , а и да върне каквото окраде ??Ний ли ще му ядем забърканото ????