Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително

Трайчо Трайков допуска промяна между двете четения
Обновена: 12 ное 2011 11:41 | 12 ное 2011 11:39,
158
Бюджет 2012 може да бъде орязан допълнително
Трайчо Трайков. Снимка: БТА

Между първото и второто четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен, т.е. да се намалят допълнително парите на някои от министерствата, заяви икономическият министър Трайчо Трайков в предаването "Седмицата" на Дарик радио.

Според него изработването на консервативни бюджети от правителството през последните 2 години е правилен ход. По думите му обаче няма вариант догодина страната да вземе нов заем за покриването на "облигациите на Милен Велчев".

Попитан дали необходимите за това пари не могат да бъдат намерени като се орежат допълнително средствата за определени министерства – например на вътрешните работи и на отбраната, Трайков отговори: "Да не чуе дяволът, но между първо и второ четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен".

Той прогнозира, че кредитирането като цяло ще се свие, въпреки че има условия и за намаление на лихвите.

Икономическият министър посочи, че три от основните външни пазари на България – Гърция, Италия и Германия, ще свият потреблението си, включително и на български стоки.

"Не завиждайте на гърците. За тях следващата година ще бъде много тежка", заяви Трайков.

Той определи като "щастие в нещастието" увеличаването на депозитите на гръцки граждани у нас и пререгистрирането на фирми от Гърция в България. Същото определение Трайков даде и за прогнозите на Брюксел за икономическото развитие на Европа, когато прогнозата за България бе намалена по-малко в сравнение с останалите страни.

Помолен да коментира прогноза на японска банка, че България ни е най-застрашена от дълговата криза в Европа, защото западноевропейските банки може да изтеглят парите си, министърът отговори: "Обикновено тези, които чертаят лоши прогнози за България, после имат проблеми. Вижте дълга на Япония".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добре Бюджет 2012 да бъде орязан наполовина и допълнително числата да бъдат закръглени към по-малкото, че по-лесно се смята.
34
17
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко е най- добрия,мъдър и компетентен Български премиер...........Не разбирате ли в момента той спасява държавата.....Всеки друг на негово място би докарал страната до икономически колапс и финансов банкрут...Бойко ще остане в историята на тази страна като нейния спасител...След векове портрета му ще бъде в кабинетите на следващите ни Президенти,редом до Левски,Ботев и Раковски...
33
1
 
8
 
! Отговори
царят - слънце преди 12 години
Между първото и второто четене Бюджет 2012 г. може да стане още по-консервативен, т.е. да се намалят допълнително парите на някои от министерствата,...Направо закривайте министерствата , Бойко е достатъчен !!!!
32
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
тоя дянков изчадие дяволско да се маха от българия
31
0
 
8
 
! Отговори
ЗАЩО в БГ ИМА...., преди 12 години
...240 депутати ,Нар. събрание ,Президент ,258 партии ,здрави роми с ИНВАЛИДНИ пенсии .....?Това е отговорът за ------ЗАТЯГАНЕТО НА КОЛАНИТЕ ......!
30
0
 
5
 
! Отговори
А бе, Трайчо, преди 12 години
а бе, мислителю!След като се знае, че определена задгранична финансова групировка се обогати за наша сметка, заробвайки ни с още един милиард външен дълг, и след като се знае, че това стана с помощта на марионетката им Миленчо Велчев, защо тогава днешното правителство, състоящо се от юнаци, претендиращи за балкански бабаитлък, не опне Миленчо и родата му /включително и тъй наречения Стенли/ и да ги накара да възстановят на хазната този милиард?
29
15
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко,продължи реформите и ги завърши докрай.....Народа ти гласува доверие,досега го оправдаваш изцяло....Имаш мащабна и грандиозна народна подкрепа....Правителство,президент,кметове,общински съветници.....Бойко,изобщо не обръщай внимание на воплите и болката на ***...те реват,те се гърчат че им спря кранчето и доходите...95 процента от хората сме с теб и изборите го доказаха след като тури кръст и погреба комунистическите ***
28
0
 
9
 
! Отговори
дон преди 12 години
И тоя ***,като всеки виден Гербер ни сравнява със страните от ЕС!Бе тия толкова ли са глупави или барабар с министрите Тиквон е облъчил всички?В какъв свят живеят тия,всички ли са шизофреници?Най-лошото е ,че тия министри са започнали толкова да си вярват в правотата си,че сме под диктатура направо.Един плаши,че на пук щял да подписва договори,друг че щял да спира пари на замеделците ако скачат,трети да не завиждаме на страни с 5 пъти по голям жизнен стандарт?гестаповците,не е истина
27
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Проблемът е не, че режат, а че режат от където не трябва... а където трябва най-якото рязане, там не пипат !!!Да отрежат пожизнената издръжка на , да орежат щатът на МВР с 50%, да повишат на останалите заплатите с 20% и да ги накарат да плащат осигуровки, да орежат държавната аминистрация с 60% - ПЪК ДА ВИДИМ НЯМА ЛИ ДА ИМА ПАРИ !!!...но не - ГРОБ ако трябва ще докарат до просешка тога работещите и ще унищожат бизнеса окончателно, но няма да пипнат паразитиращите си любимци !!!
26
0
 
6
 
! Отговори
фризьорка преди 12 години
Защо на Трайчо косата е руса ???
25
0
 
2
 
! Отговори
знае се,че...., преди 12 години
...един отбор играе толкова ,колкото му позволява ---ДРУГИЯ----НАЛИ?
24
0
 
9
 
! Отговори
Има изход преди 12 години
Дянков и сиеда се измете!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А той навитака за газта тоя бе....много го навиват чиляка напоследък....с кво толкоз го навиват и ква е тъя навивачкааа ? Да не би нещу да му плащат на мумчето я комисионна я подкупче я консултантски хонорар а ? Че как фръкна изневиделица и съ развихри .... Така кат го меря на снимката ... навиването нема да е много скъпо било....
22
1
 
2
 
! Отговори
маке преди 12 години
Вятър вее сняг долита македонец студ не знайрежи режи ти бичкиобегай църна сиромашио
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо трай за хубост да не ви резнем спатиите посред зима.....
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То па що ли правите бюджет като не го изпълнявате:)
19
0
 
18
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
"Не завиждайте на гърците. За тях следващата година ще бъде много тежка", заяви Трайков. Ъхъ...Заплатите им ще паднат от 3000 на 2988 евро и вместо 4 салати и 5 пържолки, кирът ще изплюска в таверната 3 салати и 6 пържолки...
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тва биджет ли ше е или неква перфокарта...че мноо продупчен ми се види
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поне една положителна новина не заслужаваме ли! Стига толкова,моля Ви Днес.бг.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РЕЖИИИИИИИИИИИИИИИИ!Преди 2 години форумът беше пълен с триумфиращи каруцари, днес само скимтеж и вопли. Има някаква справедливост и логика в тая българска разруха. 100г само ГЕРБ за вас!