РЗС против сценарий на Гоцевата чета

Яне Янев скочи срещу иска за касиране на президентския вот
Обновена: 16 ное 2011 10:20 | 16 ное 2011 10:20,
88
РЗС против сценарий на Гоцевата чета
Снимка: БТА

Претенцията на новата тройна коалиция БСП–ДПС–Атака за касиране на президентските избори е директна заявка за инспирирането на политическа криза. Това се казва в официална позиция на РЗС.

Вчера стана ясно, че БСП е събрала подписите, необходими за сезиране на Конституционния съд с искане за касиране на президентските избори. Под искането са се подписали 71 депутати от левицата, ДПС и хората на Волен Сидеров.

Според РЗС следизборното съглашателство между БСП, ДПС и Атака е ясен знак за намерението на ретроградните сили да запазят статуквото и влиянието на проруските интереси в президентската институция.

Вече няма съмнение кои са играчите на Гоце. Остава само в следващите дни към тях да се присъедини Меглена Кунева и пъзелът ще бъде изцяло подреден, твърдят от партията.

„Лицемерието на БСП и ДПС е грандиозно. Когато РЗС сезира КС за фалшивите гласове от Турция на парламентарните избори през 2009 г., министър на външните работи бе Ивайло Калфин. Той позволи тогава фрапиращи фалшификации на вота, а днес се представя на радетел за честни избори.

Защо Атака не се присъедини тогава към иска на РЗС за касиране на изборите в Турция, а сега пристанаха на Доган? Маските паднаха! Окончателно стана ясно, че Атака, ДПС и БСП са съвременните клонинги на БКП и ДС“, смятат съмишлениците на Яне Янев.

Според РЗС съществуват две хипотези, в случай че Конституционният съд касира изборите за президент.

Ако се произнесе преди встъпването в длъжност на Росен Плевнелиев, най-вероятно ще се удължи мандатът на Георги Първанов, защото няма конституционен текст, който да регламентира подобна ситуация.

Така Първанов ще може да бламира работата на правителството и да удължи мандата на посланиците доносници до провеждането на нови избори, разсъждава РЗС.

Партията предупреждава, че ако Съдът се произнесе след клетвата на новоизбрания президент, ще се стигне до най-лошия и безпрецедентен вариант.

Още по темата
Липсата на отговор в конституцията на въпроса кой ще управлява България при касиране на действащата президентска двойка щяло да доведе до институционална и конституционна криза, която ще блокира държавата.

В период на икономически колапс политическа криза в България би довела до непредвидими финансови и социални катаклизми, смятат още от партията на Янев.

РЗС е категорично против сценария на Гоцевата политическа чета от комунисти, националисти и доганисти да дестабилизират държавата за постигане на користните им политически цели.

Убедени сме, че Конституционният съд няма да се поддаде на опитите за дестабилизация и затова го призоваваме  да излезе с определение за недопустимост на иска, призовават от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
ИздневниканабайКалъф преди 12 години
Въртя се в меката постеля, не ми се спи, облян съм в пот Денят на избора е вече близо, какъв ще бъде електоралний вот? Дали и докога ще можем с верните другари да лъжем по митинги бабичките стари?Нима се толкоз трудно осъзнава, щом бсп на власт е, лошо става!Не помнят ли купонната система, пирамидите, Лукановата зима,незнайзно как сред нас милионери станаха мнозина? Дано не помнят бабичките стари, дано гласуват пак за верните другари!Да се надяват за подобрение на техния стандарт до гроб!
85
0
 
0
 
! Отговори
ИздневниканабайКалъф преди 12 години
Да стане тъй, о.к., но в някой друг живот!Дотогава искам мен и Ламбо да избират, бъдещето наше и на партията светло да трасират!Живейте избиратели с надежди празни! Гласоподавателю, не се съмнявай в обещанията мазни!Гласувайте на килограм, на всеки километър, във захласкрепето смело олигарсите и нашта власт!Гласувайте, за обръча от фирми на Догана, за далаверата, за вечната измама!Гласувайте за нов мандат на Гоце и дружина!Не знаеш как? Със номер осем бюлетина!
84
0
 
2
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Яне, разпиляваш се в пространството като птичи дрисък изцвъкан от поне 100 метра над Земята.Заради теб мисля, че здравният закон в частта му лечение на психично болни, ще бъде подложен на преразглеждане в най-скоро време.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яне , ти не заслужаваш даже да те коментираме!Ветропоказател!
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като ГЕРБ изкупи повечето депутати на РЗС, накрая и Яне си продаде ***. Нали щеше да уволнява Бойко Борисов? Никога повече глас за РЗС.
81
0
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Егати тия се оказаха един дол дренки само ти Янке си остана фурнаджийска лопата!
80
0
 
6
 
! Отговори
? преди 12 години
Яне, голям ли ти го забодоха управляващите, или те взеха на тяхната хранилка? Само питам щото народа вече запя; "ЯНЕ си отива от политиката, спете спокойно деца..."
79
0
 
8
 
! Отговори
народ преди 12 години
Янке на следващите избори парламента ше го гледаш само по телевизията.
78
0
 
6
 
! Отговори
ух преди 12 години
Яна са притеснява,че ако има нов вот за нейната посестрима Атанаска Семова ше гласуват само двете:))))))
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЯНЕ,правилно си се сетил ,ама не си ЗАГРЯЛ ЗА КАКВО ТОЧНО Е БОРБАТА!НЕ Е ВЪПРОСЪТ ЗА ЧЕНГЕТАТА ВЪВ ВЪНШНОТО!ВЪПРОСЪТ Е НАЗНАЧАВАНЕТО НА СЪДИИ ОТ КВОТОТО НА ПРЕЗИДЕНТА!КОЙ ЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТА-от него ЗАВИСИ И ПРОМЯНАТА В СЪД.СИСТЕМА!ЩЕ ДОПУСНАТ ЛИ ДА ИМА ПРОМЯНА?КОЙ ЩЕ Е ГЛ.ПРОКУРОР-идва време за нов МАНДАТ НА ГЛАВЕН ПРОКУРОР!ГОЦЕ или КАЛФИН да го посочат ИЛИ ПЛЕВЕНЛИЕВ!!!!!!!!!!ТУКА Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО!ТО ТАКА СМЪРДИ ,ЧЕ ЦЯЛ СВЯТ СИ СТИСКА НОСА и ШЕНГЕН през крив макарон И ИНВЕСТИТОРИ -МАФИОТИ
76
0
 
8
 
! Отговори
До 71 преди 12 години
Яне вече може и без Вазелин. Свикнал е :)
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох, Яне, ох, ***.Какви катаклизми съзерцаваш, бре? Какво в тази държава може да се случи и зависи само от волята на президента? Почти нищо. И да го няма , няма да се усети. Просто ще има един високопоставен лобист по-малко. А за това, че няма да има 2-3 месеца кой да подписва укази за обнародване на закони - по-добре да не се обнародват новите и изменените, защото са (калпаво) направени от некадърници и гласувани от овцете в НС.
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Редя си *** за Среща - РЗС.
73
5
 
4
 
! Отговори
Келешчето преди 12 години
Какво да кажа пък за БСП !!! Кой ви допуска вас артисти такива изобщо какво право на мнение имате не ги ли е срам да говорят и съдят за неща, който самите те правят ! Нямат ли срам тъпите залязващи *** !!! За тях гласуват само тъпите ни пенсионери с промити от кумунизма мозъци и така и не проумяват, че нищо няма да им помогнат а ще ги окрадат до шушка !!! КАКТО СЕ ПЕЕ В ЕДНА ПЕСЕН ЕЕЕЕЕ НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА и бих добавил с такива хора :) !!!!
72
5
 
4
 
! Отговори
Келешчето преди 12 години
Ами не съм запознат с законите, който цитира Яне ама за него е ясно, че е пълен *** както и за Волен, който е създаден от Доган как искате да не е на негова страна !!! Волен, Доган и БСП са едни пълни откачалки с по 5 жълти книжки и да попитам как по- точно ще ме управляват тези долни *** ?! Не че Бойко е по- добър ама съм убеден, че е пане 20 пъти по- добре да е той а не *** Волен, който вика на българи ГАУРИ и прави масове простотии или Доганчо, който подържа свойте турски активисти
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яне, поръча ли си вече следващия варел с вазелин?
70
1
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
от тоя по-голяма политическа курв@ има ли? Що за човек трябва да си,за да крещиш до петък,че ще уволняваш някого и в неделя да почнеш да му лижеш подметките?!?
69
0
 
9
 
! Отговори
pedal преди 12 години
jane sladur4eto mi
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя на 30.10 си пийна хапчетата и му дойде акъла. :)
67
0
 
9
 
! Отговори
. преди 12 години
DO53;IVIE KATO YANE STE FURNADJIISKI LOPATI