Командира командва: Синята коалиция да остане!

Костов надълго обясни защо ДСБ е подкрепяла някога ГЕРБ
Обновена: 26 ное 2011 15:11 | 26 ное 2011 15:00,
93
Командира командва: Синята коалиция да остане!
Снимка: Булфото

Да бъде запазена Синята коалиция и занапред, въпреки ударите върху нея, поиска от делегатите на 8-то национално събрание на ДСБ лидерът на партията Иван Костов.

В отчетния си доклад за четиригодишния мандат на ръководството на тъмносините той постави акцент върху десния алианс - ДСБ и СДС, и въпроса дали следва в бъдеще да се явяват на избори в коалиции, разкъсвани от междуособици и с партньори, които не спазват подписаните споразумения.

"Големият политически проблем пред Синята коалиция е, че надеждите, с които бе създадена, са неосъществими в това Народно събрание", посочи в доклада си Костов, но уточни, че ДСБ стои зад парламентарната група, заради верността си към доверието на избирателите.

Иван Костов не спести факта, че като опозиция на тройната коалиция - БСП, ДПС и НДСВ, ДСБ не е успяла да привлече доверието на избирателите към себе си.

Големият политически проблем пред Синята коалиция е, че надеждите, с които бе създадена, са неосъществими в това Народно събрание
По-важното за нас е, отбеляза той, пълното нежелание на ГЕРБ да бъдат наказани корумпираните престъпни политици от тройната коалиция.

"Зависимостите на премиера Борисов замениха заварената мафия, рекетът на управляващите смени корупцията", обясни още лидерът на ДСБ.

"Ние застанахме срещу сегашните управляващи, защото крепят властта си чрез мнозинство, "съставено от рекетирани и подкупни независими депутати", както и защото Борисов реабилитира Тодор Живков", каза Командира.

Според него при тези обстоятелства "агресивната политика на ГЕРБ за разрушаване конкурентната синя формация е обяснима само по два начина".

"Първо ГЕРБ иска да си разчисти пътя, за да се коалира с БСП или ДПС", като обясни такъв ход като наложен от кризата и липсата на алтернатива. И второ: ГЕРБ допуска да излезе временно в опозиция и, след сигурен провал в провеждането на реформи на БСП и ДПС, да направи самостоятелно мнозинство и правителство, прогнозира Иван Костов.

ГЕРБ крепят властта си чрез мнозинство, съставено от рекетирани и подкупни независими депутати

Той заяви обаче, че и двете сметки на ГЕРБ са вредни за България. Според него при първия вариант ще се "барикадира статуквото на олигархичната държава".

Ако се реализира вторият вариант пък, Костов прогнозира, че ни "очаква катаклизъм от типа на този, който преживяхме при Жан Виденов".

"Нуждаещата се от спешни реформи България ще потъне дълбоко в блатото на безизходицата", категоричен бе лидерът на тъмносините.

Осмото Национално събрание на ДСБ продължава. В дневния е включен и избор на партийно ръководство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
9
 
5
 
! Отговори
Иван преди 12 години
ОПРАВДАНИЯ, ОПРАВДАНИЯ, ОПРАВДАНИЯ - Костов дали си мисли че хората нямат памет.Да каже колко хиляди останаха без работа за да могат няколко десетки с бели якички да станат богаташи.А комисионните на Костов сигурно не са малки .
52
3
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Костов е прав, Боко е много зависим човек, а това му пречи да управлява адекватно, да прави реформи и най- вече, да направи всичко възможно да вкара в затвора такива крупни мошеници като Доган, Р. Овч., Р. Петков, Ем. Масларова, Емел Етем, Дж. Чакъров и мн. др. подобни тям крадливи плазмодии.
51
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли съд и присъда за тоя престъпник!
50
5
 
0
 
! Отговори
бг преди 12 години
и нз вас ви затвориха кранчето като ндсв ,,,,така че поотаркаите си дупетата в парламента още една година и никои няма да сеща за вас,,,,,,,,,,кои крал крал като тоя де е,,,л
49
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Кои прьв се противопостави на Руските амбиции в Бг , естествено че Костов !"Всъщност Виденов, не Костов. След което страната рухна и на власт дойде Костов.А Костов подписа първото от поредицата споразумения с Газпром. Също така и продаде Нефтохима на руснаците. И остана 4 години на власт, след които се превърнахме в бананова република - без индустрия, а и без банани.
48
3
 
2
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
Ти какво си ял бе,или си от факултето?!??!?
47
3
 
15
 
! Отговори
Костов е велик преди 12 години
Когато дьржавата беше в необявен фалит ,и на Костов се наложи да тегли заеми защото тука всичко умираше от глад за три дена ,тогава на Костов му бяха НАЛОЖЕНИ условия да продава ,а когато трьгнеш да продаваш сьсипани заводи без пазар за продукцията си представете кои и на каква цена копува... кои купил купил, но тогава си имаше много силна пропаганда от БСП-то което беше довело нещата до дьното ,но си имаше силен пропаганден апарат и част от приказките които ги слушам сега са си точно от онова време Та тогава приоритетна Костов е било макроикономическото изправяне на страната и про--европеиска ориентация ориентация кьм НАТО ,в онези времена това не беше лесно ,нямаше отьпкани пьтеки Костов проправяше пьтя на Бьлгария кьм Европа .. верно е ,че не можа да се справи с групировките ,но се бореше ,по онова време те си бяха много силни с пари в тях бяха парите ,така че на Костов не му беше лесно ,а и това което направи си иска уважението ,пак ще повторя когато тои доиде на власт дьржавата беше смачкана и в световна изолация от никьде нищо само врагове с умели ходове политически разчупи блокадата получизаеми проведе про-натовска и европеиска ориентация и даде правилното начало , а сега критикари много ,но този човек може и знае как ! Всички които днес плюят Костов ,вьрвят по неговите стьпки прегрьщат се с европеиски лидери ,много им е хубаво да им мерят гьрбовете с педи и т.н.т. Сега е много лесно да изпращаш контингета под натовското знаме , естествено как ще признаем че това е заслуга на Костов -Паси. Я си спомнете воината на НАТО срещу Сьрбия ,ако тогава Бьлгария я управляваше страхливец ,как този страхливец взе смелото решение Бьлгария да застане на страната на НАТО ,като тогава НАТО беше една ерест.Кои прьв се противопостави на Руските амбиции в Бг , естествено че Костов ! И сега тука бивши ретранслатори на вестник Дума го изкарват комунист , мага да ви кажа ,че Костов навремето ,така дрьпна дьржавата, че до днес всички които управляваха се движиха по силата на неговата инерция,може и да не го избирате,но поне му отдаите нужното уважение ,това е ЧОВЕКЬТ ,чел сьм много пьти историята на Бьлгария и аз мисля ,че ИВ Костов един ден ще получи достоино място в Бьлгарската история !
46
9
 
5
 
! Отговори
Питанчо преди 12 години
Ало, Костов, ти когато взе властта в ръцете си и беше всемогъщ, кой от правителството на Жан Виденов вкара в затвора? И ти си като Боко, хитър си и си много меркантилен.
45
1
 
4
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Надеждата умира последна, така че имаме още надежда, дано това младото поколение да възроди синята идея истинската демокрация. Ако преди 22 год. бяхме ги примахнали всички тези от БКП които бяха на власт, сега нямаше да има тъпкане и потъване на БГ. Лично тези които работиха с Живков рамо до рамо, те са предатели не само за БКП, а за цялата ни България, те открадоха БГ и продължават да крадът, защото всички в парламента са отрочета на БКП, а сега са предатели, изменници и продажници.
44
3
 
6
 
! Отговори
BIG AL преди 12 години
Костов издига една теза:ГЕРБ искали да разбият СК по две причини:Тук Костов е прав , но тезата не е нова..Използува я царят, за да направи Трой коалицията ..И е естествено Боко да преповтаря някои тези ..Той нови НЕ може и да измисли- селски, хитър мозък е , но повтаря стари шлагери в политиката :) )))А иначе , голяма част от гласувалите за НДСВ и дори много от комунистите НЕ искаха тази коалиция и трябваше да се отиде на нови избори практика по света или след ЕС- членството да се насрочат нови избори ..Но , това е политиката водачите на Трой коалицията ни внушаваха , че така ИСКАЛ народът, гласоподавателите , което си беше парекселанс ЛЪЖА ))На бюлетините НЕ пишеше: правим коалиция с еди кой си , ако нямаме мнозинство :) )) И много НЕ са гласували за ТАЗИ коалиция- но , тя си се създаде и си управлява ,и затова царят е там където е и партията му ..))А напъните на Рапона да унищожи ДСБ и косвено СДС и да създава противоречия и омраза между ТЯХ е очевиден ..Той , светиня му , криминалният, трябва да е единственият десноцентрист..Той мутрата..И защо десните от ДСБ и СДС , му се хващат на приказките и усилията ??? ЗАЩО му помагат , косвено ?? Тази ли мутра трябва да векува във властта ?? Този ли примитив ще унищожи истинските десноцентристи в България , използувайки лични вражди и амбиции ?? Това ли трябва да стане ?? Централата на десните да е -Правец или ИПОН -офисите ?? ..:))))Не му се хващайте на номерата :) )..Всички имаме недостатъци , но нима виждате ИДЕИТЕ си , олицетворени от този ПРИМИТИВ, от тази крими мутра ??? Айде бе ))Това значи , че не са останали нормални в България ))Айде , че си имам работа .
43
1
 
3
 
! Отговори
Тъпанар преди 12 години
До 40 БГ Балкан беше включена още от Жан Виденов в един списък от предприятия в отчайващо положение тачно както сега БДЖ , продадоха я в последния момент о то при крайно неблагоприятна международна ситуация , тогава фалираха редица авипревозвачи и нямаше кандидатинвеститури по това време и Суисеьр си смени собственика , а колкото до БДЖ попитай Моллов този дето опоска Първа частна банка за скромния му удар преди 2 години с няколко десетки милиона евра за скапани вагони , за това много много не
42
9
 
5
 
! Отговори
ined преди 12 години
Костов няма какво да командва, той е виновен да се разпадне СДС-то.
41
5
 
7
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
И Балкан ли бе фалирала,или мангото и онзи-10% я фалираха,а БДЖ и той ли бе фалирал,когато сино на манговия министър краус печелеше конкурси-да *** от БДЖ?
40
4
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
Кой на кого е раздавал индустрията и за каква идустрия ставаше въпрос , за онази ли фалиралата , единственото ограбване се осъществи от приватизационните фондове , закона за които беше гласуван от предишното правителство и дружествата бяха създадени още при Жан Виденов , колкото до касовата приватизация тя беше такава каквато е , това е пазара , при Царя се продаде БТК на много по ниска стойност , а сега се продаде и Булгартабак , така че много моля без глупости
39
9
 
2
 
! Отговори
бъррр преди 12 години
Как е фондацията,ванчо,а сапио,а олимп? А оная *** какво правеше при *** кирил рашков-по време на твое царуване?
38
7
 
4
 
! Отговори
дан преди 12 години
нещо като директор на водопад...този *** направи 1000 поразии, а сега е командир на изчезваща армия...до следващите избори може изобщо да не съществуват...както и комунистите де, с този мекорък момък станишев ще изчезнат нацяло
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ви е честита кървавата реалност. В две поредни седмици, в две поредни европейски суверенни държави, имали тъпотията да влязат в еврозоната бяха извършени безкръвно държавни преврати. Народният вот първо в Гърция, а след това и в Италия бе подменен и невидимо за блеещата масова публика начело на тези страни бяха монтирани двама покорни членове на Трилатералната комисия на Рокфелер Лукас Пападимос и Марио Монти. Банковият картел нарита Европа, завря я в кучкин *** и отмени народовластието (демокрацията). Пълзящият преврат ще продължи и е близко до ума кой ще е следващият, и следващият, и следващият.В България такива страсти няма. Тук демокрацията отдавна вече е отменена след като Ротшилдовия запърътък Джордж Сорос чрез местните олигарси постави на власт Бойко Борисов и ГЕРБ. А доста многобройно овче стадо го бетонира на скорошните избори.Прагматичният ми съвет към стадото е правете по няколко пъти на ден енергична гимнастика главно от вида дълбоко нагъзване с поклон, защото овчият дух отдавна го е казал: Преклонена главичка сабя не я сече!Сбогом, демокрацийо! Амин!
36
1
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
сърбата е я , защото ако тогава не беше създадена финансоввата стабилност и не беше въведен валутния борд , днес в условията на тази криза щяша дупе да ви е яко
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Не мога да разбера защо Иван Костов непрекъснато го пишат КОМАНДИРА, а Бойко Борисов не го пишат ОГНЕБОРЕЦА. Освен това, той вече 10 години не е на власт и не може всичко лошо да се пише на негова сметка. Това че още се занимават с него показва, че все още много тарикати ги е страх от Костов."Бъркаш много грубо. Хората не ги е страх от Костов, ами много ги е яд заради раздадената индустрия и опропастеният шанс. Всъщност не просто ги е яд, ами хранят омраза към Костов.
34
1
 
1
 
! Отговори
PIQNICATA преди 12 години
KUSAI ETIKETA DAI DAI PRODADENO NA TEBE