Командира командва: Синята коалиция да остане!

Костов надълго обясни защо ДСБ е подкрепяла някога ГЕРБ
Обновена: 26 ное 2011 15:11 | 26 ное 2011 15:00,
93
Командира командва: Синята коалиция да остане!
Снимка: Булфото

Да бъде запазена Синята коалиция и занапред, въпреки ударите върху нея, поиска от делегатите на 8-то национално събрание на ДСБ лидерът на партията Иван Костов.

В отчетния си доклад за четиригодишния мандат на ръководството на тъмносините той постави акцент върху десния алианс - ДСБ и СДС, и въпроса дали следва в бъдеще да се явяват на избори в коалиции, разкъсвани от междуособици и с партньори, които не спазват подписаните споразумения.

"Големият политически проблем пред Синята коалиция е, че надеждите, с които бе създадена, са неосъществими в това Народно събрание", посочи в доклада си Костов, но уточни, че ДСБ стои зад парламентарната група, заради верността си към доверието на избирателите.

Иван Костов не спести факта, че като опозиция на тройната коалиция - БСП, ДПС и НДСВ, ДСБ не е успяла да привлече доверието на избирателите към себе си.

Големият политически проблем пред Синята коалиция е, че надеждите, с които бе създадена, са неосъществими в това Народно събрание
По-важното за нас е, отбеляза той, пълното нежелание на ГЕРБ да бъдат наказани корумпираните престъпни политици от тройната коалиция.

"Зависимостите на премиера Борисов замениха заварената мафия, рекетът на управляващите смени корупцията", обясни още лидерът на ДСБ.

"Ние застанахме срещу сегашните управляващи, защото крепят властта си чрез мнозинство, "съставено от рекетирани и подкупни независими депутати", както и защото Борисов реабилитира Тодор Живков", каза Командира.

Според него при тези обстоятелства "агресивната политика на ГЕРБ за разрушаване конкурентната синя формация е обяснима само по два начина".

"Първо ГЕРБ иска да си разчисти пътя, за да се коалира с БСП или ДПС", като обясни такъв ход като наложен от кризата и липсата на алтернатива. И второ: ГЕРБ допуска да излезе временно в опозиция и, след сигурен провал в провеждането на реформи на БСП и ДПС, да направи самостоятелно мнозинство и правителство, прогнозира Иван Костов.

ГЕРБ крепят властта си чрез мнозинство, съставено от рекетирани и подкупни независими депутати

Той заяви обаче, че и двете сметки на ГЕРБ са вредни за България. Според него при първия вариант ще се "барикадира статуквото на олигархичната държава".

Ако се реализира вторият вариант пък, Костов прогнозира, че ни "очаква катаклизъм от типа на този, който преживяхме при Жан Виденов".

"Нуждаещата се от спешни реформи България ще потъне дълбоко в блатото на безизходицата", категоричен бе лидерът на тъмносините.

Осмото Национално събрание на ДСБ продължава. В дневния е включен и избор на партийно ръководство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
3
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
За следването съм съгласен,само че и преди падането на визите кадърните учеха навън. А за конкурсите...извинявай,ама не всички българи бяха деца на краус...
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На много българи способните им деца спечелиха конкурси , защото вече по свободно и без визи могат да ходят да учат на запад , може и ти ли твоето дете да успеете , но това може да стане сега преди 20 години бяха наистина единици тези които успяваха
71
9
 
14
 
! Отговори
0 преди 12 години
*** е най-успел баш бакънин,всички негови министри или децата им спечелиха конкурси!
70
2
 
12
 
! Отговори
До 67 преди 12 години
Чорни изгоря защото е международен престъпник
69
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До къде стигнахме! Да се твърди, че Иван Костов е единсвен и неповторим Кормчия, който ще спре потъването на Кораба?!!! :)))))))) Всички *** в едно гърне.Парлама.Дефицит на експерти и достойни българи, на които да им стиска да се захванат с клоаката, в която ни набутаха от 44-та до днес. Порочен кръг. Българите са уморени коне, а уморените коне ги убиват, освен...ако не внесем свежа кръв и ги оставим да съберат сили, да се справят с тоя терор и корупция.
68
7
 
9
 
! Отговори
До 63 преди 12 години
На човек с много пари особено , когато е българин му личи , личи му по часовника , по колите , по яхтите , по скандалите по заведенията , по градежите , а Костов си е заврян зет в Драгалевци и повярвайте ми около него има куп Прогимназии на новобогаташи докато той си е в къщата на бащата на жена си , за къде ги кътка милионите или милардите според вашия фолклор за онзи свят ли , на нашенеца винаги му е личало , че има
67
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да,чорни спря да му бута подкупи затова изгоря!
66
7
 
16
 
! Отговори
Иван преди 12 години
до реалист: Костов колко и кои вкара в затвора ? Нима нямаше виновници за кризата 1996 г - колко хора загубиха парички в банки уж фалирали ? Лесно е да се стоварва всико върху Бойко.Законите с които се пазят въпросните политици са гласувани и от Костов - помните ли ?
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РМД-таат са си пак творение на БСП , явно си много вещ с укриването на данъци през фондации , за кое помниш за онази партенка дето му я скроиха с парите на Чорни ли , ощели не си разбрал че няма такова нещо
64
7
 
4
 
! Отговори
видов ден преди 12 години
Черния мангало-комунистически *** да бъде залят с катран,овалян с перушина и пребит с камъни за избития от него народ.Всеки трябва да плати за греховете си!
63
9
 
12
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
А далаверата "митници-Раковска134" А укриването на данъци с фондацията на костовица,а разграбването на предприятия с разни РМД-та?? Малко ли ти е? Народа помни,затова *** се бори за 4%!!!
62
6
 
9
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Какво значи престъпник и какво е сторил Костов незаконно. Другите са много по-виновни за това че сме в това блато, но няма наказани. Искахме демокрация, а тя става с реформи и тези реформи които ги почнал Костов трябваше да продължът, а не да ги отлагат като смучат държавни пари. А за преватизацията, такава трябваше да има, самоче кой ги преватизираше това е важно, кой участваше в преватизациите, та те бяха хора на БСП или БКП нали те изкупиха за жълти стотинки държавното имущество.
61
3
 
2
 
! Отговори
до Иван 53 преди 12 години
Грешиш това не са оправдания а пророчества истински а не като на Ванга , той още 1989 година го е написал и е знаел много добре че много хора ще останат без работа , но някой трябваше да го свърши . комунистите не смееха и поддържаха агонията на държавата , между впрочем във всички соц.страни партиите които извършиха реформите изчезнаха от политическата система дори в една Германия застреляхя като куче шефа на Тройханд , приватизационната им комисия , това не значи че не трябваше да се свърши
60
10
 
11
 
! Отговори
Седесар преди 12 години
Костов има аналитичен ум, бърза мисъл и крадливи ръце. Когато е в опозиция, винаги говори истината, но като управляващ той беше безпрецедентен двуличник, с убийствен нюх на търгаш и с гузна съвест на продажник.
59
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полза от вас - никаква,само ядете парите на избирателите и сте жадни за власт и кражби.Поне ще се спести някой лев,ако ви няма.
58
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Синята коалиция желае тройка с ГЕРБ и РЗС, която може да стане и оргия, ако Атака се върне пак. След падането на Борисов, ГЕРБ ще почне да се отлюспва и люспи, докат накрая всички седесари и бойковисти ще трябва да доказват, че ГЕРБ няма нищо общо със СДС.
57
9
 
3
 
! Отговори
даааа преди 12 години
Даа,55,костВОВ ни вкара в престъпната банда НАТО без да пита хората!
56
2
 
1
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
Еееее?!
55
8
 
14
 
! Отговори
БРАВО НА КОСТВОВ преди 12 години
Той е единствения достоен политик, а всички други са нищо. Но, защоли народа не може да оцени това качество на Костов. Ами по-голямата част от народа са наивни и лесно се лъжат, като им кажат че Иван Костов е виновен, те вярват. А хора които разбират от политика, разбират че Иван Костов е прав. Прав беше за всичко и за точковата система на пенсионирането и за всичко което беше започнал, но простия народ не го разба и сега да сърба тоз народ супата на ГЕРБ и на БСП. Сегашните са най-опасни...
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Синята коалция желае тройка с ГЕРБ и РЗС.