Първанов заяде Борисов за "пасуването" при енергийните проекти

Недоволен е от емоционалното решение за "Бургас-Александруполис"
10 дек 2011 20:33,
254
Първанов заяде Борисов за "пасуването" при енергийните проекти
Снимка: БТА

Според президента Георги Първанов някой твърде емоционално, лично, търси решение на големите енергийни проекти, а не предлага нищо.

Държавният глава каза това в отговор на журналистически въпрос за решението на правителството България да се откаже от участие в проекта "Бургас-Александруполис".

Още по темата
Президентът коментира, че след като не искаме да мине този петролопровод през българска територия, той ще мине през друга.

Той изрази съжаление, че въпросът за "Бургас-Александруполис", за евентуални ползи или вреди от него не е станал предмет на сериозен експертен дебат, а по-скоро на емоционално решение.

В отговор на въпрос дали може да се очаква подобно решение и за проекта АЕЦ "Белене" Георги Първанов коментира, че там не се вижда никакво движение, което по думите му е също не по-малко обезпокоително, отколкото вече взетото отрицателно решение за петролопровода.

"Коя е алтернативата? Ако алтернативата е шистовият газ, моля това да бъде обяснено аргументирано пред българското общество. Чувам приказки за това, че ние ще търсим алтернатива по линия на енергийна либерализация, диверсификация, но аз съм единственият, извинявайте за нескромността, който е предложил вариант за диверсификация на снабдяването с природен газ", каза той.

Георги Първанов припомни, че е негова идеята за снабдяването на България с природен газ от Азербайджан през Турция за България, но изрази съжаление, че и по този въпрос вече години, в т.ч и от предишното правителство, не се прави нищо реално.

"Пасуването, бездействието не е политика", обобщи президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отиде му далаверата на българския капи туто ди капи. Заради тоя Голем шлем енергийната мафия /наша и руска/ го дари с много милиони и сега след като не можа да изпълни обещанието си към нея и да се отблагодари на руските си покровители, Гоце е бесен от това неблагоприятно развитие на нещата, а и далаверата с енергийната ни мафия ще секне, от там и постъпленията в Гоцевите авоари в Швейцария! За това сега хапе като бесно куче, но да не дойде време и той да се моли като Кадафи?
243
1
 
6
 
! Отговори
atanas преди 12 години
Тоя какво се обажда от коневръза! Престани вече с глупостите си и безмисленото говорене. И без това след като те изтърпяхме 10 г. не е необходимо до края на мандата си, до който остава само един месец, слава богу, да продължаваш да ръсиш "мъдрости". Никой него е еня за теб и твоите глупости.
242
1
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
ABE SAMO PEDALITE XARESVAT BSP I TYRA STE OT OTBORA ,,,,,,,VIJDAM VI,,,,,NO XRANILKATA SVAR6I ,,REDETE SE I VIE NA OPA6KA I KOONI 6TE IMA ZA OTLI4NICITE,,
241
8
 
5
 
! Отговори
Бай Бойкя преди 12 години
Гоце може да е агент от ДС, ама си е наш български агент, а Бай Бойкя като е агент на ЦРУ и унищожава всичко що е славянско в полза хамерика и туркменистан по добре ли ви е. Народе народе мнооо си ***, яж сега супата от *** на ГЕРБ. След 2 години ще са останали само хамерикански агенти, а България ще е новия щат на Турция. Но не си мислете, че турците ще ви милват по главата. Ще сте кюрдите на балканите, а Бай Бойкя ще е генерал в турската армия
240
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце. Бил реализирал се политик? Освен че беше президент поради политическия инат на Костов, Гоце не е бил нищо съществено. Беше партиен шеф в опозиция. Не е бил премиер най важният пост в държавата. Реално погледнато не не знаем той какво може като политик. Политическите му позитиви са нищожни въпреки че Баева сгъваше пристчета Докато негативи му колкото искаш. Излъга публично в дебат че не е агент на ДС. Беше троянски кон на Путин в Европа. А там не беше сред най-желаните гости. От нищо не правене младия президен затъна в ловни и интимни скандали. Заради него уволняваха журналисти. Негови съветници бяха убити. Тепърва ще излизат връзки с трактори, нагли и прочия. БЕШЕ ПРОТИВ НАТО- СЕГА Е ПРЪВ НАТОВЕЦ, БЕШЕ ПРОТИВ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ -СЕГА ВИКА НАШИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРТНЬОРИ. Излъга публично в дебат че не е агент на ДС, ПОСЛЕ КАЗА ЧЕ СЕ ГОРДЕЕЛ ЧЕ БИЛ ДОНОСНИК В ДС, А БЕ ИЗОБЩО ПРАВИ КАКВОТО МУ НАРЕДИ ПУТИН КОМАНДВАТ ГО ОТ МОСКВА.
239
1
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
За ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ, на България АЕЦ Белене не стига, но шистов газ изобщо не ни трябва Проблема енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... 1. АЕЦ Козлодуй да работи само за вътрешния пазар, защото е правен с нашите пари и себестойността на тока от него е само 0,169 стотинки !!!2. Необходимо е днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ГАЗОВИТЕ МОНОПОЛИСТИ1. Печалбата на Производителите Преносители трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. Търговците на енергия, да продават до 50% от консумацията в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).3. Едва при тези условия - Пазара решава проблемите...4. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток на 1 до 4-ти реактори беше 0.2, а от Белене ще е 3 стотинки !!! ЗАТОВА КОРУМПИРАНИ ЕВРО-ТАРИКАТИ НИ КАРАТ ДА ГИ ЗАКРИЕМ!!!5. Шистов газ не ни трябва, защото в България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а Енергийните господари на Европа!6. За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество...и алчност...! 7. Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!
238
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро КГБ ще си го прибере, я с куршум, я с цезий, или друг оригинален начин*))) Амин!
237
2
 
6
 
! Отговори
историк преди 12 години
Кой беше този Първанов????Аз познавам един пенсионер от Сирещник с това име!!! Да не би да е той?
236
0
 
5
 
! Отговори
за 244 преди 12 години
агенте, агенте.........какви славяни сме ние. Разходи се по улиците на Москва ,Харков и ще видищ разликата...даже може да те набия тпонеже мязаш на азиатец.Българите сме автохонни, като гърците, македонцит еи албанците
235
2
 
6
 
! Отговори
Руски Агент преди 12 години
ще има да върща комисионни Гоце ... :Д
234
8
 
10
 
! Отговори
Американски Агент преди 12 години
За мен Борисов води открита антиславянска политика в интерес единствено на Турция и САЩ. Сега вече ми е ясно как един пожарникар и неук *** може да се издигне до премиерския пост, явно с мисията да ликвидира славяните. тоест собствения си народ. Виновни ли са руснаците че и те са славяни. Добре че са далече и няма да ги хване нашата собствена ликвидация от един предател. Вече го чувам бай Бойкич как си *** турския химн с ехидна усмивчица
233
8
 
8
 
! Отговори
Осирането преди 12 години
ГЕРБ позират, манипулират и не спират да се осират. А народа гледа глупав, сърба, сърба тяхната *** супа.
232
2
 
7
 
! Отговори
helius преди 12 години
Страхотна поза на мислител."От тук на сетне какво ли ме чака?"
231
3
 
9
 
! Отговори
Смехурко преди 12 години
Гоце сега някой трябва да връща парите взети за договорения голям шлем! Кой ли е това? Защото Путин не прощава товариш агент!
230
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този човек два пъти поред бе избиран за президент на България. С цялото му скудоумие; с очевадното му служене на чужди, а не на български интереси; с олигарсите, точили фондовете на ЕС, заради които България стана за резил; с вълците и козлите му; с досието му в ДС и плеадата от ченгета в президентския му апарат; с подличките и нелепи предизборни идеи като тази за псевдо-мажоритарния елемент, която струваше на БСП около 20 мандата. Защо въпреки всичко това българите го избираха? Ето един въпрос с много отговори. Засега ще се огранича само с първия и най-парадоксалния. Защото бе живото олицетворение на българската посредственост. Защото всеки мърморещ чичо от Горно Нанадолнище можеше без усилие да се идентифицира с него. Защото скудоумното общество излъчва и скудоумен президент затова. И защото посредствеността навсякъде е войнстваща, но на Балканите това се долавя особено силно."
229
5
 
12
 
! Отговори
Урааа!!! преди 12 години
Гоце фон Трипер, главата на октопода и шеф на българската мафия, защитника и агента на ДС, руският п-Резидент в България си отива!
228
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце, сигурен съм, че го знаеш, но ще ти го повторя.Руснаците предложиха 8$ на всеки тон петрол минал през нашата територия - транзитна такса, както и да притежават 51% от съвместанта българо-гръцко-руска компания.Когато руснаците се опитаха да преговарят с турците, турците казах :30$ на всеки тон, и 51% за турците от съвместната им компания.Нали разбираш, Гоце, че тук няма русофилство - има чист бизнес. Бизнеса не е изгоден за България с тия условия. Затова - руснаците ДГД!
227
3
 
9
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
За този нефтопровод ми е все това, ама за АЕЦ-а и за газопровода Южен поток ще ревем, и то до 10 години, когато ни натиснат да спрем 5 и 6 блок на Козлодуй. Тогава ще видим магаре боб яде ли.Хубаво беше казал путин на германците преди няколко години: "Газ не искате, ядрена енергетика няма да развивате! А с какво ще се топлите - с дърва ли? И за тях трябва да отидете до Сибир!" Хаха!Германците го разбраха и пуснаха с Газпром 2 тръби през Балтийско море.Ние ще разберем по трудния начин... хаха
226
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОНОСНИКО ГОЦЕ 15 ГОДИНИ СИ В ПОЛИТИКАТА И НИЩО ДОБРО И ПОЛЕЗНО НЕ НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ, САМО ПАРТИЗАНЩИНА И ДЕМАГОГИЯ
225
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОЦЕ РАБОТИ ЗА РУСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИНТЕРЕСИ, А НЕ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ.