Борисов скача на Брюксел чрез евродепутат от ЕНП

Премиерът натиска за стимули за дисциплинираните
Обновена: 19 дек 2011 16:44 | 19 дек 2011 16:44,
115
Борисов скача на Брюксел чрез евродепутат от ЕНП
Снимка: Impact Press Group

Да бъде намален делът за кофинансиране по европейските фондове от страна на България и държавите, които поддържат финансова дисциплина и до 3% бюджетен дефицит.

Това предложение ще бъде внесено за разглеждане в Европейския парламент чрез евродепутата от ЕНП и председател на комисията по външни работи Елмар Брок.

С това се ангажира самият той по време на срещата си днес с премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба.

По думите на премиера България е против предложението на Брюксел във връзка с приемането на новия фискален пакт държавите с добри показатели по отношение на бюджетния дефицит и външния си дълг да имат по-висок процент на кофинансиране по европейските фондове.

„Не намирам логика в това решение. Излиза, че вместо стимули за нашата дисциплинираност ние трябва да плащаме повече”, подчерта Борисов.

Той поясни, че желанието на страната ни е държавите членки на ЕС, които спазват добра финансова дисциплина и до 3% бюджетен дефицит, да получат отстъпка с поне 5% от кофинансирането по европейските фондове.

„Ако предложението ни бъде прието, ще се освободи голям ресурс от средства в бюджета ни”, допълни Бойко Борисов.

„Разбрахме отлично и ще предадем посланието в Брюксел”, заяви Елмар Брок, който е един от тримата делегати на Европейския парламент, които ще участват в обсъждането на новия фискален пакт.

На срещата освен Елмар Брок присъстваха и българският евродепутат Андрей Ковачев, президентът на фондация „Робер Шуман” Жан-Доминик Джулиани и депутатът от ГЕРБ Моника Панайотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП доказаха едно нещо, че *** винаги ще си остане ***. Съюзиха се с Догановото манафско ДПС и сега по цял ден реват срещу Борисов и ГЕРБ, ама реването им по-скоро е от срам и болка в аналното отверсие, защото Доган когато целува задължително използва и още един специален /кожен/ инструмент и те знаеха това много добре, но се полакомиха за властта и си дадоха гъзъ под наем и ето ти сега боли ги много, ами да другари, това е положението. И да ревете и да не ревете изборите ги изгубихте, Плевнелиев е Президент, край на Гоцевщината, край на надеждите на един посредствен другар Калфин да стане президент и да се опитва постоянно да бламира правителството, сега сте в 9-та глуха и скоро няма да излезете от там глупави обратни мишоци!
111
4
 
7
 
! Отговори
пацо преди 12 години
Тоя селски тарикат тип бай Тошо до вчера се мазнеше на Брюксел и им угодничеше ама сега като дойде време да се плаща и обърна назад .Това е щото няма и два лв в бюджета на прескъпият му финансов магьосник от световната банка.Ама помнете ми думата ако тия от Европа решат ще плаща и ще скимти радостно.А ние пак ще духаме и неговата и тяхната супа.
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко скача, рисува, тенис играе, рита футбол, картофи гледал навремето, прасета клал, ТОЙ е най-добър във всичко.Конграчулейчън е малко да се каже.Ураааааа!!!
109
11
 
11
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
БОРИСОВ ТИ СИ ПЬЛЕН *** ДАНО ГОСПОД ТЕ ПРИБЕРЕ ПО НАВРЕМЕ
108
8
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ЕЕ БОКО НАЛИ С ГОЦЕ ОБИЧАТЕ ДА СТЕ СОЛИДАРНИ.. И КАКВО ТИ ДРЕМЕ НАЛИ ВИЕ НЕ ПЛАЩАТЕ!!
107
7
 
7
 
! Отговори
Гогол- мъдреца преди 12 години
До 112.Ти въобще не си прав ,като му предписваш,че може да гаси пожари.Та той има 2г. и 4м.стаж в пожарната.Той може да говори само простотии. Затова BIG AL от пост107 е записал:""Днес отглеждането на гигантски тикви се счита за спорт"", но и научна дисциплина , с оглед нуждата им - за управлението на България ...Така,че Станишев е прав.Идват предсрочни избори.
106
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На снимката: Прилича на Хитлер както поздравява с ръката - "Хайл народе "-каза Борисов и оплете цял народ в "обяянието " си.Приликата е в деиствията и в загубата на време за народа си и мислещ само за собствена изгода.Това е хаил Борисов.
105
12
 
23
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Тиквата спада към така наречените плодови зеленчуци.Тиквата е еднодомно растение, т.к. на едно и също растение се намират и женски, и мъжки цветове..."Гледам сам , като куче , футболни мачове, в Бояна "................................."Наскоро, след като прашецът от мъжките цветове попадне върху женските, започва образуването на малка тиквичка, която бързо нараства...""..Първоначално е неуспяла ДС- тиквичка , и затова става пожарникарска , такава ..Постепенно нараства, в ИПОН и СИК-а, узрява, забогатява и започва да ПАЗИ другата уникална тиква- Тошо.."........."""Тиквата вирее на места, които са добре огрявани от слънцето и защитени от ветровете. За израстването на голям плод е нужно почвата да бъде богата на хранителни вещества,."""..."Обикновено, в България , в райните на Банкя , кюстендилско, смолянско , смесени руско-български бракове и ..гръцки , такива ..) Почвата- много нуждаещи се от застраховка граждани , пушещи цигари и ..дрога ..Хранителните вещества са доставени от БКП-в куфарчета , организация , връзки ,шефове..и достатъчно ***,верващи на тиквата..И тя си расте- от кметство - нагоре, нагоре ..))...................""След засяването на семената е нужна редовна обработка на почвата и борба с плевелите.""""""Редовна поява по медиите , пропаганда , "умозаключения , планове и измами , обещания и магистрали , футбол, голф и тенис..'Плевелите"- които не са съгласни - се игнорират, бам-ват ..).....................""Най-голямата тиква в света е отгледана през 1990 г. в САЩ от Хауърд Дил и тежи 782,4 кг"". ....НО втората по големина е в България- към 130 кг. и спортува редовно ..))......................""Днес отглеждането на гигантски тикви се счита за спорт"", но и научна дисциплина , с оглед нуждата им - за управлението на България ................."Зелените тиквички са сравнително по-дребни, имат цилиндрична форма и нежна месеста част.""" Обикновено са членове на ГЕРБ и са вперили поглед в ГОЛЯМАТА тиква ..:))))
104
4
 
25
 
! Отговори
вуйчо преди 12 години
България има абсолютния ресурс да се издържа сама, барабар с *** и всичко останало, що щъка по нейната територия. И то, не да свързва двата края...Къв ЕС, кви пет лева...
103
5
 
20
 
! Отговори
чичо преди 12 години
бе нещата не вървят на добре
102
7
 
18
 
! Отговори
112 преди 12 години
Това е анкета с отварен край, можете да добавите, какво според вас умее да прави най - добре пожарникаря: 1. Да строи магистрали. 2. Да дава съвети. 3. Да рита топка. 4. Да подслушва. 5. Да гаси пожари.
101
5
 
32
 
! Отговори
do 100 преди 12 години
Да бе, а скоро да чакаме италианци да емигрират към нас.... хахахаххахахаа.... Номера е че страни като Италия, Ирландия, Гърция - поне си поживяха царски 30 години и сега колкото и да затънат - пак няма да паднат до нашето ниво, а ние все сме в мизерията, а сега вече се гордеем с това...
100
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде отива златото на България,нещо не го виждам в БНБ.
99
2
 
4
 
! Отговори
Stoichkov преди 12 години
Погребението на Ким Чен-ирр ще бъде на 28 декември.
98
5
 
5
 
! Отговори
Do 98 преди 12 години
Pomisli li predi da napi6e6 tozi komentar??? Vinagi moje da se vdigne izkustveno standarta sys zadlyjnqvane i razprodajba na dyrjavna sobstvenost ili kreditiraneto i. No sami vijdate rezultatite ot tozi tip politika do kyde vodi! Do sega6noto ni polojenie. Ako ne be6e tazi kriza nali se se6tate, 4e sega nqma6e da pliuvate BB. Ne se boite po celiq svqt e mizeriq (kazvam go za6toto pi6a ot Italiq). Na vsqkyde se sykra6tava, namalqva i v sy6toto vreme uveli4avat danyci, mita i t.n. Mislete 1vo ....
97
13
 
14
 
! Отговори
ШПЕЦ преди 12 години
"По думите на премиера България е против предложението на Брюксел във връзка с приемането на новия фискален пакт държавите с добри показатели по отношение на бюджетния дефицит и външния си дълг да имат по-висок процент на кофинансиране по европейските фондове. " Прав е ББ и му правя евала, че им се полъчва на тия. Дано не се огъне, иначе да напускаме ЕС.
96
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха Ха Ха Ха..... До оня ден искахме ЕС да ни помага защото сме зле, сега искаме да ни бутат аванта защото сме добре..... Дали няма да получим един по вратните жили в крайна сметка, че нещо много нахалстваме
95
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко ще скочи "тюфлека" Борисов?
94
13
 
29
 
! Отговори
sa преди 12 години
Скача като пъдпъдък скача, този пръдлъо не може да гъкне от страх в европа толкова е ***
93
12
 
32
 
! Отговори
Виц на деня преди 12 години
Отишъл Бойко Борисов на лекар и той му открил, че няма ***..... Излизан му бил от Николай Бареков и медиите. :)))))))))))