Палежите като мода! Не може така, скочи Цветанов

Целият ресурс на СДВР бил хвърлен за озаптяване на палежите
Обновена: 19 дек 2011 14:54 | 19 дек 2011 13:40,
187
Палежите като мода! Не може така, скочи Цветанов
Снимка: БТА

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов отхвърли твърденията, че има разрастване на палежите на автомобили.

"Винаги има единични случаи на палежи на коли, например за разрешаване на някакви неуредени взаимоотношения – както между организираната престъпност, така и на чисто битова основа. Не смятам, че има разрастване на подобни палежи в страната", категоричен бе той пред журналисти.

МВР шефът възропта срещу репортаж по една от националните телевизии, която показала как най-лесно се пали автомобил, за колко минути изгаря и как огънят се предава към друга кола.

"Това по някакъв начин провокира интерес за хората, които го гледат и, които смятат, че по този начин могат да се забавляват. Някои може би го възприемат и като вид мода", отсече Цветанов.

Вътрешният министър допълни, че в момента палежите са основният акцента в работата на СДВР.

"Фактът, че има допълнителни мерки за охраната и сигурността ни коства много, но ние сме длъжни да го направим, защото искаме да гарантираме спокойствието на гражданите", каза той.

Още по темата

По думите му вчерашните твърдения на задържания Юлиян Ковачки пред съда, че бил черпен с водка и бира от полицаите, пък после бил разпитван за палежите, не  кореспондирали с действителността.

"Колегите обаче ще направят проверка", заяви Цветанов, но посочи, че не трябва да се обръща толкова много внимание на всяко едно изказване от подобни лица.

Накрая Цветанов се обърна към гражданите за съдействие, подкрепа и навременна информация, когато станат свидетели на подобни палежи.

"Така бихме могли по-бързо да реагираме", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
41
 
! Отговори
Възмутения преди 12 години
Лошите подпалвач,и веднага да се извините на разстроения Цветанов за неприличното си поведение. Вие нямате срам. Правителството на ГЕРБ строй така усърдно магистрали, по които да се возят хората, а вие им запалихте колите. Това е възмутително.
41
5
 
20
 
! Отговори
Бъркли преди 12 години
Този и сам не си вярва! Явно само при масови палежи ще мога да видя полицяйска кола движеща се из пресечките на София ... но само веднъж! Явно е прецедент! Преди само вие знаехте, че нищо не правите и че нищо превантивно не можете да свършите, но сега вече всички знаят. Вече спокойно може те да си клатите краката по кафенетата без да се притеснявате!
40
3
 
15
 
! Отговори
(( преди 12 години
хахахаха по битивиту дали как се пали кола - ми те дават и как се изнасилва, убива произвеждат и продават наркотици, водят се войни -лъже се и се краде, правят се атентати и тн - за справки неделна кинове4ер - тоя луд ли е?
39
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интерес от тези постоянни палежи в предвид обстоятелствата в държавата в момента има само един единствен човек в България и това Трактора!За това твърдя, че инициатор, подбудител, организатор и финансист на палежите е Ал Петров, българския еквивалент на Ал Капоне. Този мегабандит беше притиснат до стената от Прокуратурата с непреовержими доказателства за престъпната си рекетьорска дейност, като над 20 потърпевши вече са приложили своите свидетелски показания, друг е въпросът дали ще успеят да го вкарат в затвора, защото агент Гоцевия съд освен, че е корумпиран, той е и дирижиран от Гоце и съпартийците му, нали всички висши съдии, начело с мегапрестъпника генерал Пенгезов е червен *** до мозъка на костите си. Събрани са над 200 тома свидетелски показания за престъпната му дейност и това се случва едва сега, след като правителството на ГЕРБ от 2 години вече как обяви война на тежката криминална престъпност в частност и на Ал Петров, поради неговата всестранна криминална дейност - от изнудвания с цел придобиване на фирми, определен бизнес, наркоразпространение и проституция до наказателни акции, завършващи с убийства. Методичните палежите са ответния удар на Октопода, ръководен от Ал Петров срещу правителството, като целят създаване на масова психоза сред хората и дискредитиране на МВР, все похвати придобити от бившата барета при неговото обучение. Но рано или късно Трактора ще го тикнат в затвора и там ще му подпалят задните части, за да види колко е добре да се прави лошо на невинни хора, възмездие ще има със сигурност. Въпросът сега е, че тази група или групи подпалвачи трудно ще бъдат хванати, защото това не са обикновени пироманчета, тръгнали с туба бензин да палят.
38
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
s towa si izkazwane wse edno kaza "izlizajte i palete, shtoto e moderno"
37
6
 
10
 
! Отговори
бахти дивотията!? преди 12 години
Добре палежите били един вид несъгласие/бунт/ против правителството и Бойко.Но защо трябва да палят нашите коли, ей това не ми е ясно?Ако има някой да казва нещо на Бойко да излезне пред него и право куме в очи да му го каже!Какво сме виновни ние и колите ни?
36
6
 
31
 
! Отговори
Истински факт преди 12 години
България е в топ 10 на света по брой на полицаи на глава на населението. В света. Аз лично се чувствам все едно живея в страна в топ 10 на най-престъпните държави. Защо въпросният министър не коментира този въпрос. Или българската полиция е крайно некадърна или просто не си върши работата, иначе аз лично нямам обяснение как такава армия от полицаи не може да залови вече един месец хората виновни за запалването на коли. Едва ли въпросните подпалвачи са най-гениалните престъпници в света.
35
4
 
5
 
! Отговори
haha преди 12 години
"В Европа културата се дотира, но дали в Африка също е така, запита Мелемов". Явно откакто той е кмет Смолян се е преместил от Европа в Африка!
34
2
 
5
 
! Отговори
да питам преди 12 години
абе не трябва ли и 4-буквието да е в джаза, т.е. да са в час с "новите модни тенденции", или просто те са богопомозаните полицейски служители, дето най-силно си клатят краката
33
9
 
38
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
АБЕ, ЦЕЦКО...- ИМАШ БЮДЖЕТ ЗА 1 МИЛИАРД..., САМО ЗА ПОДСЛУШВАНЕ ХАРЧИШ ПО 100 МИЛИОНА..., А ДОРИ НЕ ЗНАЕШ КОЙ ТИ КЛАТИ СТОЛА...- НЕ СХВАЩАШ ЛИ ПОДИГРАВКАТА... ПРЕМИЕР ПОЖАРНИКАР..., ТИ ОТГОВАРЯШ ЗА СИГУРНОСТТА НА КОЛИТЕ...- ПОДАВАЙ ОСТАВКА...!!!
32
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре да горят коли от колкото хора или къщи!
31
2
 
1
 
! Отговори
dhmjj преди 12 години
xa xa ako te e qd na nqkoi slega6 edna gaba na tavana na golata i q napoqva6 sas soda kaystik i kolata ve4e ne stava za ni6to,nqma i smisal da q pali6 xa,xa
30
2
 
14
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
ТАМАН ПУХВАЛИХ МеВиРе-ту......ТЕ ПАК СА УАКАХА!!!ИГАТИ РЕДА, НИШТО НИ СТАВА *** ТЯХ - САМУ ДЕТУ 1 МИЛИАРД ИМ ДАВАТЕ!!!
29
25
 
5
 
! Отговори
дан преди 12 години
отдавна съм казал, но вие ми серете в устата при всеки коментар......и палежите са опит на комунисти, турци и фашистите на волен за дестабилизация на страната, защото ГЕРБ спря далаверата на партиите им
28
6
 
23
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
Палежите като мода! Не може така, скочи Цветанов ЦЕЦКО, НАЛИ ТИ АЗАХ ЧЕ НЕМОЖИ ДА КУПУВАШ ГАРСОНИЕРКИ ПО 120, 150 И 200 КВАДРАТА - ПА И ДА ВИКАШ, ЧЕ ТЪЩАТА ГИ ЗАРАБОТИЛА С ПЕНСИЯТА!!!СЕГА ВИЖ ЧЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ТИ ГО ВРЪЩАТ...КОНГРАЧУЛЕЙШЪН
27
4
 
12
 
! Отговори
подпалвачката С.Кинг преди 12 години
Ти ше кажеш че не може, вече цял месец и нещо можа пък сега не можело. Ама модно ще стане като и твоята кола изгори Цурко.
26
2
 
27
 
! Отговори
ева преди 12 години
Нищо, важно е, че залавят по цееееееееееееееели 3 гр. марихуана. Не може всичко наведнъж. Как си представяте 150 килограмови ченгета да гонят и залавят престъпници, еми нагли сте
25
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина БТВ показа много глупаво предаване как се пали кола. Това може наистина да провокира допълнителни нагласи за палене. Но освен да се ядосва на БТВ да потърси и отговорност и на тези които са разрешили, а един от тях е и столичната пожарна.
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
както и да й викаме на организираната прстъпност, тя не става по-малко организирана, не е проблема в това, че така се казва, а в това, че я има
23
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Това по някакъв начин провокира интерес за хората, които го гледат и, които смятат, че по този начин могат да се забавляват. Някои може би го възприемат и като вид мода", отсече Цветанов.БЕ ТО КАТО ТИ ВИДЯХМЕ АПАРТАМЕНТИТЕ ТИ И НИ СЕ ПРОВОКИРА ИНТЕРЕС И НИЕ ДА СИ КУПИМ - *** ГО ОТКЪДЕ ПАРИ , МИ ВИЕ ЗАГРАБИХТЕ ВСИЧКО БРЕ , ...........И ТЪЙ - ИНТЕРЕС ИМА АМА ПАРИ НЯМА - НЯКОЙ С 6 ДРУГ БЕЗ НИТО ЕДИН ... ТО ТВОЙТЕ СИГУРНО ВЕЧЕ СА 106