Бензинджиите доносничат на полицаите

Така МВР шефът ще бори палежите на коли
21 дек 2011 17:23,
145
Бензинджиите доносничат на полицаите
Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Една от основните версии за палежа от тази нощ в столичния кв. "Дружба" е разчистване на сметки, каза пред журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той беше изслушан на закрито за журналисти заседание на вътрешната парламентарна комисия заради зачестилите палежи на автомобили.

Според него има опожарявания на коли, които са с чисто криминален елемент. Той даде за пример единия от двата случая от днес – в столичния кв. "Дружба", където беше запален автомобил S-класа на 24-годишен криминално проявен собственик, който е безработен.

"Не е от тези случайно избрани български граждани, на които са им запалили автомобила определени лица", коментира Цветанов.

"Работим по всички случаи. Колегите анализират информацията ежедневно и се полагат максимални усилия и се осигурява допълнително ресурс, за да бъдат гражданите спокойни", увери Цветанов. 

Засиленото полицейско присъствие и постоянните патрули в кварталите на столицата са една от мерките срещу палежите на коли, каза Цветанов.

На въпрос дали всички хора с туби бензин в багажниците ще бъдат задържани или подлагани на по-щателни проверки, той отговори: "Обърнали сме се за съдействие към съответните бензиностанции, за да ни информират и да ни подават информация, свързана с лица, които пълнят бутилки с горивни материали. Търсим съдействие от всички, но не бих могъл да кажа, че всеки, който си сипе в туба, ще бъде потенциалният подпалвач. Нека да не създаваме допълнително някаква психоза", призова министърът.

Реакцията на МВР около палежите не беше своевременна, заяви след заседанието зам.-шефът на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков.

Според Миков в началото темата е била неглижирана от управляващите и е доминирала надеждата, че палежите ще спрат без усилията на властите. По думите му изслушването показало, че все още няма пълна картина и яснота за случващото се.

Още по темата

"Всичко е разпокъсано на отделни казуси", заяви Миков. В комисията министърът е обяснил, че няма повишен брой на палежите, а концентрация в къс времеви отрязък.

"Надяваме се че по-бързо ще приключи този времеви отрязък", коментира още Михаил Миков, според когото трябва да се направи опит да се обхванат всички случаи и да се види дали има нещо различно в тази повишена концентрация, причините за която все още не са изяснени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мечтата му е да подслушва и да му доносничат - жал ми е за редовите полицаи, че си имат такъв тъпан за шеф
131
0
 
3
 
! Отговори
Родното МВР ни пази преди 12 години
Г-н министър, снощи прехвърляйки телевизионните канали се озовах в предаването на Скат и там попаднах на много интересна картинка: районната прокурорка на Ихтиман, млада жена, която се оказа полицейска съпруга, се държа не невъзпитано, а направо нагло спрямо журналистка. Тя й крещеше, сетне без малко да я изхвърли и да я предаде на мъжа си, който пък от чутото се оказа известен с крутите си мерки спрямо журналисти, вкл. съобщиха, че е пребил Байрактаров. Завиждам на г-н гл.прокурор, че има такива енергични прокурорки с такова любезно поведение... Мин. Цветанов , Вие защо не наемете мъжа на ихтиманската прокурорка да ви помогне в борбата с палежите- за нула време ще въведе ред в бензиностанциите... Сетне можете я комисар, я гл.комисар да го направите.
130
0
 
2
 
! Отговори
до 132 преди 12 години
Жената се е прежалила в името на децата си - всяко е уредено с по 2-3апаратмента и някое друго милионче... Редовите полицаи не са видяли нищо от "даренията" за МВР, а ДОИ не са получили дори очила за нощно виждане от милионите за СРС, купуват си мини-камери с лични пари от е-bay....
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цуцо, може да си напуснал милицията, но милиционерското от тебе е невъзможно да се извади. Толкова ли си ***, че да разчиташ на доноси... че нали бензиджията ще накисне някои дето не му е оставил бакшиш, или клиент които сваля колежката му която не му "връзва" - ти ще се изтъпаниш по ТВ като награден кооператор до Беларусь и пак ще рИвеш: "ние ги Фащаме (ама не уточняваш за кое място сте ги хванали)......"
128
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя надали е чел Оруел, няма толкова умствен багаж, но съвестно и последователно се стреми да превърне половината народ в доносници... а уж бяха против ДС-то - спретнаха си ново-новеничко за нула време - въпроса е на тях да се докладва, а не на някой друг
127
0
 
0
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Я като пием вечер ракия преварка, сутрин оная ми работа става като огнехвъргачка ...
126
0
 
9
 
! Отговори
ХАХАХА преди 12 години
КАЖЕТЕ МУ НА ТОЗИ АМСАЛАК ЧЕ ВСИЧКИ КОИТО ЗАРЕЖДА СЪЩО ТРЯБВА ДА ГИ ПРЕСЛЕДВАТ КАТО ЗАРЕДЯТ КОЛИТЕ СИ И ПОСЛЕ ТОЧАТ БЕНЗИН В ТУБИ И НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ВИДИ ВСЕКИ КОЙТО ЗАРЕДИ КОЛАТА СИ С БЕНЗИН Е ПОТЕНЦИАЛЕН ПРЕСТЪПНИК НАЛИ БЕ МИРИЗМА ЧОБАНИН *** *** МУСАВ...
125
0
 
6
 
! Отговори
искам преди 12 години
Искам си част от данъците, щом върша работата на наш,та полиция
124
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Глупав човек ,само глупости може да наговори.Горивни материали има дори и в махленското магазинче. Ще спрем ли да купуваме спирт, разредители, ?На друго място е "заринато кучето"Няма да го разберете , защото толкова ви са възможностите?
123
0
 
2
 
! Отговори
Цар Киро къде е ! преди 12 години
Къде е Цар Киро, а ? Къде се движи, ама точно сега, може ли да кажете? Къде краде с аверите си от Катуница, разкрит е в Секция Позиця на 7plus7. net - И Гърците ни намразиха, писна им от нас
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам снимката на ЦЦ и ме обхваща една жал за жена му. Горката, или е алкохоличка, или наркоманка, в краен случай е на хапчета. Да си ляга вечер до такава мутра, сигурно преди сън глътна набързо 200-300 г отлежало.
121
0
 
0
 
! Отговори
Бранник преди 12 години
И като доносничат кво да не би да почнат да си вършат работата ли тия...
120
2
 
1
 
! Отговори
pebor преди 12 години
Преди 2-3 дни закъсах за бензин. Свърши, на газ съм, и колата задави. С мъка успях да купя 2 л бензин, но се оказа малко и добре, че беше колега шофьор та ми купи още 4 л. Бях готов да си оставя данните от личната карта на бензиностанцията, и да ме проверяват полицаите, така трябва да се направи. а относно палежите си спомням, че тази мода почна преди 5-6 години на запад, това бяха антиглобалисти и зелени ***, не ги разбирам и едните и другите. А в България спектъра на причините е широк.
119
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** по-*** най- *** ЦВЕТАНОВ
118
0
 
4
 
! Отговори
До 109 преди 12 години
И аз това се чудя, имаме камера за боядисване с генератор на нафта, как аджеба да я зареждаме. Нямам думи просто. Освен да си построим бензинджийница в двора :))))
117
0
 
9
 
! Отговори
Бъркли преди 12 години
Калъ. нещастен, наказан от природата! А къде са постоянните патрули в кварталите за които ни одирате от данъци и монополи?!!! Не мога да разбера защо страдаш че са спрели спонсорството на МВР?!!! Същите тези пари сега ще идват по други пътища в сметката ти и не само твойта! Хората вече знаят какво значи политик, не виждам как ще останате на власт след избори, без фалшификации и манипулации.. Холаднския премиер много хубаво ви го каза!!!
116
1
 
9
 
! Отговори
men преди 12 години
цуцуне проста ченгеджйска фуражко, добре че немаме небостьргачи че да ги беше сьборил досега и да беше почнал да ни бьркаш по гащите на всичките. не че сега не се опитваш де. каква стана тя. палихме коли, льгахме, мазахме, бихме ги, те не си признаха, и резултатьт е още слухтене, още доноси, още милиционерска пумия, и малките деца вече виждат през смешните ти игрички и всичките ти некадьрно извезани рькави няма да те направят бял човек и да накарат хората на които слугуваш да те гледат като нещо
115
0
 
3
 
! Отговори
mangustan преди 12 години
121 , за съжеление си правто да беше само за следователите така
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
следващата стъпка е да доносничат и на дянков. "тоя трети път зарежда с цяло 50 лева ,пък каза че заплатата му я дават по 20"
113
8
 
2
 
! Отговори
mangustan преди 12 години
Срам за Българите сте, днес.бг! Доносничат, така ли? Не би ли трябвало всички ние да съблюдаваме за спазване на закона? Иначе "МВР не нищо не върши, Цветанов бил такъв, оня па тиквата му с тиква ... " и т.н.Защо не се вгледате в себе си - Вие изисквате ли закона да се спазва? Ако вас ви помоли МВР да предоставите коментарите 2 години назад ше си чупите краката да тичате ! Нещастници!