Борисов извадил голямата шкурка да оглади "Дянков-Найденов"

Няма да купуваме нови изтребители, докато има криза, рече премиерът
Обновена: 4 яну 2012 17:29 | 4 яну 2012 17:26,
293
Борисов извадил голямата шкурка да оглади "Дянков-Найденов"
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е изгладил с "голяма шкурка" разногласията между министрите Симеон Дянков и Мирослав Найденов.

Преди дни между финансовия и земеделския министър възникна напрежение, което предизвика и гневната реакция на премиера. Малко преди Нова година финансовият министър разкритикува работата на Найденов и намекна, че може да бъде отстранен. Изказването му предизвика остър коментар на премиера, че ако Дянков си е позволил да дава оценка на Найденов, то той ще си отиде преди него.

Днес въпросът беше отново повдигнат в Бургас, където Борисов откри ремонтираните сгради на драматичния театър "Адриана Будевска" и Националното училище за музикално и сценично изкуство "Професор Панчо Владигеров" заедно с министрите Симеон Дянков, Лиляна Павлова и Вежди Рашидов.

На въпрос дали е изгладил разногласията между Найденов и Дянков, премиерът първоначално се ядоса и каза, че не това е най-важният въпрос, а това, че е дошъл да открие ремонтирания театър, да види ремонта на музикалното училище и изграждането на пътния възел Бургас-Средец-Созопол.

Когато обаче втори път му зададоха същия въпрос, премиерът каза, че е изгладил разногласията им с "голяма шкурка".

Още по темата

"България няма да купува нови самолети - изтребители, докато има криза и докато се решават въпросите с театрите, науката и културата", каза още Борисов в морския град.

Попитан за предстоящия си разговор с германския канцлер Ангела Меркел на тази тема, премиерът отговори, че и сега имаме техника и сме добре въоръжени.

"В момента инвестираме в наука, култура, археология, а самолетите ще струват 150 милиона евро, които във времена на криза за много пари", добави още Борисов.

По въпроса с банковите кредити и лихвите Борисов обясни, че банките също имат огромна нужда да дават кредити в работещи проекти.

"Затова правителството полага огромни усилия за създаване на бизнес среда. А най-големият залог, който премиерът вижда в частния сектор, са проектите по енергийна ефективност. Те ще вдигнат в пъти цените на имотите на българските граждани и ще удължат живота на жилищата", поясни премиерът.

Финансовият министър Симеон Дянков добави, че предстои тристранен съвет, на който ще бъдат поканени представители на БНБ и на асоциацията на търговските банки, на който ще бъдат засегнати въпросите с лихвите.

Дянков беше категоричен, че няма да има повече отсрочки за бензиностанциите в страната, които трябва да поставят специални измервателни  устройства. Това струвало около 3-4 хиляди лева и окончателният срок е до края на март.

Премиерът съобщи още, че ще предложи два нови закона за НСО и разузнавателната служба. Ако новият президент ги одобри, те ще бъдат предложени за гласуване в пленарната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nema li koi da te gramne ve SHOP prodazhnik
213
2
 
2
 
! Отговори
Иван ДО 223 преди 12 години
Още 1 СТРАНДЖА.........Ти кой си бе мишко- оригинала или от другите ?
212
5
 
1
 
! Отговори
Иван до 222 преди 12 години
Хайде марш страхливчо........било на работа......напред г-н НЕУДАЧНИК
211
5
 
4
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Нардо, разочаровате ме..... с обидите, които чета тук.. А и Култът към човек, който ви затегна коланите по всички параграфи вече не ме учудва съвсем..реално такъв е българинът, обича да го ....грубо.
210
4
 
2
 
! Отговори
Странджата преди 12 години
До Иман и 216Ако искате мога да ви перна и двамата, щом сте такива палави.....
209
2
 
7
 
! Отговори
до 220 преди 12 години
Утре баце, трябва, да си тръгвам, работя до 22:00, отивам да си почивам.Лека нощ Г-н комплексар.
208
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ZA POREDEN PAT - EVALA BATE BOIKO
207
11
 
2
 
! Отговори
Иван до 216 преди 12 години
Ами дай да разберем сукалчо.....Кога искаш момченце невзрачно.......И от *** ти пяна ще хвърка дори и насън недоразвитчо
206
0
 
11
 
! Отговори
До 213 преди 12 години
98% от предаванията по 3 национални тв са за топа...Най-дразнещи водещи1. Ани Цолова и *** Виктор2. Слави Трифонов3. Иван и Андрей
205
8
 
6
 
! Отговори
до 216 преди 12 години
Оливаш се шмугльо , оливаш се и те е страх.Не ми пука, ще те *** докато си топъл.И то така , че ще ти запаля халката.
204
2
 
9
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Българската армия на този етап по-малко боеспособна ли е от македонската? Мисля, че я свиха до 20 хиляди заедно с администрация и министрество. Колко войска има Б-я, 5 хиляди ли?
203
12
 
2
 
! Отговори
Иван до 214 преди 12 години
Опасявам се че като дойда да те приспя и може да ме съдят след това за обладаване на труп........
202
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червеният терор по форумите е вече факт. Кресльовци с червени дупета кряскат ден и нощ.
201
5
 
6
 
! Отговори
до 211 преди 12 години
Ела, да ме приспиш с гол *** върху мъдите ми .Заповядай !!!
200
0
 
9
 
! Отговори
класация преди 12 години
топ 3 на най-отвратилните предавания по български телевизии:1. комиците2.пълна лудница3. шоуто на канала4. шоуто на слави
199
2
 
6
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Израел предложи свои самолети "Лъвче". Много по-добри и евтини от европейски и американски щайги. Препоръчвам ви ги, но докато имате такива политици май ще храните чужди армии, а БГ все повече и повече ще се обезличава.....
198
8
 
2
 
! Отговори
Иван до 210 преди 12 години
Сукалче малко,лягай си вече,време ти е........Мама тази вечер не те ли приспа с приказка за Буратино........Ако не е ,ще трябва да дойда аз да те приспя с 1 плесница и ще се събудиш чак утре следобяд
197
4
 
6
 
! Отговори
до 209 преди 12 години
Боли ме шмайзера колко си гьон .
196
5
 
2
 
! Отговори
Иван до 206 преди 12 години
Пак псуваш и използваш нецензурни думи .........Е мен не можеш ме изгони от форума с цинизмите си........Вярно,на много им писна да четат псувните ти и се махнаха но аз се забавлявам как не ти издържат нервите и лабилната психика
195
4
 
8
 
! Отговори
57 преди 12 години
До 24000 евра. Пожарникаря и приятеля му Емил Жеков Илиев собственник но ф-маЧИКО гр Варна ми дължат доло горе толкова на мен.Но Жеков избяга преди четири месеца в Южна Африка по съвет на приятеля си и остави 400 работници на улицата.Това са герберите БИЖУТА ОТ ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ.