Задигнаха червената партийна касичка на "Атака"

Бивш депутат на Волен я прибрал, вътре имало 4 бона
Обновена: 11 яну 2012 15:01 | 11 яну 2012 14:45,
75
Задигнаха червената партийна касичка на "Атака"
Снимка: архив Булфото

Депутатите на Волен Сидеров се оплакаха пред журналисти, че касата, в която се съхранявали разходите за представителни нужди на депутатите от "Атака", е изчезнала.

Липсата хората на Сидеров открили на 21 декември миналата година, но едва сега информираха медиите за нея.

По изчисления на депутата Десислав Митов в касата имало около 40 хиляди лева, осигурени от бюджета на парламента за представителните разходи в групата на националистите.

За касата в групата на "Атака" отговарял Петър Хлебаров, който в края на миналата година напусна парламентарната група на Волен Сидеров.

По думите на Сидеров именно Хлебаров е осъществил кражбата, за случая е уведомена и шефката на парламента Цецка Цачева.

Още по темата

Самият Хлебаров този следобед не отговаряше на мобилния си телефон. По-рано в кулоарите на парламента обаче потвърдил пред телевизия "Алфа", която е партийният канал на "Атака", че е взел касата.

Но сумата в нея не била 40 хиляди лева, а едва 4 хиляди лева, а и взел касата, за да не може бившите му съпартийци да го набедят в липси и обяснил, че ще я върне срещу приемно-предавателен протокол.

Освен пари Петър Хлебаров обяснил, че в червената каса има фактури за подаръци и сметки от ресторант.

Волен Сидеров каза още, че "Атака" е предприела действия, за да си върне изгубената част от партийната субсидия.

"Имахме среща с председателя на НАП Красимир Стефанов и го сезирахме да бъдат проверени доходите на седем депутати и как те разходват държавни средства", допълни той.

Той възнамерява да инициира подписка до Конституционния съд заради текста от Закона за политическите партии, който дава възможност напусналите определена парламентарна група депутати да декларират принадлежност към друга партия и съответно партийната субсидия да се пренасочи към нея.

От партията поискали и проверка от Сметната палата на разходването на субсидиите, които вече не отиват към партията. Те са сезирали и комисията за борба с корупцията, тъй като според "Атака" има купуване на депутати, което на практика е търговия с влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 12 години
Преди 3 часа написах културно мнение без капка обида и цинизъм, направих "грешката" обаче да защитя Волен Сидеров и хоп сега виждам, че мнението ми е изтрито!? Питам аз, има ли още някой който се заблуждава,че живеем в свободна страна и всеки има право да изрази мнението си? Този Бойко е завзел дори интернет пространството, абе голям биг брадър е...
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** прости,Волен Сидеров е единственият чист политик.Огледайте се ,слепи ли сте ? Единственият който поиска смъртно наказание за мутрите.Единственият който иска да сформира доброволни отряди срещу *** престъпност.Вие които плюете с/у Сидеров не сте българи а ***
60
2
 
1
 
! Отговори
Един преди 12 години
Това,че му откраднаха парите и му разбиха ПГ,по-лош ли го прави Волена от крадливите Иван,Доган,Сергей и сие????????????????????
59
0
 
0
 
! Отговори
До 57 преди 12 години
Абе психиЯтъре,ти си за психиЯтрията бе!!!!!!!!!!!! Народеееееееееееееееееее??????????????????????????????????
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето този човек В.Сидеров като лидер на Атака 2 г. крепеше м***дурите на Боко тиквата и мутрата беше доволен от тази подкрепа.
57
0
 
1
 
! Отговори
rossen.kulov преди 12 години
Indianci :DDetska mu rabota :D
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
луд, по-луд, най-луд, атакист !
55
1
 
3
 
! Отговори
HM преди 12 години
Как си праят та*ак с него. Хахааха.
54
9
 
5
 
! Отговори
Шнур за Боко Тиквата преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ!
53
5
 
13
 
! Отговори
ахмак преди 12 години
Айде четящите, догодина на парламентарните пак да вкарате Волен в парламента, доведения му син - евродепутат, и половината му другари - и те в парламента. Пък си бройте стотинките за хляб. Всеки народ си заслужава теглото, това е.
52
5
 
10
 
! Отговори
ЕН преди 12 години
ТУКА НЕКАКЪВ ПИШЕ ЧЕ БОЛНИЯТ БИЛ НОВИЯТ ЛЕВСКИ. ТОЗИ НЕЗНАМ КАК ДА ГО НАРЕКА ПИСАЧ МОЖЕЛИ ДА СРАВНЯВА ТОВА *** СЪС ЛЕВСКИ? КАТО Е НОВИЯТ ЛЕВСКИ ЗАЩО РЕВЕ ЗА ПАРИ А НЕ ХОДИ ПРИ БЕДНИТЕ И МИЗЕРНИТЕ ДА ИМ ПОМАГА? ЗАЩО ПОДКРЕПЯШЕ ДРУГАРЯ МУ РЕЗНИ -ЛЕНТОВ КОГАТА ВИДЯ ЧЕ НИЩО ОТ ТОВА КОЕТО БЕШЕ ОБЕЩАЛ НЕ ИЗПЪЛНЯВА? И КОГАТО ДРУГАРЯ МУ ГО В УСТАТА ЗАПОЧНА ДА РЕВЕ КАТО ВДОВИЦА ЗА ...? ТАКИВА КАТО БОЛНИЯТ СА МНОГО. КЕЛЕПИРА В КЕЛЕПИРА Е ИСТИНАТА. А НЕ ДА ВЪРШАТ НЕЩО ЗА НАРОДА. НАРОДА ДА ГО ДУ-А.
51
3
 
5
 
! Отговори
шок преди 12 години
здрасти болене,как се чувстваш стари алкохолико.резнаха ти дневните май а??? направо те съжалявам.ся с кви пари ще се нальокаш.но да знаеш всичката тази постановка е от ББ.гаранция-франция.ходи му направи една ***,може и да си спони за теб.
50
1
 
16
 
! Отговори
D.I.Sliven преди 12 години
Do tuk razbrah,che v Parlamenta pada golyamo yadene,piene ikradene.
49
3
 
5
 
! Отговори
do no 43 преди 12 години
Volenco vav zatrudnenie - toi ne znae koi mu e doktora- pri DOGAN she se razveseli !
48
4
 
7
 
! Отговори
до Земното Кълбо преди 12 години
Абре вие имате някакъв много голям проблем да си мислите че този *** има нещо общо с патриот. А и незнам но както е тръгнало от известно време насам всички в Бг са платени драскачи и страдате от някаква параноя господин Земно кълбо
47
7
 
28
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
как смеееш *** да сравняваш ВАСИЛ ЛЕВСКИ с политическата мижитурка и балерина болен сидеров КАК СМЕЕЕШ?
46
3
 
8
 
! Отговори
ЕТ "Атака" преди 12 години
абе тука една вълна много ми пречи - сигурно е политическа поръчка
45
2
 
7
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
ахахахаха добре се посмях с вицовете ти :)достатъчно информация има какви финансови бакии и далавери има в атака, къде са отивали парите и къде не са а има още такива като теб които не разбират колко си излъган, гласа ти продаден, доверието ти предадено...интересно как никога атакисти и псевдопатриоти не спорят с нормални аргументи а само обиждатопа грешка не е интересно - истината е че сте 5 човека дето спамите с различни никовено това е твой проблемайде в левУ, ако не те кефи айде в десн
44
27
 
8
 
! Отговори
Земното Кълбо преди 12 години
Отворете широко прозорците, напълнете си носовете с кибритени клечки и си джаснете *** червени кратуни у клавиатурата, белким ви олекне, мизерници нещастни !Волен е Истински Патриот! Доблестен, Честен, Принципен и Последователен Политик !А вие сте *** мижитурки, платени драскачи...
43
2
 
9
 
! Отговори
ВОЛЕН преди 12 години
Станишев ги е взел