Задигнаха червената партийна касичка на "Атака"

Бивш депутат на Волен я прибрал, вътре имало 4 бона
Обновена: 11 яну 2012 15:01 | 11 яну 2012 14:45,
75
Задигнаха червената партийна касичка на "Атака"
Снимка: архив Булфото

Депутатите на Волен Сидеров се оплакаха пред журналисти, че касата, в която се съхранявали разходите за представителни нужди на депутатите от "Атака", е изчезнала.

Липсата хората на Сидеров открили на 21 декември миналата година, но едва сега информираха медиите за нея.

По изчисления на депутата Десислав Митов в касата имало около 40 хиляди лева, осигурени от бюджета на парламента за представителните разходи в групата на националистите.

За касата в групата на "Атака" отговарял Петър Хлебаров, който в края на миналата година напусна парламентарната група на Волен Сидеров.

По думите на Сидеров именно Хлебаров е осъществил кражбата, за случая е уведомена и шефката на парламента Цецка Цачева.

Още по темата

Самият Хлебаров този следобед не отговаряше на мобилния си телефон. По-рано в кулоарите на парламента обаче потвърдил пред телевизия "Алфа", която е партийният канал на "Атака", че е взел касата.

Но сумата в нея не била 40 хиляди лева, а едва 4 хиляди лева, а и взел касата, за да не може бившите му съпартийци да го набедят в липси и обяснил, че ще я върне срещу приемно-предавателен протокол.

Освен пари Петър Хлебаров обяснил, че в червената каса има фактури за подаръци и сметки от ресторант.

Волен Сидеров каза още, че "Атака" е предприела действия, за да си върне изгубената част от партийната субсидия.

"Имахме среща с председателя на НАП Красимир Стефанов и го сезирахме да бъдат проверени доходите на седем депутати и как те разходват държавни средства", допълни той.

Той възнамерява да инициира подписка до Конституционния съд заради текста от Закона за политическите партии, който дава възможност напусналите определена парламентарна група депутати да декларират принадлежност към друга партия и съответно партийната субсидия да се пренасочи към нея.

От партията поискали и проверка от Сметната палата на разходването на субсидиите, които вече не отиват към партията. Те са сезирали и комисията за борба с корупцията, тъй като според "Атака" има купуване на депутати, което на практика е търговия с влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
9
 
17
 
! Отговори
ДОБРЕ ЗАПОЗНАТ преди 12 години
КАСИТЕ НА АТАКА СЕ НАМИРАТ НА СЕЙШЕЛСКИТЕ ОСТРОВИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
41
6
 
16
 
! Отговори
вотан преди 12 години
Бах ти каква *** е имало в атака! И тия *** са тръгнали с политика да се занимават и даже за някакви си арменци-марменци.Сякаш арменците на тия им го слагат с вазелин а не на сухо.
40
2
 
13
 
! Отговори
до:37 преди 12 години
А бе ***,*** знае ли какви глупости пишеш тук??
39
2
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
ХА-ХА-ХА.Тея се излагат като кифладжии.Всичкикте са едни крадливи бай *** на едро и дребно.Те крадат от съпартийците си пък какво ли правят с държавата.Неми го побира акъла толкова да се излагат.
38
1
 
12
 
! Отговори
ГОРСКИ преди 12 години
на 21.12.2011 година е станало ,сега ли се казва ,яли пили по празниците и сега ,хопа червената каса я няма,що се крадете един друг ве ,що ве и после гласувайте за нас ние не сме като другите ,ами какви сте а?????
37
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мен ми е странно, че Волен луд - ама идеите му читави. И не се приемат. Та когато фактите говорят... нали знаете. Сидеров ви е най-малкия проблем. Но каквото сте си надробили, това и ще сърбате. Аз съм лесен, уча се да "претръпвам" та да устоя на това което е и което ще е заради вашите избори по гласуванията ви. Жалко за циничното отношение към един човек в затруднение, какъвто и да е той - но и това също е ваш избор.
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалки, гнусни, безчестни същества без грам достойнство и чест - и отцепниците, и другите. И на тия дребни душици ние ще им плащаме партийни субсидии и представителни - да има да кво да ядат и да се*ат.
35
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Дързост и простота"1699-ти епизод от семейната сага.....
34
0
 
26
 
! Отговори
До # 16 преди 12 години
Колега, на юристите много им приляга да вземат пари и въобще да боравят с финикийски знаци много ги обичат! Миналата година за двама съдии от СГС имаше съмнения,че са взели подкуп единият около 300 хил.евро, другата -250 хил.евро. Софийската градска прокуратура си изми ръцете, като каза,че няма данни за такива рушвети. През 2005-2007 г. трима съдии от ВАС Урумов, Икономов, Генков, бившият шеф на бургаския апелативен съд Й.Иванов и шефът на САС ген.Пенгезов чрез дъщерите и престарялата си майка (Икономов) ошлевиха ОПС-имоти в Приморско. Сетне се оказа, че бащите не знаели за тези авантюри на дъщерите (хайде де, да не би ние да ядем доматите с коловете). В края на миналата година състав на ВАС върна на работа ген.Пенгезов като шеф на САС. Там се представи героично генералската снаха Солакова. Злите езици говорят за рушвет 700 хил.евро. Преди няколко месеца шефът на ОкрАдмС-Бургас беше обвинен,че с подправени документи е приватизирал 12 дка земя в Равда за майка си. Този съдия не беше осъден , а ВАС наскоро подари тихомълком 12-те дка на майка му Руска Вълкова като коледен подарък. С рушвет се намеси и шефката на варненския окр.адм.съд Цветкова. И там осъдени няма. В предадения на следователя Петров рушвет за замазване на дела на ексвоенния мининстър Н.Цонев участвува съдия Сантиров от СГС. Сетне се оказа,че не е известно кой е дал парите за рушвета на следователя и кой ги е пренесъл очевидно извънземни, ама следователят е виновен, че е склонил някой си(съдия Сантиров) да осигури парите. Така че при юристите геле няма: падне ли им, прибират финикийските знаци без да се двоумят, пък нали са и независими и неподвластни никому, приватизират си на спокойствие.
33
35
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Ей, анонимния -ти безродник си и българомразец! Как можеш да говориш против новия Левски-Волен Сидеров! Чел ли си програмата на ПП Атака? Познаваш ли 20-те принципа на АТАКА, в която се закле най-достойната, патриотична и мъдра част от българския народ? Не-нали! Само изказваш мнение под влияние на вестникарските плювки....Такива като теб навремето са проправили пътя на първо гръцките, а после и на турските душмани...Ще има много да плащаш за "предателство към народа" когато му дойде времето..
32
3
 
15
 
! Отговори
....... преди 12 години
Не, бе... Пръчовете от Атака, твърдели, че в касата имало 40 хиляди лева, а отговарящият за касата твърди, че имало 4 хиляди лева, на което аз съм по-склонен да НЕ вярвам. Атакистите е крайно време да спрат да се занимават с политика, да се разтурят, самосезират, гръмнат по няколко пъти, и изселят, най-добре отвъд луната!
31
3
 
9
 
! Отговори
DJoDJo преди 12 години
ах мале,местих го от единият в другият,ам са заиграх и стана тя каквато стана...
30
0
 
15
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Егати цирка....
29
2
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Не, бе... Пръчовете от Атака, твърдели, че в касата имало 40 хиляди лева, а отговарящият за касата твърди, че имало 4 хиляди лева, на което аз съм по-склонен да вярвам. Атакистите е крайно време да спрат да се занимават с политика, да се разтурят, самосезират, гръмнат по няколко пъти, и изселят, най-добре отвъд луната!
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не са отишли за луксозни пури?Сидере,кажи си!Ще ти олекне.
27
1
 
10
 
! Отговори
Oho Boho преди 12 години
защо ни занимават с некви 4 бона ?! много ниска тоПка смешници
26
5
 
30
 
! Отговори
Raiko преди 12 години
Волене като пърч скачаше като козичка ще си заминеш!
25
4
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
4 или 40 бона? Заглавие: "... вътре имало 4 бона..." в текста "...имало около 40 хиляди лева...". Редактор, нещо?
24
3
 
10
 
! Отговори
бавно развиващ преди 12 години
Станишев ги е взел
23
6
 
15
 
! Отговори
Полковник Барух Ашем преди 12 години
Г-н Сидеров , за да ви упътя в оперативната обстановка ще ви кажа че проблемите ви идват от една сграда в Тел Авив която се намира на булевард Цар Саул !!! Има поговорка ,,ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО,, !!!А и искам да ви уверя че това е само началото !!! Най трудното за теб предтой !!!