ГЕРБ не давала втора заплата на независимите

Управляващите не били обсъждали темата за предсрочни избори
Обновена: 10 яну 2012 14:59 | 10 яну 2012 10:40,
102
ГЕРБ не давала втора заплата на независимите
Снимка: БТА
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отхвърли твърденията, че независимите депутати, които са заявили принадлежност към ГЕРБ, получават „втора заплата“ от управляващата партия. 
 
Той обясни пред Нова телевизия, че сумата, която те получават, е за парламентарна дейност, например за „експертизи във връзка със законодателството“. 
 
„Независимите депутати, които са заявили принадлежност към ГЕРБ, те също трябва да изпълняват своята парламентарна дейност. В тази връзка, когато постъпят предложения за проведени мероприятия, експертизи, на тях им се превеждат на база на разходни документи, които минават на отчет пред Сметната палата. 
Няма нищо, което е свързано с даването на пари като втора заплата. Това е невъзможно“, обясни Цветанов.
 
Проблемът със субсидията на независимите беше повдигнат остро от „Атака“, чиито пари бяха орязани заради напускането на 11 депутати. Вчера пък ДСБ декларираха, че ще дадат казуса в Комисията за борба с корупцията в Народното събрание. 
 
"В момента Сидеров отправя една изключително голяма агресия към ГЕРБ и персонално към Бойко Борисов и мен като зам.-председател на партията. Не ние обаче сме виновни за състоянието на "Атака", а действията на Сидеров и неговите приближени", коментира днес Цветан Цветанов.
 
Относно субсидията на независимите вътрешният министър посочи още, че преди не е било ясно финансирането на политиците в България.
 
"Затова взехме политическо решение ГЕРБ да финансира кампанията си само и единствено от държавната субсидия", поясни още вицепремиерът.
 
По думите му темата за предсрочни избори никога не е била обсъждана в ГЕРБ. 
 
Според МВР шефа това говорене в момента е угодно само на политическите им опоненти. 
 
"В момента нашите политически опоненти имат вътрешнополитически проблеми и за тях е угодно да излизат и да говорят по този начин", допълни вътрешният министър. 
 
Той визира Сергей Станишев и БСП и това, че скоро в партията ще се върне Георги Първанов, който до преди това е бил неин лидер.
 
Във връзка с кризисната ситуация със снегопочистването през уикенда Цветанов обяви, че служители на МВР и агенция “Пътна инфраструктура” ще правят внезапни проверки на почистващите пътни фирми.

Още по темата

"Причината е, че фирмите декларират, че имат необходимата техника, но когато се получи тежка ситуация се оказва, че тези машини или не са в състояние да бъдат експлоатирани, или са дадени за използване на друго място", обясни вицепремиерът. 

"Установи се, че има виновни лица за създаването и задълбочаването на проблема с тежката зимна обстановка по магистралите "Хемус" и "Струма". АМ "Хемус" се оказа най-невралгичната точка. Там липсваше необходимата обективна информация, подавана от снегопочистващата фирма, тъй като тя не кореспондираше с тази от Областната дирекция на полицията", обясни МВР шефът.

Той призова шофьорите да бъдат дисциплинирани и да се съобразяват с разпорежданията на компетентните органи.

"Не може до всеки ТИР да сложим полицай", категоричен е Цветанов.

"Всеки, който оказва съпротива и не изпълнява полицейско нареждане има право да бъде задържан за 24 часа от полицията". Така министърът отговори на въпроса ще бъдат ли арестувани шофьори на тирове, които не спазват полицейската заповед да не карат по магистралите при тежки условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами естествено, само на зависимите
79
0
 
3
 
! Отговори
до баба Яга преди 12 години
Първата промяна трябва да бъде е редукция на депутатите.Излишен и безсмислен разход са 240 депутати при този топящ се народ.100,най-много 200 души са достатъчни.Без това рейтинга на парламента е унизително нисък,а качеството им на работа търпи сериозни критики.Време е професионалните депутати,които са повече от 20 години в НС да си отидат!Субсидиите на парламентарно представените партии са също нещо излишно,да се поддържат с членски внос.Време е за промени ,касаещи НС
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А по един апартамент няма ли да им подариш *** крадлив
77
0
 
1
 
! Отговори
язовеца преди 12 години
Физиономията му е като на язовичи ***
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЩОМ КАТО ГО КАЗВА ЛЪЖЕЦЪТ СЪС ШЕСТТЕ АПАРТАМЕНТА И НЕДОКАЗАНИТЕ КОНСУЛТАНТСКИ ПАРИ, ЗНАЧИ Е 100% ЛЪЖА. А АКО СЛУЧАЙНО НЕ ГИ ДАВАТ, ЗНАЧИ ГИ ПРИБИРА ГЕРБ И ОТИВАТ ПАК ПРИ ЦЕЦО- ОНЯ С АПАРТАМЕНТИТЕ И БОСА МУ. ОБАЧЕ КОЛКО ПУЕШКА МУ Е ФИЗИОНОМИЯТА.СМЕХ!
75
2
 
9
 
! Отговори
tankist преди 12 години
най новата простотия на гроб, безнаказан строеж на лифтове по планините без промяна на статута , кеф и мишо мършата се аргументирал с факта че имаме само 190 км писти срещу 3000 в щвейцаря, ми ние имаме и 300 км море срещу 12 000 в сащ искам морска ивица поне 3000км, мърщата е *** *** и близач на гъ..а на боко американския пудел, тези неподправени *** за 4 години ще нанесът толкова вреди колкото другите демократи не можаха за 20, да им го натикам в устата до мъ.е, да им сер.. в устите
74
1
 
5
 
! Отговори
никола преди 12 години
Той обясни пред Нова телевизия, че сумата, която те получават, е за парламентарна дейност, например за експертизи във връзка със законодателството. ЕГАТИ И ТЕРМИНИТЕ,ЕГАТИ И СМЕШНИКА,НО ЩОМ ЛЪЧО МОЗЪКА ПОЛУЧАВА ХОНОРАРИ ЗА КОНСУЛТАЦИИ ПО СИГУРНОСТ,ЩО И ТЕЗИ ПЕЛИКАНИ ДА НЕ ЛАПНАТ МАЛКО ПАРИЦИ,НАРОДНИ ПАРИ. ТРЕБЕ СЕЧ,ГОЛЕМА СЕЧ.
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дали си вярва поне сам на нещата, които говори ? консултанта на републиката
72
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до министъра на мутренските работи цвъко.абе шефче,ти що не си гледаш жандармите.нали меката китка дянков се занимава с финансите.или вече ти зае мястото на доган-да разпределяш парите в държавата
71
10
 
4
 
! Отговори
До 72 и 88 преди 12 години
Пролетарии от всички страни съвъкуплявайте се със Станишко и педелската му орда начело с *** Кутев.
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лъжец долен давате им по 20 000 лева на месец бе пумио
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Всички добри предложения на правителството и в частност на Борисов, дори и за предложението за забрана на пушенето в затворени обществени местта."'Уважаемо герберче, точно за това говорим. Борисов отмени забраната за пушене от 1.01.2010 г. въведена със закон от правителството на Станишев. Вашите приказки ги знаем, като отмени забраната за пушене ББ защитавал ресторантьорите да не фалират, като я въведе се грижел за здравето на нацията. Вече ни омръзна, ще вдигали ДДС, нямало да го вдигат и т.н
68
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да се начудя на червените кухи кратуни, които ежедневно лаят като бесни срещу Борисов, не разбраха ли най-после, че са аут още поне 5 петилетки и крадливата БСП ще си остане завинаги на бунището на историята. Всички добри предложения на правителството и в частност на Борисов, дори и за предложението за забрана на пушенето в затворени обществени местта, което вече от години се прави в Европа и няма как да се дават милиони за лечение на белодробно раково болни, които се увеличават със стотици на година, а да не се предприемат строги мерки срещу тютюнопушенето, та дори и за тези неизбежни мерки, червените потуркувци /които са дупе и *** с ДПС за това носят червени потури под панталоните и полите си/ та същите напълниха червените си потури от надуване при канското си викане и плюене по Бойко! Същите комунистически идиотии ги наблюдаваме и за пенсионната реформа, реформата при фалиралата вече БДЖ с учтивото съдействие на ТройнО крадливата коалиция, при дебатите за шистовия газ, където се правят фантастични Армагедонски изказвания от платени измислени природозащитници, сакън далаверата на червената енергийна мафия с Газпром да не прекъсне, абе изобщо червения *** цирк Станишко и Ко е пълен, а цирковите артисти-умели лайногълтачи като Славчо Трифонов от БТВ и други такива ***, платени от Позитано с откраднатите от народа пари, ни предлагат все нови и нови циркаджийски номера! Радвам се, че хората вече ги разбраха какви вълци в *** кожи са и никога повече няма да ги допуснем на власт, Никога!!!
67
0
 
14
 
! Отговори
Федя преди 12 години
***/Боко/,Царвул/мамата/,*** / Цв.Цв./
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a samo na zawisimite li ?
65
1
 
13
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Браво Цвъ. направил си консултация с адвокати ..:)))Той, че е *** , *** е, но ВЕЧЕ са го посъветвали-КАК да се измъква от предишната си тъпотия :)Както писах преди 2-3 седмици , САМО с граждански договор, за "особени" консултации, "ум" , предложения ," гениални "творения и "законопроекти" на въпросните депутати , Цвъ., МОЖЕ да се измъква за ТЕЗИ пари , които им брои -кеш:))Няма друг адвокатски начин, да прикриеш ПОДКУПА , който герб плаща на тези *** - за да гласуват с герб- бандата ...))А че тези депутати не могат да напишат и една молба - това е друг въпрос..Но Цвъ., ще твърди, че подобно на неговите "консултации" и тези на тези *** - са особено ценни за ..България или по- точно за властта на герб- бандата...:)КОЛКО хиляди лева - за какви 'законопроекти" ?? Журналистите могат да поискат - да ги видят :) Ха,хахахахаааааааа...И по- бързо , докато НЕ им са ги написали- други хора .. :))
64
2
 
14
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Ей , Цв., при тези хилядарки ВСЕКИ месец , излиза , че тези "умове" пишат законопроектите- на Хонолулу и ходят на СПА- в Париж..)Ха,хахахаааа....Извинявай ,Цвъ,. идеята е добра - щом си купи 6 апартамента:))Добра , добра , , ама докато някой нормален прокурор не се поинтересува ...))
63
1
 
5
 
! Отговори
До 76 преди 12 години
Не, както си го написал, не са на кантар, защото срещу ГЕРБ сочиш БСП,СДС и ДПС. Така, че ГЕРБ води, има собствени 50%, а останалите 50% се делят между другите трима играчи. Между другото много хора ще бъдат доволни от казаното от теб.
62
11
 
1
 
! Отговори
qwerty преди 12 години
доста хора надват вой срещу герб, дотук лошо няма, но после тези оплаквачи ще отидат да гласуват за бсп, сдс и дпс, а аз не виждам издънките на герб да са по-големи от тези на изброените партии, общо взето са на кантар. докато избирате некадърницте на прехода винаги ще виете на умряло.
61
0
 
12
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Всеки,който оказва съпротива и не изпълнява полицейско нареждане ИМА ПРАВО да бъде задържан за 24 часа от полицията. Абсурд след абсурд. Не познавам друга държава,в която нарушителяте да имат право да бъдат задържани или не. МОЖЕ, г-н министър, може, е думата цитирана в закона?!