Задигнаха червената партийна касичка на "Атака"

Бивш депутат на Волен я прибрал, вътре имало 4 бона
Обновена: 11 яну 2012 15:01 | 11 яну 2012 14:45,
75
Задигнаха червената партийна касичка на "Атака"
Снимка: архив Булфото

Депутатите на Волен Сидеров се оплакаха пред журналисти, че касата, в която се съхранявали разходите за представителни нужди на депутатите от "Атака", е изчезнала.

Липсата хората на Сидеров открили на 21 декември миналата година, но едва сега информираха медиите за нея.

По изчисления на депутата Десислав Митов в касата имало около 40 хиляди лева, осигурени от бюджета на парламента за представителните разходи в групата на националистите.

За касата в групата на "Атака" отговарял Петър Хлебаров, който в края на миналата година напусна парламентарната група на Волен Сидеров.

По думите на Сидеров именно Хлебаров е осъществил кражбата, за случая е уведомена и шефката на парламента Цецка Цачева.

Още по темата

Самият Хлебаров този следобед не отговаряше на мобилния си телефон. По-рано в кулоарите на парламента обаче потвърдил пред телевизия "Алфа", която е партийният канал на "Атака", че е взел касата.

Но сумата в нея не била 40 хиляди лева, а едва 4 хиляди лева, а и взел касата, за да не може бившите му съпартийци да го набедят в липси и обяснил, че ще я върне срещу приемно-предавателен протокол.

Освен пари Петър Хлебаров обяснил, че в червената каса има фактури за подаръци и сметки от ресторант.

Волен Сидеров каза още, че "Атака" е предприела действия, за да си върне изгубената част от партийната субсидия.

"Имахме среща с председателя на НАП Красимир Стефанов и го сезирахме да бъдат проверени доходите на седем депутати и как те разходват държавни средства", допълни той.

Той възнамерява да инициира подписка до Конституционния съд заради текста от Закона за политическите партии, който дава възможност напусналите определена парламентарна група депутати да декларират принадлежност към друга партия и съответно партийната субсидия да се пренасочи към нея.

От партията поискали и проверка от Сметната палата на разходването на субсидиите, които вече не отиват към партията. Те са сезирали и комисията за борба с корупцията, тъй като според "Атака" има купуване на депутати, което на практика е търговия с влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
27
 
! Отговори
Питанчо преди 12 години
Освен, че са ренегати, отцепниците от АТАКА са и крадци... Що за хора сме изпратили в парламента?
21
6
 
18
 
! Отговори
)) преди 12 години
комунистите я откраднаха - сега с тия пари пак ще палят райхстага ))
20
8
 
9
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Тези пари, за които реве отиват за телевизията и вестника и се полагат не само на АТАКА, а на всяка парламентарно представена политическа партия - та дори и на партии взели над 1 % на парламентарни избори. А ти малко злобно човече, ако някой открадне от теб това, което ти се полага по закон НЯМА ЛИ ДА РЕВЕШ ? Кажи мишок !
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и те да изчезнат,те-атакистите!
18
10
 
14
 
! Отговори
бг преди 12 години
АТАКА най-брутално се унищожава от комуноидите на ГЕРБ и БСП по същата схема, с която е унищожавана опозицията след 9 септември. Не напразно начело е генерал Б. Б., възпитаник на БКП. Той обича да повтаря, че бил антикомунист, защото комунистите убили дядо му. А той за благодарност станал охранител на убиеца на дядо си!? По делата му ще го познаете! Сега като най-долен мародер използва политическите трупове, напуснали АТАКА, и чрез тях краде субсидията, която принадлежат на партията.
17
4
 
8
 
! Отговори
.... преди 12 години
някой от БСП я е гепил като я е видял че е червена. БСП-рите ше я върнат щом като има само 4 бона вътре няма да и обърнат внимание виж ако имаше 40 бона
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя Волен само за пари реве за това ли те изпратиха там толкова много патриоти *** мръсен
15
1
 
11
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Ако нямаше...пари,нямаше да има и...дупетати;този...правилно е взел...касичката,защото енароден...борец,срещу чорбаджиите-изедници.
14
0
 
12
 
! Отговори
Веселина преди 12 години
Нищо чудно да е имало и сутиени в тая каса, наред с реенията на групата, пари, фактури, шоколади, мазни хартии от баници и какво ли още не... Какъвто народът, такива и политиците! Само напърдяните им *** не сме видели още да се размахват от парламентарната трибуна...
13
2
 
13
 
! Отговори
)) преди 12 години
хахахах нема такава комедия - честно не съм сме смял така откакто брат пит размахваше пицата
12
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пешо Хлебаров е един обикновен крадец с юридическо образование. Образование, благодарение на което знае че за присвояване в по-големи размери от 5 бона отива по друг член от НК. Долен плъх е Хлебаров - КРАДЕЦ И МИШКА !
11
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Циркаджията Волен много ще ми липсва след година и половина
10
1
 
3
 
! Отговори
nie.ot.b.s.p преди 12 години
lasnaha.ni.chervenite.dupeta
9
5
 
13
 
! Отговори
Калинка Малинка преди 12 години
Ами халал да е на ГЕРБ: ренегати, Калинки, сега пък депутат-беглец задигнал и партийната каса на Атака и отишел с нея в ГЕРБ ! Г-да от ГЕРБ, халал да са ви и дано все на такива "независими" депутати да случвате! Та вие с тези ли независими ще си осигурявате мнозинство и ще ковете законите! Майчице мила, то е било партийно номадство, но вие в стремежа си да си осигурите гласове в парламента направо се престарахте, да не кажа по-тежка дума! Ама то е така, когато се съберат полицаи, пожарникари и юристи! А 11-те отцепници от Атака защо не си сложат един грамаден плакат над главите ИЗПЪЛНЯВАМЕ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ПОРЪЧКИ ВСЯКАКВИ!
8
1
 
18
 
! Отговори
Пешо Скункса преди 12 години
*** вонята
7
1
 
8
 
! Отговори
fck преди 12 години
между 4 и 40 хиляди лева има огромна разлика.............. ОМГ. *** Държавата!
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберите са научили т.н. "независими" на техните мурафети! Крадни, крадни и пак крадни!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mali i nacionalistivi sa kradliva 6aika vijte se ve a pla4ete 4e *** sa vinovni za vsi4ki zlini vav BALGARIQ prosto nqmam dumi
4
2
 
15
 
! Отговори
Хлебар Пешо преди 12 години
Напусналият парламентарната група на "Атака" депутат П. Хлебаров заграбил партийната каса, обяви на брифинг в парламента днес В. Сидеров. Петър Хлебаров отговаряше за водене на тази каса. При напускане на групата си, той е взел със себе си тази каса, и е осъществил деянието кражба. Затова сезираме прокуратурата. Уведомихме и председателката на парламента заяви В. Сидеров. Хлебаров водеше отчетност, но в последно време не е правил отчет пред групата, и не мога да кажа колко пари са се съдържали вътре, уточни той. В касата също имаше документи на парламентарната група, които той също е взел със себе си протоколи на заседания на групата и решения. Това е чиста кражба и спокойно може да отговаря пред закона за това присвояване. Тук не става дума за принципите на тези, които напускат групата, а за чисто присвояване и за чисто парични отношения, за съжаление, смята Сидеров.
3
15
 
15
 
! Отговори
Деница преди 12 години
Само така! Няма само Долен Сидеров да краде партийни субсидии! Браво!