Ангел Марин: Борисов, вземи си ордена

Премиерът бил позор за България
Обновена: 13 яну 2012 18:28 | 13 яну 2012 18:28,
1200
Ангел Марин: Борисов, вземи си ордена
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Ангел Марин ще върне ордена "Стара планина" на премиера Бойко Борисов, както и указа за награждаването му. Това става ясно от разпространено съобщение от Прессекретариата на Президентството.

Марин окачествява думите на Борисов в Народното събрание като "словоблудство" и даде своя отговор:

"С това си изявление Борисов показва, че не заслужава гнева ми. Поради това не мога да приема за достойно да съм носител на орден, за чието получаване ме е предложил сам той, и е преподписал указа за награждаването ми. Борисов два пъти се е подписал под мотивите за предложение: „За особени заслуги”.

Изпращам му ордена и указа, бих ги приел, когато друг министър-председател, достоен за това, направи предложение за награждаването ми.

За мен Борисов е позор за България. Ето защо няма да присъствам в Народното събрание, където ще бъде и той - на церемонията за полагането на клетва на новоизбраните президент и вицепрезидент.

Не мога да участвам и в ритуала пред паметника на Незнайния воин за встъпването им в длъжност, където ще бъде и той. Това е, което мога да направя като генерал от Българската армия и вицепрезидент на България, за да запазя не само моята лична чест и достойнство, но и честта и достойнството на хиляди хора, на България."

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1200
Още по темата: Ангел Марин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
903
1
 
14
 
! Отговори
До1142 преди 12 години
Малка грешка!Той не казва"даваме парите",а "АЗ ДАВАМ ПАРИТЕ!?!"
902
2
 
30
 
! Отговори
До1140 преди 12 години
Що се чудиш бе,човек!!?Откакто този пожарникарски *** излезе на политическата сцена, няма случай сутрин да каже едно,а до вечерта да си промени решението поне 2-3 пъти!Другия му номер е да каже ,че другите са му виновни!
901
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям ББ,не може да създаваш нещо,което Европа смята за престъпно,а агент Гоце да го награждава!
900
17
 
3
 
! Отговори
Списъка с престъпниц преди 12 години
Какъв генерал е Марин бе?Та той няма генерал-щабна академия,а само обикновена артилерийска академия,която му дава ценз до полковник!Червената мафия го направи през1991г. генерал с политическа цел,без да има необходимото образование.Понеже нямаше генералско образование,предстоеше президентът Стоянов да го пенсионира и тоя хитрец затова се направи на" мъж".Тиквеният му орден въобще не ме интересува,а по-добре да покаже списъка с престъпниците,които е помилвал.
899
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Европа спира евросубсидиите на проекта на Марин,но ги деблокира за Боко и Цвък Цвък-до 2013 година ще се усвоят 16 милиарда,проектират се отпускането на още 13 милиарда-Томислав Дончев.Отгатваме от веднъж,ако червените се върнат на власт какво ще се случи със парите на европейските данъкоплатци-ще се блокират отново!
898
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Български генерал вице на агент Гоце и създател на тройната коалиция,на която Еврпа спря 250 000 000Евро за съмнение на корупция във висшите етажи на властта и тотално несправяне с престъпността...На правителството на Боко и Цвък,Цвък Европа веднага отпуска блокираните субсидии и финансирането тръгва-народа един и същ-проекта на Гоце бандитски и престъпен-прочети с гугъл.
897
4
 
7
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 12 години
Гледам, че народеца продължава да се противопоставя един другиму, а Боко отдавна вече е милиардер...Марин пък връща съвсем безполезни неща, но не връща заплати и далавери. Колко ли пари е взел за помилването на дон Цеци?! Тях няма да ги върне, както Боко нама да върне нищо заграбено. И двамата обаче няма да отнесат нищо със себе си, освен проклятията на народеца дето задружно ограбваха. Проклети да са заедно с лакеите си!
896
0
 
1
 
! Отговори
sopol преди 12 години
Jelio Jelev kaza 4e golqma gre6ka e bilo pri velikoto narodno sabranie 4e ne e vzet frenskiqt model s prezidentska republika, sega vseki si mie racete s drugiq. trqbva ni veliko narodno sabranie, ne novi izbori
895
0
 
0
 
! Отговори
sopol преди 12 години
fakti. marin e uvolnen disciplinarno i sigurno e edinstveniqt voenen kojto ne si e vzel 20 zaplati pri pensionirane. i vi kazah sto pati, maloumnici Bulgaria e parlamentarna republika, prezidenta upravlqva samo pri voenno polojenie. te ne sa izpalnitelna vlast. da spored men daje ne se namira i 1 bulgarin za orden stara planina za poslednite 50 godini, no tova e druga tema
894
5
 
16
 
! Отговори
до 1129 преди 12 години
"този ***" е български генерал, при това съвсем истински, а не измислен като Бойко Борисов.
893
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я се скрий бе , Ангел Марин .. мижитурката на Първанов .. КОМУНИСТИ МРЪСНИ !!!
892
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя па *** кой е та вдига шум и говори за достойнство?
891
7
 
23
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Генерал Марин е достоен офицер с чест и съвест ! Спомнете си как си хвърли оставката пред президента зъбата кобила Петър Стоянов противопоставяйки се за унищожаването на ракетите СС-20 и сега достойно връща медала на един пожарникар Б Б, като тези двама не могат да му се опрат на малкия пръст за приноса на Марин към армията и държавата за разлика от тези смешници които я унищожават. БРАВО ГЕНЕРАЛЕ !
890
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Достойният" е вице на агент на политическата полиция!
889
13
 
8
 
! Отговори
Бай Цало преди 12 години
Ми що не вземе да върне и заплатите за които 10 години не е правил нищо. Лайте червени ***, така ще е от тук нататък.
888
3
 
13
 
! Отговори
МИНАВАЩ преди 12 години
До 1123Малко са 2200 коментара за достоен офицер които иска да бъде разграничен от охранителя с купени пагони. Парите на ИПОН миришат на кръвта на невинни жертви и тази кръв е полепнала по пагоните на Бойко Борисов
887
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скандално е вицепремиер да получи орден-когато участва в създаването на политически проект-тройна коалиция,а тя се проваля с гръм и трясък и Европа спира 250 000 000 евро целеви субсидии-за несправяне с организираната престъпност,за корупция по високите етажи на властта...-отворете европейските доклади и ще ви настръхнат косите-23 юли 2008 год. Европа спира парите предвидени за подпомагане изграждане на инфраструктура в БГ-добре е ако забравяме-да умеем да ползваме услугите на гугъл.
886
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1200 КОМЕНТАРА ЗА ТОЗИ ЧЕРВЕН ***, ВИЕ СТЕ ЛУДИ БЕ!
885
10
 
13
 
! Отговори
Екиба преди 12 години
Един от малкото достойни хора в България. Заслужава напълно ордена, но не да е връчен от Борисов.
884
0
 
8
 
! Отговори
Istinata! преди 12 години
Nemoga da razbera, t.n. premier Borisov samo za 2 godini taka se samozabravi, 4e povedenieto mu predizvikva pognusa! Govore6e,4e dqdo mu bil ubit ot komunistite.Pulna luja! Prebili sa go ot boi za6toto e zaka4al grubo partizanska jena i kogato partizanina se e vurnal mu hvurlili edin zasluen boi no prekalili. Oficeri to DS mu bqha priqteli i go vkaraha v krugovete na biznesa.Osen tovca toi e agenta "BUDA",topil pojarnikarite. Da ne govorim za banditskoto mu minalo v IPON.Droga, prebivaniq i pari