Ангел Марин: Борисов, вземи си ордена

Премиерът бил позор за България
Обновена: 13 яну 2012 18:28 | 13 яну 2012 18:28,
1200
Ангел Марин: Борисов, вземи си ордена
Снимка: БТА

Вицепрезидентът Ангел Марин ще върне ордена "Стара планина" на премиера Бойко Борисов, както и указа за награждаването му. Това става ясно от разпространено съобщение от Прессекретариата на Президентството.

Марин окачествява думите на Борисов в Народното събрание като "словоблудство" и даде своя отговор:

"С това си изявление Борисов показва, че не заслужава гнева ми. Поради това не мога да приема за достойно да съм носител на орден, за чието получаване ме е предложил сам той, и е преподписал указа за награждаването ми. Борисов два пъти се е подписал под мотивите за предложение: „За особени заслуги”.

Изпращам му ордена и указа, бих ги приел, когато друг министър-председател, достоен за това, направи предложение за награждаването ми.

За мен Борисов е позор за България. Ето защо няма да присъствам в Народното събрание, където ще бъде и той - на церемонията за полагането на клетва на новоизбраните президент и вицепрезидент.

Не мога да участвам и в ритуала пред паметника на Незнайния воин за встъпването им в длъжност, където ще бъде и той. Това е, което мога да направя като генерал от Българската армия и вицепрезидент на България, за да запазя не само моята лична чест и достойнство, но и честта и достойнството на хиляди хора, на България."

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1200
Още по темата: Ангел Марин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
9
 
33
 
! Отговори
Простащина преди 12 години
Всякакви сравнения на Тодор Живков с Бай *** в миналото бледнеят пред сегашния премиер Бойко Борисов.Простащината на селянина от Правец от днешна гледна точка изглежда дипломатичност, изисканост и направо културни обноски.Какво сте направили - направили, прибирате керемидите на топло и до юни да ви няма - така каза премиерът Борисов на археолозите при инспекцията си на магистрала Струма.Под керемиди Бай Бойко разбира керамиката в археологическите останки.Преди това той нарежда на археолозите Облечете ватенки, за да работят и да не Му бавят магистралите. На тяхното възражение, че когато пръстта е по-твърда от керамиката, не могат да работят, той отговаря: Ами тогава ще ви докарам калорифери, да се топлите вие и керемидите, а ако трябва Лили Павлова чадър ще ви държи, но до края на юни трябва да приключите.В миналото бай Тошо имаше авторитет на необразован правешки хитрец, който предизвикваше смях с речите си. Простащината му избиваше в много изказвания, главно в дебелашки шеги, диалектни изрази. Той дори произнасяше сакралната дума социализъм, който строи близо 40 години, като социализъма. Последните му речи за снишаваме се, как ша решаваш, като немаш пари, бе и др. са образци в това отношение.Но Тодор Живков наистина беше дипломат в общуването. Той постоянно ухажваше интелигенцията, срещаше се с учени, с писатели, с артисти, с музиканти, ходеше на театър, посещаваше институти. В разговорите си дори разбираше проблемите, за които му говорят и удовлетворяваше много от исканията им.Сегашния премиер-слънце ще се запомни с изразите Ако дадем още 25 млн. на БАН, значи са най-умните в света, ако не им дадем - значи ги убиваме. Ставайте овчари АйТи специалист бил, Садете картофи .Или т. н. доктрина за дюнера като гарант за националната сигурност .Ако се съди по симпатиите към премиера у приблизително една трета от хората, очевидно България е слязла доста надолу в културното си равнище. При Тато простащината му правеше впечатление в по-широки кръгове - от интелектуалци до простолюдие. Дори необразовани разправяха вицове за простотията на Живков.Сега няма реакция на простащината. Вестниците срамно мълчат. Телевизиите не допускат критични коментари в това отношение.Ако човек се замисли, получава се следното - уж образовани хора, с претенции на будители, каквито са журналистите, също и политолози, анализатори и т. н. обслужват един човек, който е под нивото на своя патрон Живков и дава блестящи примери за неграмотност.
62
14
 
26
 
! Отговори
USSR преди 12 години
Евала Генерале! Достоен си! Така се действа с ***!
61
5
 
13
 
! Отговори
чака рака преди 12 години
В крак с времетоВ крак с времето вървя,до мене премиера,картофи ще садятъй рече премиера.Овце ще поведа,до мене премиера,ах как ще ги доя,да пие премиера.И църкви ще строя,до мене премиера,да вярват хората,и те на премиера.И мощите свети,но не на премиера,ще донесат пари,и те кат премиера.Виж, нов се път строипо него премиера,и журналист търчи:Хвала на премиера!Обект се нов откри.От кой? От премиера.Що имаме блага,са все от премиера.Ти тука остани
60
14
 
13
 
! Отговори
дан преди 12 години
***...не само в народното събрание, а от държавата изчезни със себе си вземи и гоце, и серьожа
59
12
 
22
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Такъв ни е премиера, върти се като фурнаджийска лопата : )
58
9
 
9
 
! Отговори
do 75 преди 12 години
Борисов два пъти се е подписал под мотивите за предложение: За особени заслуги.
57
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като ги гледам комунистите Марин и Гоце са си все като едно време.Едни такива сериозни, изпити изображения.Все едно фашистите ги водят на разпит.
56
10
 
29
 
! Отговори
( преди 12 години
достойните мъже - офицерите, войниците те знаят как да се държат
55
16
 
22
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Гоце и Марин ако можеха да върнат двата си мандата щеше да е идеално!
54
16
 
30
 
! Отговори
СТАВРОС ВАСИЛИС преди 12 години
абе тоя човек БОРИСОВ ШИЗОФРЕНИК ЛИЕ..ЗА ДВА ДЕНА ТАКИВА ГЛУПОСТИ НЕ МОЖЕ ЕДИН ПРЕМИЕР ДА КАЗВА..ПАРВО ЗА КУЧЕТА И ПЪРЖОЛКИ..ТА ТОВА Е ГАВРА С ВАС ВУЛГАРИ...СЕГА И ТОВА---ДА ПОДШИШЕШ НЕЩО И ПОСЛЕ ДА СИ ОТВОРИШ ГЛУПАВАТА УСТА..ТА ТОВА Е *** МАНТАЛИТЕТ
53
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОМУНИСТИТЕ РЕВНАХА БОЙКО ЩЕ ИМ ВЗЕМА ОРДЕНА ОТ НАПИКАНИЯ ИМ ГЕНЕРАЛ,БЯГАЙТЕ ТИЯ ЩЕ ВИЯТ ТРИ ДЕНА НА УМРЯЛО...
52
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"извинете невежеството ми, но може ли някой да ми каже, какви точно са заслугите на другаря Марин "Според другаря Бойко Борисов - "За особени заслуги". Два пъти :)
51
11
 
31
 
! Отговори
Антигерб преди 12 години
Абе хора не виждате ли оня дебелосерец Тиквата към каква пропаст ви е повел.Вие все едно сте зомбирани и го гледате като Христос.Ама нали помните че най-близкия предаде Христос.Така и тъпанара от Банкя ще си иде плъзнат от някой негов гъзолизвц.Лошото е че ще направи сума бели дотогава.
50
0
 
3
 
! Отговори
chengetata преди 12 години
te chengetata tova im e smisala na jivota izmislenite medali no za 1 dostoen chowek medala ili ordena ne znachi nishto shtom se e posvetil toi si nosi krusta a ordena e edno priznanie koeto ako idwa ot tup milicioner po dobre da si go zadarji naistina.
49
14
 
10
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Че ти достойнство имаш ли бе маскара,ако имаше би отказал орденът преди не сега когато Б-я видя каква ти е физиономията,червена гнида,че се и репчи ***.
48
15
 
19
 
! Отговори
Омо преди 12 години
Недейте толкова да му хвалите постъпката на Марин. Едно добро дело не отмива друго лошо. Помним как помилва Цв. Кънчев, за да вземе гласовете на *** в полза на Първанов. Изводът е ***- в България политици няма, има ***, без значение герб или бсп пише на тях.
47
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хохоохо. Платените ГЕРБерски коментатори не могат да насмогнат да плюят по Марин.Дават му медал - герберушките недоволни. Марин връща медала - герберушките още по-недоволни. Имат ли угодия?Че на всичкото отгоре и Борисов се е подписал медала да се даде на Марин... Омг, омг, омг.
46
9
 
8
 
! Отговори
комуанал преди 12 години
комуниста не се блазни от български ордени, виж ако беше герой на ссср
45
10
 
11
 
! Отговори
No Islam In Europe преди 12 години
Първанка кажи как в рамките на половина година даде ДВА ОРДЕНА СТАРА ПЛАНИНА на *** *** от Анадола дошли на посещение. *** турска гнусна
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tozi Marin go uvolniha ot armiyata,zastoto steshe da pravi prevrat.