Яне Янев: Марин е помилвал по заръка на Първанов

Той е бил вицепрезидент на престъпниците, твърди лидерът на РЗС
Обновена: 13 яну 2012 20:37 | 13 яну 2012 20:36,
147
Яне Янев: Марин е помилвал по заръка на Първанов
Снимка: Архив Булфото

Лидерът на "Ред, законност, справедливост" Яне Янев реши също да се включи в скандалната размяна на реплики по темата за ордена "Стара планина", който бе връчен на вицепрезидента на България Ангел Марин.

През тези девет години Ангел Марин е помилвал 431 лица като голяма част от тях са откровени престъпници и закоравели бандити, заяви Янев пред "Фокус”.

По негови данни са помилвани затворници с много тежки наказания, като от тях 192 били с присъди от 10 до 19 години, а няколко и с под над 20 години.

„Важно е да се подчертае, че 209 са извършили престъпления против личността, към които спадат убийство, тежки побоища, отвличане, склоняване към проституция, трафик на хора, грабежи, измами и т.н.”, заяви той.

Той определи награждаването на Ангел Марин за по-скандално, отколкото това на Ахмед Доган.

„От пръв поглед се вижда и не е нужно човек да има бинокъл, за да види какво е правил Ангел Марин през тези два мандата – помилвал е по поръчка на Първанов тези бандити и престъпници, които са близко до бизнес кръговете, с които е работил Първанов", заяви още Янев.

Лидерът на РЗС е категоричен, че още следващата седмица неговата партия ще предприеме нужните парламентарни действия за да излезе истината наяве.

Според Янев е редно да се инициира създаването на специална парламентарна анкетна комисия, която да изиска всички документи относно помилванията и те да бъдат огласени.

Тогава щяло да стане ясно, че Ангел Марин бил вицепрезидент на престъпниците в България.

Партийният лидер определи връщането на ордена от страна на Марин като комично.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ало 141 ... истината маи много ви боли , а ???
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО ЛЮБА, БРАВО ЯНЕ, ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ КОЙ Е МАРИН-ОРДЕНОНОСЕЦА ...
120
1
 
2
 
! Отговори
с.г. преди 12 години
Яне - най-голямата фурнаджийска лопата в страната си ТИ.Както се въртиш може и енергия да произвеждаш.
119
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Христо преди 12 години
РЕЗИЛ И СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ !
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой нормален човек може да вярва на тази *** Люба Кулезич?
117
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Янке!Ха *** сега си изяш кучешките пържоли, ти си ги заслужи.Такъв *** като тебе и тези около теб рядко се раждат, защото сте сбъркани мутанти!
116
0
 
1
 
! Отговори
Манчо преди 12 години
Абе , който се интересува от твоето мнение бе .Всички в България разбраха, че си един , който е готов .Но ти и без пари си го даваш на разни Амедовци да ти го .
115
0
 
1
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Да е жив и здрав,не му желая нищо зло на подлогата.Единствения,засега,вицепрезидент,неоцапан за нищо излязъл от властта е ТОДОР КАВАЛДЖИЕВ,да го благослови Всевишният.
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новият пудел е хапнал нова пържолка... трябва да полае да се отплати на господаря си.
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Янето се продаде на Бойко. Значи и той е герой в договорките които излъчваше с флашките, само че не се е самозаписал. Схемата е една и съща.
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
помилванията се правят по предложение на комисия от изтъкнати юристи - 7 човека. Четири от тях са назначени още от Петър Стоянов и досега. Е как тогава Янка политическата фръцла може да докаже тая измислица. Да видим сега кои ще бъдат помилвани. Аз залагам на Киро Рашков. Къде останаха флашките - от тях се видя ясно кой кой е.
111
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НСО била частна служба на ПървановБившият служител на НСО подполковник Николай Марков направи скандални разкрития. В тв предаването Насреща: Люба Кулезич той обяви, че службата се е превърнала в лична прислуга на президента Георги Първанов.Липсата на законовата рамка е с цел да се злоупотребява с тези служби не от президента, а от човека Георги Първанов. *** пример за подобни злоупотреби е това, че няма обществена поръчка за доставка на горива и няма никаква прозрачност как се случва това. Липсата на закон дава правомощия на хората, които са без функции, каза Марков.През 2007 година той изготвя и предава доклад на Георги Първанов за безобразията в службата, след което бива уволнен. Заради този доклад Марков е подсъдим по 7 дела, а самият документ е бил потулен.Запитан колко струват хобитата на президента, лаконичният отговор на Марков бе, че става дума за много милиони лева. Той добави, че Първанов има автомобили, които струват по 1 милион. Около 200 души горе-долу излизат с президента на един лов например, поясни ексслужителят на НСО. Според него по страст и по лов Георги Първанов много е надскочил Тодор Живков. Николай Марков уточни, че в НСО има специално оръжейна, в която има оръжия, пожелани от президента.
110
0
 
2
 
! Отговори
автономен преди 12 години
Янето ли точно трябваше да се изрази по върпроса? Признавам, не го очаквах.И за това трябва да си кажа мнението. Янето е куче на каишка. Лае по команда.Признакът е много ясен.Я всички от форума да прогледнат, колко от БСП-то се хвърлиха да бранят имиджа на Марин? Николко.Защонто освен баламите всички други знаят истината и мълчат като бити г.зове.А мълчат защото се задава по-голяма буря. А тя е .Ако Марин се е о.рал то колко ли пък Първанов?
109
0
 
0
 
! Отговори
Не съм съгласен преди 12 години
Това оправдание не е типично за мислещ човек. По -скоро опит за протекционна депутатска защита.А как Янето ще коментира ситуацията, ако Марин беше оправил да не кажа неговата , а нечия булка по заръка на Първанов. Пак ли ще има оправдание. Защото и в двата слчая престъплението е равностойно.
108
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
REVIZIA ,,,KOGO I ZA6TO E POMILVAN OT PARVAN EFENDI
107
0
 
1
 
! Отговори
az преди 12 години
angel marin e din korympiran beter plys tva mai i beshe ministar na otbranata tolkova slab che kakav medal qsno kakvi xora obslyjvat drygaria parvanov i borisov e mnogo prav kakavto i da go izkarvate .
106
0
 
4
 
! Отговори
Хе-хе преди 12 години
Увехна му рейтингът, падна му "самолетът" и вече лижем *** на този, когото доскоро плюехме разпенено в парламента. Всички политически к*рви бяха прибрани на топло в отворените обятия на ГЕРБ. Явно и Яне си е подал молба за членство. Справедливостта не е нещо, което се върти по вятъра, негоднико!
105
0
 
3
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
ANGEL MARIN E DOSTOEN KREMALSKI GENERAL.OT RACETE NA GOCE,"STARA PLANINA"SI E KREMALSKANAGRADA ZA WQRNA SLUJBA I "WE4NA DRUJBA"O6TE KATO MAZNO LEITENANT4E W 50500TOI PRIVEDEN SE UMILKVA6E OKOLO RUSKIQ MAIORSAVETNIK NA GEN.WELEV.E,POSTIGNA CELTA SI.OKI4I GO KREMALSKOTO MEKERE GOCES DEVALVIRALIQ OT MEDAL NA BRO6KA"STARA PLANINA"TO OT "MODERNITE LEVI"LICEMERNI,KRADLIVI RACE NARUSKITE MEKERETAKOMUNISTI,KAKVO LI NE DEVALVIRA...DARJAVATA NI...OT BALGARIQ--ZADUNAIKA.4ERVENI GU6I!..
104
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей Янев , ненормалник такъв.... да вървиш п----та си майна
103
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Психиатрични болници- Обединявайте се! Приберето го този луд!