Леви и десни скочиха на Борисов за случая с Мирослава

Хората се радват на ордени, кучетата – на пържоли, констатира премиерът
Обновена: 13 яну 2012 16:32 | 13 яну 2012 15:18,
542
Леви и десни скочиха на Борисов за случая с Мирослава
Снимка: Булфото

Премиерът Борисов попадна под прицел в парламента заради думите си за пържолите и кучето на БЧК, което откри тялото на Мирослава от Перник.

От "Коалиция за България" призоваха министър-председателя да се извини от трибуната на парламента за казаното.

"Искам да призова министър-председателя да се извини тук за думите си и реакцията си по отношение на семейството. Днешното ви сравнение между пържолите и ордена "Стара планина" звучат цинично. Не знам дали разбирате, че думите ви имат отблъскващ ефект", коментира Ангел Найденов от левицата.

По-рано в кулоарите на парламента Бойко Борисов каза, че хората се радват на ордени, а кучетата на пържоли. Повод за думите му беше присъждането на Орден "Стара планина" от президента Георги Първанов на вицето му Ангел Марин.

От левицата продължиха с порицанията към Борисов.

"Разбирам, че заставате на страната на МВР и не желаете да се подкопава институцията, но не го правете за сметка на близките. Извинете се, г-н министър-председател", призова Найденов.

"Приемам, че го правите от добра душа", отговори му премиера от трибуната на парламента. И отново повтори, че лично се е извинил и е поднесъл съболезнования на близките на Мирослава.

"Действително желанието ми да защитя колегите беше водещо", коментира премиерът. Той обяви за груба професионална грешка поведението на полицаите, които са конвоирали единият от похитителите, който се самоуби пред тях.

Премиерът обясни и причината, заради която е вкарал кучето на БЧК в коментара си.

"Цяла нощ огледът вървеше така че няма да можем да открием тялото на момичето, за това доведоха куче от БЧК", обясни Борисов.

"Когато в 12 часа вчера слизах по стълбите в Министерския съвет ме попитаха за детайли по престъплението и един от детайлите беше за кучето. Събрано едното и другото действително звучи отвратително. Хиляди пъти се извинявам, ако съм направил нещо грешно", каза пред депутатите той.

Още по темата

Извинението не смекчи тона и на десните към вчерашното изказване на министър-председателя.

"Вие поискахте да ви се извини семейството, чието момиче е било убито. Всички в интернет пространството ви разбраха правилно", коментира Иван Костов. Той определи като недопустимо подобно изказване на премиер на страната.

"Вие сте държавата. За какво да се извинят роднините на МВР, че МВР дори не е намерил трупа, а друг го откри?", попита Костов.

"Вие бяхте правилно разбран. Ако искате да се извините, направете го по правилния начин и кажете, че абсолютно неправилно сте се изразили", призова лидерът на ДСБ.

Според Костов с вчерашния си коментар Борисов е погазил нивото на достойнството, което има българската държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


542
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
422
11
 
4
 
! Отговори
ТВ преди 12 години
Когато човек има морал и прави нещо стойностно, това се вижда и не му трябва политическо лицемерие. Колкото и политици да излязат и да кажат - ами ние на паркета не го правим по тоя начин - хората могат да видят самата истина и да теглят една майна на паркетната политика. Важен е резултата, скъпи лицемери, колкото и да се опитвате да изкривявате фактите, в края на краищата е важен само реалният резултат - истинското добро и истинското зло.
421
2
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
А бате Бойко има мирис на изпуснат пор вдовец но във неговия ирис гние духът на боец!А бате Бойко яко сецка от лулата на мира търси някой да го пецка да му го завре в........
420
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЯХМЕ ВСИЧКИ РОКФЕЛЕРОВЦИ И БИЛГЕЙТОВЦИ ОТ 1989 ДО 2009 Г,ПАРИТЕ СИ НЕ МОЖЕХМЕ ДА ПРЕБРОИМ. ДОЙДЕ БОЙКО И НИ ЗАКОПА. СРИНА ИКОНОМИчЕСКИЯ ТИГЪР НА БАЛКАНИТЕ,БЪЛГАРИЯ.
419
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЕДИ БОЙКО ИМАХМЕ СУПЕРЕКСПРЕСИ С 300 КМ В чАС,А БОЙКО ГИ РАЗПРОДАДЕ НА *** ЗА СТАРО ЖЕЛЯЗО И СЕГА ГИ НЯМА. БЛАГОДАРИМ ВИ ЧЕРВЕНА И СИНЯ КОАЛИЦИйО. ПРИ ВАС СИ ЖИВЕЕХМЕ КАТО СИМЕОНчО ПРЕЗ ФАшИСТКО. ДЖОБОВЕТЕ НИ СЕ КЪСАХА ОТ ПАРИТЕ,ЧЕРВИВИ БЯХМЕ ОТ МНОГОТО ПАРИ. ЧУДЕХ СЕ КАКВО ДА ГИ ПРАВЯ ТОЛКОВА МНОГО. БЯХМЕ ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ ОТ 1989 ДО 1999 Г,А ПОСЛЕ БОЙКО НИ НАПРАВИ ПРОСЯЦИ. ТОЙ РАЗРУшИ БЪЛГАРИЯ,ТОЙЯ СЪСИПА.
418
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЙКО БОРИСОВ РАЗРУШИ БЪЛГАРИЯ!!! КОГАТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ТОЙ ЗАВАРИ НУЛЕВА БЕЗРАБОТИЦА,ДОРИ ВНАСЯХМЕ АФРИКАНЦИ И АРАБИ ДА НИ РАБОТЯТ. ПРЕДИ БОРИСОВ ИМАХМЕ ЗАПЛАТИ ПО-ГОЛЕМИ ОТ ГЕРМАНСКИТЕ И ФРЕНСКИТЕ,А ТОЙ ГИ НАМАЛИ НАРОчНО ДО СЕГАШНИТЕ МИЗЕРНИ. ПРЕДИ БОРИСОВ ИМАХМЕ ПРОЦЪФТЯВАЩА ИКОНОМИКА,ЛОКОМОТИВ НА ЕВРОПЕЙСКАТА,А ТОЙ Я РАЗРУшИ. ОТ НОМЕР 1 В ЕВРОПА СТНАХМЕ ПОСЛЕДНИ. ПРЕДИ БОЙКО НЯМАХМЕ НИТО ЕДНА КРАЖБА ИЛИ УБИЙСТВО. НЯМАШЕ БЕ,НЯМАШЕ! ТОЙ ГИ ДОКАРА. ИМАХМЕ НЕМСКИ АУТОБАНИ,А БОЙКО С КИРКА ГИ РАЗБ
417
3
 
28
 
! Отговори
ПИТАНКО! преди 12 години
Наистина е най-добре танковете да дойдат, то се видя, че с избори нищо не се променя, а и си фалшифицират резултатите както си искат... Да се забранят всички партии и да се затвори парламента, 22 г. само агония в тая държава, айде стига толкова!!!!!Напълно заставам зад думите на 219!Няма друга алтернатива за България братя българи..А тоя шебек наглия БОКО заслужава да бъде разстрелян публично заедно с останалата бандитска шайка така наречените депутати!!!Свикване на Народен съд и разстрел на тия
416
2
 
13
 
! Отговори
Екстрасенсно преди 12 години
Мога да се обзаложа, че това престъпление ще остане в историята на криминалистиката. Гордей се, Перник, и ти даваш нещо на света!
415
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ли Бойко ви е виновен за всичко,ако не изваждате отделни думи, а прочетете всичко ,сами ще разберете за какво става на въпрос.
414
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Егати ***,малоумно днешно поколение,дето ръси глупост върху глупост. Защо Чочо,че защо кучето.До такава степен сте дрогирани с трева,амфети и алкохол,че мозъкът ви е по-*** от *** и за мислене повече не става. Не можете две приказки на кръст да вържете. И две думи да напишете без 20 груби грешки на български. ***,***! С посредствени възможности и огромни претенции без никакво реално покритие.
413
21
 
3
 
! Отговори
коко преди 12 години
Я оставете човека на мира!Каза глупост наистина,но в интерес на истината имаше достойнството да се извини.
412
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
460. Чудя се защо ли използват кучета при търсене на затрупани от лавини и земетресения? Ти как смяташ? Уж спасителите отиват на мястото,а пък кучета пускат? Защо ли?
411
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
460. Абе ***! като нямаш никаква логика,поне не се излагай и не драскай. Куче може ли да търси в цяла българия и открие малко детско тяло? Може ли да претъси 110 000 квдратни километра. егати *** младо поколение "надежда на България" . И като ги е завел тоя Чочо до местността (била е убита през нощта),може ли да намери къде е заровен или захвърлен трупа? Ама той паметник и е издигнал на убитата,нали ***? Че да я намери веднага? Чудя се защо ли използват кучета за търсене на затрупани от
410
1
 
4
 
! Отговори
& преди 12 години
Eй-ще се държите културно !Ч
409
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
451. А ти си много по-*** и от Борисов. Майката на убитата е разказала пред журналисти,че тоя Чочо ги посещава няколко пъти след убийството,подпитва,изглежда неспокоен,стои малко и си тръгва. Май плиткоумния си ти и *** като ***. Майката и тя ли е подработена от борисов? Или като случая с пернишкия убиец,ще оправдаем и пуснем на свобода и втория от групата останал жив? Да живей България! Рай за гангстерите и бандитите по света. Елате в беге,тук сте у дома си! Имате защита дори в беге интернета
408
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... това което не разбирам е, защо някои си представят, че като не гласувам за герб бих гласувал за бсп ...
407
0
 
23
 
! Отговори
112 преди 12 години
ОЛИГОФРЕНИЯТА НА ТОЗИ ИНДИВИД НЯМА ГРАНИЦИ
406
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** тоя е много *** бе
405
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той Борисов може да е откраднал 1 милиард,обаче кои откраднаха няколко стотин милиарда и дори трилиона. Кои ограбиха България,кои я съсипаха в тези 20 години преди Борисов? Ако Борисов е мутра или крадец,то тези преди Борисов са направо бандити на квадрат. От тия бандити дето висяха на въжето както преди 1944 г. така и преди 1989 г. За тях нямаше прошка и по царско време и по комунистическо. сега бандитите завладяха държавата в лицето на две коалиции и Борисов им пречи.
404
0
 
5
 
! Отговори
Месия- неебан от... преди 12 години
Константин Сулев казваше: "Вържи го 24 часа на тръбата в Районното и ще изпее каквото трябва..." Татко, пребиван от властта, казваше: " Бият, бият, бият и накрая казваш и това, за което дори не си и мислил, че знаеш... - комунизъм! Ах, как не го предпази този арестант, Бойко...
403
0
 
10
 
! Отговори
6655 преди 12 години
Егати плиткоумната история похитителя Чочо се самоубил с пистолета на охраняващия го полицай.Съседи при това чули 3 изтрела . Борисов освен че си изперлкал *** но си и мнооогооо ***.