Съчетание с (прерязани) ленти за Борисов

Предсрочен вот е малко вероятен, твърди германски анализатор
Обновена: 14 яну 2012 19:15 | 14 яну 2012 19:02,
714
Съчетание с (прерязани) ленти за Борисов
Снимка: Булфото

2012 няма да е годината на решителни реформи в България, а на новия сезон на "Борисов-Строител". Предсрочни избори са малко вероятни, както и подаръци за българските граждани, смята д-р Марко Арндт от Фондация "Конрад Аденауер".

Според анализатора българпският премиер знае добре, че партията му няма да получи друг шанс да управлява удобно и с малцинство в парламента.

"Единствено някакъв много тежък управленски крах или непредвидено събитие може да измести развитието на нещата в друга посока", смята шефът на бюрото на близката до германските християндемократи фондация.

Д-р Арндт отхвърля прогнозите на редица български политолози за неизбежността на предсрочния вот през настоящата година.

"Успехът на ГЕРБ на миналогодишните избори говори както за подкрепа за политиката на правителството, така и за недоверие, че другите партии са в състояние да се справят по-добре, ако вземат властта. В България все по-отчетливо се утвърждава триполюсен политически модел, при който сцената е поделена между десните партии, ДПС в центъра и БСП вляво", смята германският експерт.

Съчетание с (прерязани) ленти

Според него през 2012 българите ще продължат да наблюдават откриването на обекти от страна на премиера Борисов и неговите министри.

"Правителството вече няма време да извърши още от нужните на България болезнени реформи. Само година и половина делят управляващите от редовните избори през 2013-та, а в Европа няма правителство, което да прави болезнени реформи преди избори. При преполовен управленски мандат правителството вече няма време за нови "жестокости", убеден е д-р Арндт.

Той дава пример с пенсионната реформа - в България бе решено, че възрастта за пенсиониране ще се вдига с по четири месеца всяка година, докато Германия възприе по-лек вариант: всяка година с месец до 67 години за мъжете и 65 за жените.

И тази година без подаръци

"Липсата на перспектива за предсрочни избори и кризата ще оставят и тази година българите без подаръци от страна на управляващите. Правителството ще продължи политиката си на "финансова стабилност на всяка цена", което означава, че няма да има скок в благосъстоянието, смята д-р Арндт.

"В същото време Борисов и колегите му в правителството по никакъв начин няма да търсят конфликти с профсъюзите и останалите влиятелни организации в страната. Това не се прави пред избори", категоричен е германският експерт в интервю за "Дойче Веле".

Той не отрича, че животът в България е тежък, но според него е за предпочитане, а благосъстоянието на хората да расте макар и бавно, отколкото страната да изпадне в състоянието на Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предсрочни избори са малко вероятни, смята д-р Марко Арндт от Фондация "Конрад Аденауер---------------------------------------------------------------------------Въпросния д-р няма какво да смята ,защото освен че няма да има предсрочни избори,ББ ще управлява докато се кандидатира и ако на изборите 2009 остана все пак без необходимото мнозинство ,то на изборите преди 3 мес.се видя че спечелиха три пъти повече власт в големите градове от очакваното + президент за ужас на бившите управляващи.
432
4
 
16
 
! Отговори
Испания преди 12 години
Напуснах България преди 2 г. и половина на връх изборите когато Герб спечели парламентарните избори ,прибрах се наскоро пътувайки със кола от Испания още със влизането си във БГ се почуствах адски не удобно със мене бяха приятели от чужбина които не издържаха и една седмица във БГ. Живота във България бе същият както бях го оставил преди 2 г. и половина а и много по зле, какви пътища какви са тези *** ленти ,каквото оставих това и заварих та дори и много по зле от всякога
431
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През тези девет години Ангел Марин е помилвал 431 лица като голяма част от тях са откровени престъпници и закоравели бандити, заяви Янев пред "Фокус.По негови данни са помилвани затворници с много тежки наказания, като от тях 192 били с присъди от 10 до 19 години, а няколко и с под над 20 години.Важно е да се подчертае, че 209 са извършили престъпления против личността, към които спадат убийство, тежки побоища, отвличане, склоняване към проституция, трафик на хора, грабежи, измами и т.н., заяви той.Той определи награждаването на Ангел Марин за по-скандално, отколкото това на Ахмед Доган.От пръв поглед се вижда и не е нужно човек да има бинокъл, за да види какво е правил Ангел Марин през тези два мандата помилвал е по поръчка на Първанов тези бандити и престъпници, които са близко до бизнес кръговете, с които е работил Първанов", заяви още Янев.
430
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Публикация в западе вестник след изборите:"Българите казаха:моля,още веднъж от същото".Нали сме си мазохисти/и доста народ *** и необразован-*** и др.етноси/друго и не очакваше."Лошия матриал" си го избра.
429
0
 
11
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 12 години
Ако се вярва на министърката на околната среда Нона Караджова пред БНТ, в протестите срещу шистовия газ са участвали между 5 и 15 души (!) .Тя каза още, че абсолютно не ме интересува какво мислят тези хора. Такава арогантност у министър на околната среда досега не се е чувала и виждала.Ако се вярва пък на телевизиите, само 1000 души са протестирали вчера в София . Самите телевизии, за да не дразнят управляващите, се опитват да скрият размера на шествието. Избират кадри, в които не се вижда колко народ се е събрал.Привържениците на шистовия газ поставят проблема в контекста на взаимоотношенията между България и Русия и така печелят симпатии от антируските настроения във връзка с енергийната зависимост. Затова из интернет могат да се срещнат мнения, че протестите са платени от руснаците.Т. нар. руснаци и руменовчаровци може и да се радват на протестите, но, уви, работата е доста по-сложна. Въпросът не е дали да имаме или нямаме енергийна независимост. Въпросът е на каква цена? С шистовия газ има огромен проблем. Защо добивът му в някои страни е забранен? България не е САЩ, не е дори щата Оклахома. В Добруджа, където трябва да се правят проучвания и евентуално да се добива шистов газ, водата струва 4-5 пъти по-скъпо от София. Изпомпва се от подземни източници. Има недостиг и режим. А технологията фракинг ще замърси подпочвените води. Без никакво съмнение. Никакви обещания, че няма да е опасно, не могат да отменят този факт. За тази технология дори са необходими огромни количества вода, в която се разтварят химикали и се напомпва в земята. Откъде ще се вземе тази вода в Добруджа? Оттам, откъдето се точи за хората.Пита се, какво ще правят управляващите и такива креатури като Нона Караджова, когато от чешмите на хората потече мътна вода, започне да гърми газ и т. н.?Или - след Нона, Трайчо и Бойко - потоп?Има нещо коварно в това да успокояват, че проучването за шистов газ било безопасно? Да, но какво от това? Важен е добивът, а не проучванията.Старанието, с което управляващите се опитват да омаловажат тези протести, подпомагани от медиите, е мръсен похват. Всяка подобна лъжа разконспирира управляващите в задкулисни действия и манипулации.Така ли ще добиват шистов газ?
428
1
 
6
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 12 години
Пропагандните вестници на Пеевски и няколко други, които подкрепят активно или по-дискретно Борисов, всъщност не запознават обществото със същността на проблема. Не съобщават въобще за протестите или предават изопачено исканията на еколозите, окарикатуряват ги. Принципът е - бой по актуалния враг на Борисов и правителството. В момента пречат еколозите. В друг момента са пречели лекарите или учените от БАН - веднага са обявени за крадци, тунеядци и т. н. Преди избори целенасочено и персонално се калят съперниците на ГЕРБ и т. н. Тази схема няма нищо общо с демократичния печат. Това е нагла, противна пропаганда и черен пиар. И, доколкото тези статии не ги пишат сами издателите като Пеевски, вестникарите от неговите и някои други вестници се превърнаха в топ подлеците на България. Всекидневно, старателно съчиняват мръсотии. И живеят с претенции на изразители на обществения интерес и свободата на словото. Ситуацията с медиите сега силно напомня времето на комунизма. Тогава журналистите не можеха да си позволят да пишат срещу Живков, срещу БКП и др. Но имаше почтени хора, които пишеха по неудобни теми. Или внушаваха между редовете, някак се опитваха да кажат истината на хората. Същевременно имаше други, които се скъсваха да пишат обслужващи статии, да хвалят Живков, партията и правителството, и да изпълняват заръките отгоре. Сега елементарната почтеност изисква, ако си журналист, работиш в такива кални издания, и нямаш друг избор, поне не се престаравай в обслужването, опитвай се да спазваш някакъв морал и принципи. Но, види се, слагачите и подлеците у нас няма да свършат, и изглежда във вестниците се развъждат все повече.
427
8
 
6
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Народен будител, ти първо се научи да пишеш, мамин златен, после излизай да правиш протести.
426
7
 
16
 
! Отговори
НАРОДЕН БУДИТЕЛ преди 12 години
доиде време да покажем на света,че и ние бългщарите сме европеици и достоини последователи на левски и ботев.че сме хора а не стадо,***.целия свият излиза на улицата и протестира да излезем и ние на мирен протест-ОКУПИРАИ СОФИЯ.да покажем,че не искаме да ни експлоатират,че не искаме да застопорияват заплатите,че не искаме да скачат цените всеки ден,че не искаме да СМЕ БЕЗРАБОТНИ И СОЦИАЛНО СЛАБИ ЕВРОПЕИЦИ А УПРАВЛИЯВАЩТИТЕ ДА ТРУПАТ МИЛИОНИ НА ГЪРБА НА НАРОДА-ОКУПИРАИ СОФИЯ ЦИЯЛАТА ИСТИНА...
425
9
 
22
 
! Отговори
Живко преди 12 години
Мога да се хвана на бас за каквото искате ,че след изборите Герб вече няма да е на власт.Ще имат около 15-тина % и ще трябва да влязат в коалиция.Или по-точно във всички случаи трябва да се коалират.И оттам това е краят на тая толкова вредна партия.
424
2
 
12
 
! Отговори
до 665 преди 12 години
идиоте , червените гадове се намират само са в простата ти изкуфяла глава
423
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов ако беше нормален човек след този случай с пържолите да си беше подал оставката , но както знаем една мутра няма достоинство и морални ценности !
422
8
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
пролетарии от всички страни съединяваитесе да погребем триглавия змеи на капитализма европа,америка и нато.да възродим бившия съветски съюз и бивша югославия.да възстановим варшавския договор.да подадем ръка на великия китай и желязната северна корея.да кажем не на разлагащтия се труп на капитализма в лицето на европа,америка и нато.господ ни изпращта спасителя социализма който победи капитализма пълен с язви и пороци и експлоатация от човек на човек.да на ссср,китай,югославия,северна корея,куба
421
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господ здраве да му дава още поне 2 мандата да управлява и всеки ден по две ленти да реже,за да стане Б-я като европейските държави с хубави пътища и сгради,може - реже,да е рязал и Станишев но беше много зает да краде с тройната обирджийница.
420
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има един обсебен *** със снимка на сайта , казах да не си пише тъпотиите тук
419
3
 
11
 
! Отговори
Shark преди 12 години
до 667. Ами то от нас зависи да се махне. Нали знаеш, че не е виновен този, който яде баницата. Като мълчим, не гласуваме и допускаме да ни упрвлява купено малцинство така ще е.
418
3
 
7
 
! Отговори
българин преди 12 години
свидетели сме на краха на капитализма.европа и америка са в световна икономическа криза и са на изкуствено дишане на системи и в реанимация.в америка народа окупира уолстрит а по улиците се бият,стрелят и ръгат с ножове за маратонки.капитализма рухна това са последните му конвулсии и издихания крахът на един строи който беше лъжа и измама.сега социализма идва като гробокопач на капитализма.време е да се откажем от европа,америка и нато и да тръгнем със световните сили непобедимите русия и китай.
417
2
 
20
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
664, ББ не дава пари. Ние даваме пари от данъците си. Даваме му и заплатата, а той не я заработва, защото е некадърен. Пази Боже България и дано по-скоро това недоразумение се махне.
416
5
 
41
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Хора, страшно е, защото премиера ни е склонен към садизъм, тъй като е точно толкова страхлив, колкото властолюбив. Ако не идваше от престъпния свят на СИК, можеше да мине за поредния обсебен от себе си български нарцис, който търси реализация във властта. Криминалното минало на Борисов, обаче, съвсем не го прави толкова безобиден, а фактът, че е премиер, съсредоточил в себе си цялата власт в държавата, придава на нещата драматичен и дори зловещ оттенък. Добре, че не се е сетил още за бухалките!
415
28
 
11
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Съвет(безплатен,засега)към червените гадове-тренирайте вой за касация на изборите,фалшифицирани бюлетини и т.н.Ще ви е нужен опита след парламентарните избори,има да виете като вълк на месечина.Поражението ви е готово,просто е въпрос на време.
414
17
 
7
 
! Отговори
иво-рз преди 12 години
Дава човека пари за строителни обекти и после ходи да режи ленти, какво толкова. Какво направиха другите правителства за 20 години та сега протестират ?