Цачева очаква и президентско вето от Плевнелиев

Тя обаче иска конструктивен диалог между президентството и НС
21 яну 2012 17:36,
39
Цачева очаква и президентско вето от Плевнелиев
Цецка Цачева на представянето в Плевен. Снимка: БТА

Мисля, че господин Плевнелиев, придържайки се към конституционните правомощия на президентската институция, търси едно ново нейно развитие, заяви в Плевен председателят на Народното събрание Цецка Цачева в коментар за встъпването в длъжност на новия президент.

По думите на Цачева става въпрос не за смяна на държавния глава, а за осигурена от законодателството приемственост във властите.

Според председателя на парламента личи стремежът на Росен Плевнелиев президентската институция да дава визия за развитието на България.

"За мен това е кауза и аз лично искам президентът да успее да я устои във времето на своя мандат", допълни Цачева.

"Не се съмнявам, познавайки г-н Плевнелиев, г-жа Попова, че с НС, което има най-пряката връзка по конституция с президентската институция, ще имат конструктивен диалог", визирайки новоизбрания вицепрезидент Маргарита Попова.

"Разбира се, не винаги ще бъдем съгласни. От сега съм наясно: сигурно ще има вето и от президента Плевнелиев на закони, излезли от НС, но това е основно негово правомощие, коментира председателят на парламента. Винаги съм проявявала разбиране към тези неща, никога не съм нервничела от това, че президентът налага вето", добави Цачева.

Парламентарната шефка участва в Плевен, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, в среща с бизнеса за представяне на новата европейска инициатива и финансов инструмент JESSICA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
дизайнер преди 12 години
Тая цецка кой ще я светне как да се облича - тя е пълно недоразумение и карикатура с облеклото си.
36
0
 
1
 
! Отговори
тая е много нагла преди 12 години
Президентът не следва да ходи по свирката на парламента, едно от неговите правомощия е да разпусне парламента ако се наложи, а тая се опирва да му реди в какво направление да си изпълнява функциите на най-висша държавна фигура.
35
0
 
3
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Аз пък очаквам да не го показват това плашило повече !!!
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не думай, даже и вето ? че какво се каните да творите там, та да му се налога да ползва вето за целта ? и ще го отхвърлите и неговото, както предните ли?
33
0
 
7
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Това на снимката е дърта ***! Работи по геноцида на българите.
32
1
 
6
 
! Отговори
май са ма преди 12 години
боже какъв говорящ, очилат крокодил. гадна партийка проста.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както казват хората: "От умрял писмо" или "Га цъфнат налъмите" :) :) :)
30
0
 
7
 
! Отговори
ПОЗОР преди 12 години
Една от дълбоко отекващите партийни ЧУТУРИ, чийто ПАРТИЕН грохот още дълго ще прокънтява в живота на невинното българско поколение и семейство. СИМВОЛ НА БЕЗПАРДОНЕН УПАДЪК!
29
1
 
2
 
! Отговори
СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ преди 12 години
ВСЕКИ ТРЯБВА ДА Е НА СВОЯ ГРАЖДАНИСКИ ПОСТ .............. АКО НЕ ЩЕ НИ ИЗБУТА ЕДИН ПО ЕДИН , КАКТО МЕН МЕ СЪДИХА ТАЙНО ................ НЯКОГА. СМЪРТ ЗА ЮДЕЙСКИТЕ УБИИЦИ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД .......................... УБИХА ОНОВА МОЧЕ В ПЛОВДИВ И ГО ИЗКАРАХА РАЗСТРОЕН ............................. НЯМА ДА МЪЛЧИМ, АКО НЕ ОРЪЖИЕТО И ГЪРМИШ КАКТО В ЩАТИТЕ ИЛИ КАКТО В АВГАНИСТАН .............. НЕКА ДА ПОМИСЛИМ, ТАЗИ ИСТОРИЯ ЗАЩО СЕ СЪЗДАДЕ ?АКО Е ИСТИНА ИСТОРИЯТА ОКОЛО -Ralica Nachkova- И
28
2
 
2
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Дай някой лев и аз ще ти съчиня подобна трагедия даже по-колоритна и ще я пуснем навсякъде в нета.
27
1
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
до АдолфТяхната полиция ги пази.
26
2
 
13
 
! Отговори
adolf преди 12 години
Ексклузивно: Спецполицаи с автомати срещу Малина Начкова крещят Трай, ***!.Тя е майка на основателка на групата във Facebook, озаглавена Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ! Ралица Начкова.Излизаме със съпруга ми с колата и паркирахме пред офис на мобилен оператор, за да си платим сметките за телефоните. Аз останах в колата и разговарях с дъщеря ми Ралица по телефона, когато чух, че по колата се хвърля все едно снежна топка. След малко на прозореца видях човек с качулка и насочен автомат. Казаха ми да спра да говоря по телефона, като дъщеря ми, последното, което е чула е било да легна на земята, обясни Малина Начкова.Закараха ни в нашата къща, като аз многократно питах за какво става въпрос и защо се прави всичкото това. Отговора беше: Трай, ***! Когато му дойде времето, ще разберете!, разказа все още разстроената Малина Начкова.
25
1
 
6
 
! Отговори
мазо преди 12 години
Цецка служИ самоотвержено и почти безвъзмездно на велики и светли идеи, надявам се както си е по стара соц.традиция генетично близки Нея гнусници да продължат да си ни eбават.
24
4
 
9
 
! Отговори
колега стругар преди 12 години
другарко ЦЕЦКЕ, вие като държахте на отговорният другар от БКП инструмента и му го направлявахте,аз работех за социалистическата партия и социализма.Вие се Е...бяхте с другаря, аз си плащах членският внос!Е аз сега нямам пенсия ,ВИЕ СТЕ В ГЕРБ но несте КОМУНИСТКА !!брово ДРУГАРКО ЦЕЦКЕ ,С ЕДНА ВАДЖАЙНА НАПРАВИХТЕ КАРИЕРА !!!!
23
0
 
12
 
! Отговори
Доган преди 12 години
Русо гладно нема.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТРАНДЖЕВ,ЗАЩО ЛИ ТОЛКОВА МНОГО ХОРА ТЕ обичат???!!!
21
1
 
14
 
! Отговори
дядо преди 12 години
да бе да Роско ще наложи вето на Боко ,един шоколад завиваше мармота в станиол
20
1
 
12
 
! Отговори
ВетоНи преди 12 години
Какво вето Бе , та нали този дребен мазен бандюга без Бойко и гък няма да смее да каже !*** Цачева , красавицата и секссимволът на държавата , нали трябва да изръси някой бисер , като вожда !
19
1
 
3
 
! Отговори
Боко преди 12 години
Къф диалог?Кой командва кокошката или петела?КАЗАХ!!!
18
0
 
6
 
! Отговори
ей Вагнер преди 12 години
единствения фандък за плюене е в Самоков на теферич докато столицата е пак изненадана насред зимата