Плевнелиев говори като силен премиер с ясна визия, видя ДСБ

Тъмносините очакват митрополитите агенти да се оттеглят
Обновена: 23 яну 2012 14:38 | 23 яну 2012 14:33,
88
Плевнелиев говори като силен премиер с ясна визия, видя ДСБ
Снимка: Impact Press Group

ДСБ оцени словото на Росен Плевнелиев при стъпването му в длъжност „като изключително силна президентска реч, която подобава на премиер с ясна визия“ 

„Такава реч не сме чували със сигурност откакто министър-председател е Бойко Борисов“, заяви заместник-председателят на партията Светослав Малинов.

Според него в президентската реч е имало ясна програма пред българското правителство, която е добре да бъде претворена в дела.

Затова тъмносините съветват новия държавен глава да използва всички възможности по Конституция, за да реализира заявените приоритети.

От ДСБ припомниха, че на втория тур на президентските избори са дали подкрепата си за Росен Плевнелиев и затова искат сега да проверят неговите най-добри намерения.

Тест за държавния глава е да свиква Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) поне веднъж на три месеца, отбеляза Светослав Малинов. Като една от неотложните теми, които според ДСБ трябва да бъде разгледана в КСНС, е финансовият пакт.

Още по темата
Зам.-председателят на ДСБ коментира и случая с акцията в Мировяне, при която потърпевши се оплакаха от полицейско насилие, а премиерът Борисов поиска наказания в МВР.

„Забелязваме с тревога сигналите за полицейско насилие, снели сме доверието от министър Цветан Цветанов отдавна, искаме оставката му и се надяваме да има действия в тази посока“, отсече Светослав Малинов.

ДСБ са стъписани от мащабите на комунистическото проникване в ръководните органи на религиозните общности и особено в Светия синод на Българската православна църква. 

Агентите на бившата ДС от различните вероизповедания у нас, чиито имена бяха разкрити от комисията по досиетата, не могат повече да упражняват своите длъжности в църквата и в изповеданията, тъй като са загубили авторитета си на духовни водачи, смятат тъмносините.

От партията настояват сега, след като Българската православна църква е "освободена от скритата зависимост" от бившия репресивен апарат, както и останалите религиозни общности, да осъдят открито комунистическия режим и да отдадат почит на загиналите заради вярата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
3
 
! Отговори
Читател1 преди 12 години
"ДСБ са стъписани от мащабите на комунистическото проникване в ръководните органи на религиозните общности и особено в Светия синод на Българската православна църква"Ама ДСБ досега не знаеха ли за мащабите? Ако наистина не са знаели, значи Иван Костов напразно е бил премиер цели 4 години!
80
0
 
3
 
! Отговори
aco преди 12 години
bravo ychete se takla ili inache za posleden pat ste v parlamenta aman ot takiva fyrnadjiiski lopati kato vas i kradlivia Kostov
79
0
 
1
 
! Отговори
АЗзззз преди 12 години
Ами ако има ясна визия на СИЛЕН ПРЕМИЕР, то на следващите избори подкрепете ББ и Росен Плевнелиев да си разменят местата за още няколко мандата! Браво на ДСБ!
78
2
 
3
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Такава глупост не очаквах да чуя.Повече няма да гласувам за вас.
77
6
 
8
 
! Отговори
От ДеСеБеТо преди 12 години
Абе това ДеСеБеТо много прилича на ДеСеТо.Много ме мъчи един въпрос -- Комунистичето Костов, защо не отвори досиетата. Използва властта си за да унищожи досиетата на неговите хора и лично своето.Пример -- г-н Агов е известо,че е от ДС, защо няма досие?Тъжното е, че има честни хора които симпатизират на Костов. Драги симпатизанти Костови, не е въпрос само да си честен, трябва и малко мисъл да имаш.
76
3
 
0
 
! Отговори
До идиотите преди 12 години
Драги ***, опитайте се да пишете на разбираем български език!Поне оправдайте парите които ви плащат за да пишете глупости.
75
4
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Нека да уточним. Аз например гласувам за ДСБ, но не приех призива да подкрепя Плевнелиев. Не гласувах за президент нито на първия, нито на втория тур. Нямах кандидат. Въпреки това, пожелавам успех на Президента.Колкото до констатациите за полицейско насилие, мисля , че и децата знаят за него.
74
4
 
7
 
! Отговори
ангел преди 12 години
Що ще тоя безгръбначният в Президентството като е "прекрасен" премиер? Нещо яко гнило има в Дания, пардон в България. Всеки се занимава с това, което не му е работа: пожарникарят води правителство, физкултурникът МВР и т.н. Аман Господи, слез и си прибери вересийте! Нищо не става в тази антидържава, Господи. Все престъпници, Господи, а народът не знае на кой свет е?
73
4
 
3
 
! Отговори
Ицо Хазарта преди 12 години
Наеш кво?Мене ми писна от визия,от евровизия,от спонсори и от социално слади съдийки!Затва на есен с песен и отиам да мия чинии в странство :)-а вие му гледайте визията,ама гледайте добре,че САМО С НЕЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЩЕ СЕ ВЪРНЕ !ЗАЩОТО СЛЕД 2 ГОДИНИ ЗАПОЧВА борбата за ПАРЛАМЕНТ И ПРОВИТЕЛСТВО!НА ЧЕРВЕНИТЕ ХАЙДУЦИ ПАРИТЕ СЕ ЯДЪТ СКРИШОМ ИЛИ НАВЪН!НОВОРОДЕНИЯТ ГОШКО ЩЕ СЕ РАЗПОЛАГА ПОКАЗНО С ТЯХ! ТЕЗИ ИМАТ ШКОЛА ЗА КРАЖБИ И ПРИКРИВАНЕ НА ОТКРАДНАТОТО!
71
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще се върне ли милиардера да живее в панелката в бл.20 кв.Красна поляна?плюс(+) ДАминус(-) НЕ
70
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Архар - защитен вид отстрелян от гоце
69
15
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
до 70,Не го помня , брато. А ти помниш ли го. Евала, да ти имам годините. А иначе Ив. Костов винаги си е бил .... ***.
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мислех си че Г.П. е атомен физик завършил в Москва защото яростно защитаваше интересите на ядрената мафия.
67
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоцето приложи административна сегрегация на основа принадлежност към държавна сигурност в дипломатическия корпус и в съдебната система.Фактите са налице, а виновника е на свобода.
66
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С другаря първанов си отива ератата на ДС-тата в Бг.политиката. Обикновенните хора бяха пренебрегвани и тяхното развитие беше подтискано докато тези които бяха доносници на ДС и кукли на конци имаха завидна кариера.
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Помните ли Левски, Васил Иванов Кунчев?Който ни освободи, той ще ни пороби.
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт."Васил Иванов Кунчев - Левски
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Помните ли Левски, Васил Иванов Кунчев? ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОБЕЩАВАТ МНОГО, САМО И САМО ДА ГИ ИЗБЕРЕТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ, А ПОСЛЕ СЕ ОТМЕТНАТ ОТ ДУМИТЕ СИ, КАТО КАЖАТ, ЧЕ ВРЕМЕНАТА БИЛИ ТРУДНИ И ТЕ ВИДИТЕ ЛИ НЕ ПРЕДПОЛАГАЛИ, ЧЕ ТАКОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО, НАКАЗАНИЕТО Е КОНФИСКУВАНЕ НА ИМУЩЕСТВОТО И ИЗГНАНИЕ ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОД БУЛОТО НА РОДОЛЮБИЕТО ГРАДЯТ ЗАКОНИ, А САМИТЕ ТЕ НЕ ГИ СПАЗВАТ ИЛИ ПЪК ГИ ИЗПОЛЗВАТ С ЦЕЛ СВОЕТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ, НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ! ТОВА Е, КОЕТО ИСКАХ ДА ВИ КАЖА, НАДЯВАЙКИ СЕ, ЧЕ ЩЕ ДОВЕДЕТЕ БОРБАТА ДО КРАЙ. БЪДЕТЕ СИЛНИ БРАТЯ И НЕ ЩАДЕТЕ СИЛИТЕ НИТО КРЪВТА СИ, ЗАЩОТО ОТЕЧЕСТВОТО НИ НЯМА ДА ПРИПИШЕ ЗАСЛУГИТЕ ВИ ДРУГИМУ, НИТО ПЪК ЩЕ ПОЗВОЛИ ДА ПОТЪНАТ В ЗАБВЕНИЕ! И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО, ТО НАС ОБРЪЩА И НИЕ НЕГО ОБРЪЩАМЕ.\\\"
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мутрополитите да се оттеглят.Агенти на ДС не могат да имат авторитет.Лошото е, че освен извадените на показ им а и други агенти митрополити.В предаването "Вяра и общество" на Горан Благоев по БНТ се говори за поне още един митрополит агент, чието име не е споменато сега сред 11-те.Накрая ще се окаже, че нито един от сегашните митрополити членове на синода на комуниста Максим не е чист.И ще се окаже, че БПЦ=БКП.Направо всички които са имали нещо общо с БКП в църквата да се махнат от БПЦ воглаве с Максим.