ГЕРБ не бягали от дебата по АСТА

Пускат за изслушване в НС Трайчо Трайков и Вежди Рашидов
Обновена: 1 фев 2012 10:53 | 1 фев 2012 10:53,
116
ГЕРБ не бягали от дебата по АСТА
Снимка: Reuters

ГЕРБ не бяга дебат и изслушване за споразумението АСТА, категоричен бе зам.-председателят на парламентарната група на управляващите Валентин Николов.

"Трябва да има дебат в обществото във връзка с написаното в това търговско споразумение", обяви той от трибуната в НС.

От три парламентарни комисии – комисията по култура, икономическата комисия и транспортната комисия, са внесли вече предложение за изслушване на двама министри – Вежди Рашидов и Трайчо Трайков.

Още по темата
30 яну 2012 17:04
252
"Да дойдат да ги изслушаме, но се преекспонират нещата във връзка с това подписване", подчерта Николов.

В доклада на министъра на икономиката било записано – упълномощава се постоянният представител на Република България в Япония да подпише споразумението при условия на последваща ратификация, уточни депутатът.

АСТА се изготвя повече от три години по инициатива на развлекателната индустрия. Споразумението предлага засилено международно сътрудничество, с което да се създадат законови стандарти за опазване правата на интелектуалната собственост. С две думи - ограничаване действията на интернет пиратството.

Според редица експерти обаче споразумението се превръща в изключителен инструмент за контрол и тотален надзор върху интернет. Сериозно притеснение идва и от задължението доставчиците на интернет да докладват каква информация се обменя в мрежата, независимо дали се отнася за музика, филми, книги или други данни, които са обект на авторски права.

"Не трябва да се крием от дебат по АСТА, той ще бъде повдигнат в ресорните комисии в присъствието на ресорните министри. ГЕРБ винаги действа с гражданското общество и аз ще поканя техни представители да присъстват на изслушването", повтори още веднъж Валентин Николов.

Депутатът от левицата Петър Курумбашев репликира, че няма подписан международен договор със "симпатично мастило", както се изрази днес Трайчо Трайков.

"Процедурата по обсъждане в НС трябваше да се случи, преди да се полага подписът", отбеляза той.

По-рано днес от "Атака" поискаха изслушването на министър Трайков за АСТА, но парламентарната шефка го отклони, защото не било внесено по надлежния ред.

"В Министерски съвет предложението е минало без какъвто и да е дебат и обосновка. Настояваме решително да дойде министър Трайков, за да даде обяснение", каза Павел Шопов.

Националистите настояха и за изслушването на премиера Бойко Борисов за споразумението АСТА.

"Искате, не искате, темата виси със страшна сила над българското общество. Ако не дадете възможност да стане дебат, ще стане по-лошо. Искаме да дойде министър-председателят, тъй като той е пряк отговорник. Настоявам да дойде министър-председателят в пленарна зала и да даде обяснение по тази точка", каза Павел Шопов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
8
 
! Отговори
зъл преди 12 години
Мда, като се замисля, че в милиционерска България за пет кутии цигари без бандерол ти пращат 20 и кусур милиционера да те претрепят, да ти потрошат имотите и да те тикнат у кауша колко ли милиционери ще ти пратят за пет диска с мр3-ки :)))) Наглостта на някои вече минава всякакви разумни граници. Смешниците от Боливуд крякат, че им паднали приходчетата, а що не се замислят за сериозно падналото качество на продуктите им. Само за бегла справка - 2002 г. съм свалил някъде около 100 филма, 20-30 албума, ходил съм десетина пъти на кино и съм си купил 3-4 албума. За 2012 г. съм свалил не повече от 10-12 филма, от които ми харесаха не повече от 4-5, свалил съм 1 албум и 10-15 емпетройки и съм ходил на кино 3 пъти, защото това, което се предлага не ми привлича вниманието. Ами ако и при другите е така не знам за какво реват? Приходите им определено не са паднали заради нета!
81
0
 
16
 
! Отговори
voinik преди 12 години
Тази АСТА облагодетелства големите корпорации ни не и нормалният човек.значи може глупаците от фейсбук и гугъл и всичко други да събират личната ми информация и без мое съгласие да я продават на големите корпорации,а аз немога да тегля неща от тези корпорации.Този закон е смешен и жалък а борисов и правителството му са жалки американски марионетки,кукли на конци.Незабавно да се отеглим от този пакт защото дните ви ще са преброени
80
0
 
17
 
! Отговори
Стоимен преди 12 години
Мирише ми на нещо като "интернет комунизъм".Ако приемем този закон,след 2-3 години сигурно ще сме като в Сев. Корея-правителството ще ни казва в кои сайтове да влизаме,останалите ще са баннати,чата ни ще бъде в сайта на министерството,но и всеки път като използваме интернет ще плачем от благодарност към "великия/те вожд/ове",че ни е предоставил тази възможност.Хора замислете се ;)
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече с просто око се вижда,че целият народ е против ГЕРБ,на изборите ще им останат само ***,но те ще вдигнат мизата по 1000лв.на глас!!!
78
0
 
18
 
! Отговори
voinik преди 12 години
ако започнат тия *** да ни следят и да ни налагат поличейщина ще има само едно,бунт до смърт по страшен и от арабската пролет.тогажа савсем законо ще екзекутираме националните предатели и европейските.време е европа да се обедини и всички мръсни и продажни политици обслужващи американски и руски интереси да бъдат изгорени.ДОЛУ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ.Аз ще свалям незаконо напук пък нека после ме съдите,ама 1 милион ще осъдите ли ***,ще ви останат само *** но няма да има кой да плаща
77
0
 
20
 
! Отговори
зъл преди 12 години
Ха-ха-ха дай на милиционера възможност да следи, да подслушва, да цензурира, да дезинформира и да терори другите и той веднага е навит и подписва. Айде да не се правим на по-католици от папата. Първо хамериканците да въведат подобен закон, пък тогава ние ще почнем да се замисляме :))) Сега кво става? Уж САЩ са инициаторите и те реват срещу това и онова, а после в САЩ подобните ограничения се отхвърлят, а ние ще се правим на най-принципните 7)))
76
0
 
12
 
! Отговори
... преди 12 години
"Only one thing is impossible for God: To find any sense in any copyright law on the planet."Mark Twain
75
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Веждито няма какво да го слушаме. Той от интернет не разбира абсолютно нищо. Трайков същата работа.
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, чета аз тука новините и редовно гледам как някой политиквеник изплякал някоя приказка, дето съм я писала нейде из нета. Ми така е, пиша си ги едни крилати такива, и те отлитат, нормално... Та си се чудя сега, тия ако приемат АКТА, мога ли или не мога аз да ги почна, та да ги осъдя за авторски права. Политиквениците. Или тези, дето им пишат думичките, все тая. Аз авторството мога да си го докажа.
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тука всичко за 11,01 всички против ACTA
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странно радетелите за (демокрация) в Иран ,Русия и Сирия и Китай ,сега нещо на тази тема никакви ги няма ,иначе кога стане въпрос за горе изброените страни и особено за любимия им Израел веднага изпълзяват ,като бели червеи на ***
71
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега вече я сбъркаха в клякането,това е началото на края им!!!С този си акт управляващите настроиха срещу себеси и всички млади хора и и цялата интелигенция ,всички тези хора като ги прибавим към 2 500 000х. негодуващи и борещи се за оцеляване пенсионери , познайте от първият път , какво ще им се случи на изборите!!!Не ви ли прави впечатление,че дори платените им клакьори мълчат като п..ки,това е така защото всичките им защитници са млади хора,а когато говорят фактите дори те мълчат!!!
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да му изсъхнат ръцете на този дето го подписа! ГЕРБ трябва да си отидат.
69
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайков, Трайков, аз ако ти бех шеф да съм те изгонил отдавна от работа. То бива глупост, то бива, ама тва твойто е просто под всякаква критика.
68
1
 
12
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
"защото какво, ако не фашизъм е следенето във интернета?"Ами например - комунизъм? ;)
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1984- видния масон Джордж Оруел ви написа какво ви чака ,ама стадото ,си вярваше ,че на запад е (демокрация) ,където управлява циониската *** няма никаква демокрация ,има тотален грабеж и контрол ,и сега каквото имате да си кажете споделете и напишете ,че, за такъв пост като моя скоро може да да ме привикат милиЦИОНерите и .....
66
0
 
13
 
! Отговори
те4о преди 12 години
Абе как може да подписвате толкова важно нещо без да се допитате до нас избирателите? И после на трибуната да кажеш, че ще коментираш с неправителствени организации? След дъжд качулка... Ами ако тези организации се обявят против както се очаква??? Какво правим тогава?
65
0
 
13
 
! Отговори
Свободен българин преди 12 години
За мен ратифицирането на този закон е началото на нов вид фашизъм, защото какво, ако не фашизъм е следенето във интернета? Това за защита на авторските права е прах в очите, целта е много, много по- голяма.Да се контролира обществото, да се налагат определени възгледи. Да се превърнем в послушни дойни кравички. Джордж Оруел се оказа пророк май
64
0
 
18
 
! Отговори
оруел преди 12 години
Уважаеми - как започва историята на Междузвездни войни? От Търговската федерация.. Какъв е Акта - търговско споразумение! Прилики - чок! Ей на това викам аз киноиндустрията да се играе реално - първо ти заснемат историята - после ти я прожектират наживо - виж 1984 и градусите по Фаренхайт!Сега запоява и 3тата Световна война с Иран! Защо мислите идва Хилари - умирала за бат Бойко!?!?!?!?!?!?!?!?!/
63
0
 
15
 
! Отговори
аз преди 12 години
Рашидката е толкова голям алкохолик, че едва ли ще може да разбере за какво иде реч