Криминално проявен - с 3 оръжия от МВР

Не е ясно защо оръжието не е било отнето на Стойчо Стоев-Чочо
1 фев 2012 06:56, Елка Василева
59
Криминално проявен - с 3 оръжия от МВР
Снимка: архив, Булфото

Разрешително за два пистолета и нарезна карабина е получил от полицейската служба КОС в Перник криминално проявеният Стойчо Стоев-Чочо, признал за убийството на Мирослава. Това стана ясно вчера след заседанието на вътрешната парламентарна комисия, на която бяха изслушани вътрешният министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев и шефът на ГДБОП Станимир Флоров за случая “Перник” и полицейското насилие, пише “Труд”.

“Не получих ясен отговор, след като в МВР има база данни за законно регистрираните оръжия, направено ли е проучване с какво оръжие разполага този човек? Такава проверка отнема 5 минути. Премиерът Борисов беше прав, като каза: “Слава Богу, че не стана “Белите брези” 2!”, заяви депутатът от БСП Михаил Миков, бивш вътрешен министър от кабинета “Станишев”.

Още по темата

Христо Бисеров от ДПС нарече “странно” това, че Флоров и Калин Георгиев не са могли да обяснят дали полицаите от ГДБОП, влезли в дома на Чочо, са знаели, че той има три оръжия. “Главният секретар каза, че ще ни изпрати този отговор писмено. Той дори не можа да отговори дали вътрешната проверка по случая е проучила това обстоятелство. Ако те не са знаели, това е грубо нарушение на процедурите. Ако са знаели обаче, нещата стават много по-сериозни”, смята Бисеров.

“Не стана ясно защо оръжието не е било отнето”, потвърди и шефът на ДСБ Иван Костов. Той сподели притеснението, че “това самоубийство ли е, какво е”, практически скрива реалните извършители. “От МВР твърдят, че имат някакви доказателства, но не знам дали те ще издържат в съда”, допълни Костов и заяви, че са ги залели с неясна информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: Стойчо Стоев-Чочо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защото тоя Чочо е един от тях- държали са се като с колега-приятел. Полицаят е враг на обикновения човек ,но съвсем друго е държанието му към разни ***, пистолетоносещи индивиди, вътрешни контингенти и ***. Не напразно всяко второ пенсионирано ченге е включва в редиците на организираната престъпност ,не напразно във всяко трето престъпление има замесено действащо ченге
26
1
 
12
 
! Отговори
язе преди 12 години
на практика главния секретар на мвр е като главния прокурор - има само представителни функции и нищо не зависи от него.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това става така защото за полицията понятието "криминално проявен" е доста разтегливо. Може просто да са викали някого за справка и като го впишат в дневниците си той вече става криминално проявен според тях. А за даване на разрешителни за оръжие се иска човекът да е неосъждан, което вече е съвсем друго нещо
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О, три ли му станаха оръжията? Щото преди се говореше за 2. Кво ли още ще излезе от тая мръсотия..
23
4
 
9
 
! Отговори
tankist преди 12 години
до 22, ми цецо вместо да самоубива убиици, да взема да разследва бисеров и да го вкара в затвора за тези милиони, да ама не , щото всичките пърдът в едно гърне, ама тия вече се усраха и омазах де що им из таз държава.
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цирка герберски продължава, че са упорито прости , прости са , но и са много нагли
21
7
 
6
 
! Отговори
Do 18 преди 12 години
И ти си прав, но в момента нали сме големи демократи, защитаваме престъпниците от полицията и ако им сложат белезници на земята и започваме да ревем задружно какъв полицейски произвол се шири.
20
1
 
16
 
! Отговори
ринго преди 12 години
тоя образ Калин се държеше като дете което е напълнило гащите и сега го е страх от наказание.Въобще родната чингиджийнаца стана пристан за смешници дето им купуваме чорапите и обувките а за пет пари работа не вършат когато се наложи.Смешна работа още никой не е обяснил с колко куршума се е застрелял предполагаемият убиец и защо роднините му казват че пръстите му са били счупени.Куките само мрънкат и се оправдават с грифа засекретено .Ами да то и с Белнейските така стана невинен обра пешкира
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Христо Бисеров първо да обясни от къде има милионите и как направи палатите си, докато беше гл.секретар на СДС и тогава да ми се прави на моралист и да задава подобни въпроси.
18
1
 
15
 
! Отговори
уууу...у!!! преди 12 години
А истината е съвсем друга,ето вижте реалността на живота в България каква е!Докато ни занимават нас хората(обществото) с разни там Чочовци,Трактори и нам кви си бандити Лукойл тихомълком по търлъци вдигна цените на горивата,по същият начин се повиши и цената на тока,положението се повтаря и с парното.А ние си джавкаме, дръляме се и в това време монополистите ни обират като пладнешки разбойници!
17
1
 
17
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
Тази зган беше съвсем умишлено създадена в началото на 90 год.Бивши спортисти,престъпници и криминален контингент /около 100 000/човека бяха въоръжени,защото не се знаеше как ще се развият нещата.През цялото време се управляват от бившите служби,и техните наследници:БКП,БСП,ГЕРБ и т.н.Престъпността генерира огромни суми,които се управляват централизирано.Начинът,по който се управлява в момента България,не допуска тяхното премахване.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много репортажи има за арести. И първото което правят полицаите е да повалят заподозряния на земята и да сложат белезници на ръцете на гърба. Не знам дали и Астор може да покаже номера, как с ръцете на гърба ще се гръмнеш в устата. За мен е повече от ясно - просто са го гръмнали полицаите за да прикрият следи. Преди години бяха казали, че един се гръмнал в главата с три куршума. Ако не е бил с белезници - защо? Полицаите да го арестуват ли са отишли или на гости на кафе. Тогава всичко е ясно.
15
4
 
27
 
! Отговори
пет кутии цигари преди 12 години
ЕТ герб предлага безплатни биячески услуги. Достатъчно е да изпратите един хубав донос до МВР, че някой противник на герб пресича на червено, или, още по-лошо, притежава пет кутии цигари без бандерол, и ние веднага ще изпратим 20 маскирани като полицаи биячи. В услугата са включени: бой до синьо, мъчения с електрошокова палка на малолетни, погром на жилището, груби псувни и фекален жаргон, дежурно тривиално извинение на Цуци по кабеларките и други изненадки. По желание, организираме и самоубийства на самоубийци, в приятелското присъствие на охраняващи ги полицаи!
14
3
 
23
 
! Отговори
щита и меча преди 12 години
Клоунът с шарената униформа Калинчо щял да прави съвещания срещу полицейското насилие?! Щял да се занимава с етика и с морал?! Глупости! Та нали политически мотивираното насилие и политически мотивирания психически тормоз са най-силния инструмент на МВР, "щита и меча" на Партията, пардон, на ЕТ "герб"! Ако няма насилие, няма да има и герб! Ако няма бой с палки и с електрошокове, няма да има и гербава демокрация!
13
2
 
25
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 12 години
Цецо Лажецо сам си е виновен, че вече никой не вярва на МВР. Цецо лъжеше и продължава да лъже до забрава по кабеларките. И дори, случайно, той да каже някоя истина, пак никой няма да му повярва. Като на Лъжливото овчарче. Дето се казва, Цецо Апартаменто е жертва на собствената си глупост!
12
2
 
22
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
"*** косаджиЙте"*** неграмотниците!
11
1
 
23
 
! Отговори
За справки и записва преди 12 години
,,РАЗБИВАМЕ КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ ,, За справки и записване - най-близкото управление на МВР...
10
1
 
36
 
! Отговори
Бойкоооо преди 12 години
ИМА ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ В МВР!!! заради подобни наказания - мъмрене и порицание, ЦАРИ НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, ПРОСТАЩИНА, КОРУПЦИЯ - цветанов знае и сам организира това - закрилата от страна на полицията на организираната престъпност! Холандците знаят за амфетамините и затова се дърпат за Шенген! Защото не искат цветанов да трови и убива и техните деца! Лакомията е огромна, но тя ще го затрие!
9
1
 
11
 
! Отговори
Ваня преди 12 години
нищо не ме учудва,аз допущам че може и да не знаятголяма част от полицаите изобщо не са за работа в полицията,началниците им и чантаджиите който са огромен брои ги интересува май само заплатите и са на принципа"ден да мине,самун да загине".положението в руп както сега се наричат особено в малките градове е без коментар.стари комп. донесени от в къщи, в цялото руп интернет само при началника едва ли не.
8
0
 
36
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 12 години
к.г. И/ИЛИ ЦВ.ЦВ. - "Нещо май се оплетохме! Но нали сме прости и колкото повече говорим, толкова повече ЛЪЖЕМ." Хипотеза - участниците и организаторите в "тази" акция не са "знаели" за оръжията - незабавни уволнения за целия ръководен състав заради некомпетентност изложила на огромен риск живото на полицаи; Хипотеза - участниците и организаторите в "тази" акция СА "знаели" за оръжията - Прокуратурата веднага образува производство за: убийство, или МВР КРИЕ ИСТИНСКИТЕ УБИЙЦИ. ОСТАВКА- цв.!!!