Първо природата, а след това финансовите ползи!

Борисов отново е защитил тезата си за шистовия газ пред Морнигстар
10 фев 2012 17:33,
160
Първо природата, а след това финансовите ползи!
Ричард Морнингстар с Бойко Борисов. Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов се срещна днес със специалния пратеник на държавния секретар на САЩ по енергийните въпроси за Евразия Ричард Морнингстар, съобщиха от правителствения пресцентър.

След посещението на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън той пристигна у нас със задачата да убеди българските институции как могат да се комбинират нови енергийни проекти и опазване на околната среда относно добива и проучването на шистов газ.

Пред него обаче Борисов отново защити тезата, че приоритет на правителството е съхраняването на природата.

„Оставянето на българската природа в състояние, в което следващите поколения ще могат да я ползват, е на първо място, а след това са финансово-икономическите ползи”, заяви премиерът по време на срещата.

От своя страна Ричард Морнингстар се ангажира САЩ да предоставят на страната ни най-новите изследвания, подробности по технологията и опита при експлоатацията на находищата на газ от шисти.

Още по темата

Относно изграждането на АЕЦ „Белене“ Бойко Борисов заяви, че в момента кабинетът изчаква консултантът HSBC да завърши своя доклад относно целесъобразността на проекта.

„До настоящия момент този проект струва на българските данъкоплатци 1,39 млрд. лв.“, допълни премиерът.

Специалният пратеник на държавния секретар на САЩ по енергийните въпроси за Евразия заяви, че подкрепя усилията на страната ни за постигане на енергийна сигурност и енергийна ефективност.

„Подкрепяме реализацията на всеки проект, който ще осигури диверсификация на доставките на Балканите“, допълни Ричард Морнингстар.

Енергийната сигурност на България, енергийната ефективност, диверсификация на доставките и изграждане на междусистемните газови връзки със съседни държави бяха сред темите, обсъдени по време на срещата.

Премиерът Борисов информира Морнингстар, че преговорите и съвместните действия с Турция, Гърция и Румъния за изграждане на интерконекторните връзки между страните са в напреднала фаза и очаква строителството им да започне до края на настоящата година.

Вчера Ричард Морнингстар раговаря и с президент Росен Плевнелиев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А пък това, че Христос нямал власт - е поредната човешка измишльотина. --Ако имаше власт - нямаше да има шистов газ, нито Хитлер, нито концентрационни лагери, нито социализъм начело с комунистическа партия.... списъкът е огромен.Чети Библията - още не си я разбрал.
105
1
 
1
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
Имаш интернет нали? Да четеш можеш нали? Аз няма да тръгна да те образовам!
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
я си представете Станишев в тая позиция само да му свирнат с пръсти и за някои леф е готов и майка си да продаде
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На *** които твърдят, че нямаме нищо общо с руснаците ще кажа, че испанци и англичани през 2006 г. направиха изследване на гените на някои народи в Европа. оказва се, че Българи, Руснаци и Иранци (Персиици) са с един и същ генен маркер. На практика са един и същ народ. Това може да се намери в нета не е сложно. Разбирачите да си го търсят.
102
1
 
2
 
! Отговори
до 103 преди 12 години
Ти си един от многото, които не знаят нищо за Христос - европейците били воювали - и какво общо има това с Христос? Той не е убил нито един човек - нито пък апостолите са убивали.--И Хитлер, и Сталин не са убили нито един човек, но тяхната идеология е убила милиони, също като религиите.
101
1
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
А пък това, че Христос нямал власт - е поредната човешка измишльотина.
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаеш ли на колко народа българите са дали език? --Тук някакъв искаше да ни образова, но се скри.Питаме, на колко народа българите сме дали език?
99
1
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
98Ти си един от многото, които не знаят нищо за Христос - европейците били воювали - и какво общо има това с Христос? Той не е убил нито един човек - нито пък апостолите са убивали. Думите им и до днес могат да се прочетат и да се види какво искат Бог от нас хората. Сам каза - европейците са воювали. Но и в миналото и днес много хора не отварят да прочетат какво пише в Библията.
98
0
 
1
 
! Отговори
дядо преди 12 години
пешо, пешотуй краварче са го пратили щото за тях сме си говедатуй то
97
1
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
99Те американците знаят че не им щем отровата, обаче са упорити и няма да се откажат лесно да тровят Добруджа.
96
1
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
97Няма такова нещо като рептили
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво се карате спокойно аамериканците разбраха че не им щем отровата!
94
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Би ли обяснил какви проблеми е създал Христос ?--Припомни си колко войни е имало под знамената на Христос! От 2000 г. европейците не са спирали да воюват в името на Христа. Нали е бог, защо насъсква хората един срещу друг.Мога да изведа отговора на по-високо ниво, но няма да бъда разбран правилно. Хростос също е пионка от по-голяма игра, което го оневинява и показва, че няма власт над хората.Има и друго ниво....
93
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Пичове мамата си трака американските рептили яко ни натискат право по тиквата трябва нещо да направим може би някое протестче пред посолството и с искане да бъде отзован тоя халюлю Уорлик трябва да им покажем че не сме съгласни америка да се бърка в нашите вътрешни интереси и да диктува правила!!!
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От боко нищо не излиза,гардеров страхлив без мозък.Какви нови технологии иска тоя *** да ни продаде бе!!!Такива не сашествуват иначе досега да са надупчили САЩ.ОСТАВКА
91
0
 
4
 
! Отговори
дядо преди 12 години
комунистите иванчооо - те са виновнисмо че те не са виновни на другите соц държави там няма толкова много *** да се връзват на подобни измишльотинишистов газ има в европа и африка и латинска америкапа да иде да им помогне туй емисарчено половината от латиното ги отфутболиха затова им трябват подобни независимо от континента каквото паднеи като паднат на *** народ го опъвад до откатда вземе да каже на меркел да се девирсифицира а не да строи северен поток
90
4
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
80Абе *** - американците били облекли - пък руснаците дали десетки милиони жертви - отишли и дали живота си, за да могат сега разни палючовци да ги плюят. И ако ще говорим за техника - с какви совалки великите сащ отиват в космоса и до днес?
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 83 направи си справка колко точно са били в периода 1865 1870 година и тогава говори.
88
1
 
1
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
А според мен не четеш достатъчно или си поредния комплексиран българин! Жал, жал!
87
1
 
7
 
! Отговори
свидетел преди 12 години
дръж се Боко, сичко че ти простиме, но да преебеш природицата ни, щото америка иска да шиба русия,НЕ СТАВА!!! Да си се еб.ат *** другаде, по аризона, сибир...и да бутнеш сичкото бетон-кич по морето и планините, па и Витоша на мира да оставите - това е волята народна!! ако не си разбрал. Крадете, но умерено, както с къркането, иначе става свинщина. Да организирате съботници с ***, като зимат помощи, поне да изчистят свинщините и лайнарниците дето са навсякъде.