Първо природата, а след това финансовите ползи!

Борисов отново е защитил тезата си за шистовия газ пред Морнигстар
10 фев 2012 17:33,
160
Първо природата, а след това финансовите ползи!
Ричард Морнингстар с Бойко Борисов. Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов се срещна днес със специалния пратеник на държавния секретар на САЩ по енергийните въпроси за Евразия Ричард Морнингстар, съобщиха от правителствения пресцентър.

След посещението на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън той пристигна у нас със задачата да убеди българските институции как могат да се комбинират нови енергийни проекти и опазване на околната среда относно добива и проучването на шистов газ.

Пред него обаче Борисов отново защити тезата, че приоритет на правителството е съхраняването на природата.

„Оставянето на българската природа в състояние, в което следващите поколения ще могат да я ползват, е на първо място, а след това са финансово-икономическите ползи”, заяви премиерът по време на срещата.

От своя страна Ричард Морнингстар се ангажира САЩ да предоставят на страната ни най-новите изследвания, подробности по технологията и опита при експлоатацията на находищата на газ от шисти.

Още по темата

Относно изграждането на АЕЦ „Белене“ Бойко Борисов заяви, че в момента кабинетът изчаква консултантът HSBC да завърши своя доклад относно целесъобразността на проекта.

„До настоящия момент този проект струва на българските данъкоплатци 1,39 млрд. лв.“, допълни премиерът.

Специалният пратеник на държавния секретар на САЩ по енергийните въпроси за Евразия заяви, че подкрепя усилията на страната ни за постигане на енергийна сигурност и енергийна ефективност.

„Подкрепяме реализацията на всеки проект, който ще осигури диверсификация на доставките на Балканите“, допълни Ричард Морнингстар.

Енергийната сигурност на България, енергийната ефективност, диверсификация на доставките и изграждане на междусистемните газови връзки със съседни държави бяха сред темите, обсъдени по време на срещата.

Премиерът Борисов информира Морнингстар, че преговорите и съвместните действия с Турция, Гърция и Румъния за изграждане на интерконекторните връзки между страните са в напреднала фаза и очаква строителството им да започне до края на настоящата година.

Вчера Ричард Морнингстар раговаря и с президент Росен Плевнелиев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
64Нещо не видях смисъл в това изречение
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
начетох се на милиони глупости,четете историята,а не я съчинявайте,руския народ не е паднал от луната
64
0
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
62За кое питаш - аз не разчитам на врачки. Господ ясно е казал хората да не вярват на тия изманици и въобще да не се допитват до тях и да се оскверняват.
63
4
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
Ние сме им дали писмеността /на руснаците/ - и те го признават.--По-кротко с тъпотиите на национализма. Писмената, които използваме, имат хилядолетна история, далеч преди основаването на България. Настоящата азбука е създадена от български монаси край Преслав на основа на гръцката и латинската азбука, те пък са я взели от финикийците, от кого са я взели финикийците, не се знае.Има приемственост на културата. България е просто малка прашинка с световния културен океан.
62
0
 
6
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
Тук става въпрос за съвсем различни неща, обаче на някой още комунисти им се привиждат. Като прецакаме Добруджа, пак ще си зависим от ,,комунистите,, , защото няма откъде другаде да внесеш евтино жито.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами с тези европейци дето за малко да натикат твоите приятели на слона в г..а, ако не се бяха появили другите гадове от хамерика на помощ
60
0
 
4
 
! Отговори
AYYYYYYYYYYY преди 12 години
Защо тоя терорист не отиде във Франция да си продава технплогията,или на боко всеки е кадърен,само че от боко този път не зависи....глави ще хварчат...***,7 милиона сме,от изкуствен геноцид няма нужда.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До томас , ама кой ти го казва това петричката врачка ли
58
1
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
54Явно ще ти е малко робството в новия световен ред, което сащ ти подготвят - зададох въпрос и не разбрах - какво са ни дали сащ?Руснаците също като нас са пострадали от комунизма - комунизма не е създаден в Русия - а им е натрапен точно както на нас. Милиони Руснаци са дали живота си както за нас, така и въобще да имате днес свобода - малко са хората, като руснаците и ако трябва да сравнявам щатите и Русия - определно сащ са хиляди пъти по-голямо зло.
57
0
 
12
 
! Отговори
глоба от 11 милиарда преди 12 години
Бразилската прокуратура настоява Шеврон незабавно да преустанови сондажите си в Бразилия, да бъде изгонена от страната и да плати глоба от 11 милиарда долара (8,5 милиарда евро). Причината е, че на 9. Ноември, при сондиране, е замърсено крайбрежието на Рио де Жанейро.
56
0
 
1
 
! Отговори
gosho преди 12 години
abe v Rogozina v momenta dup4at,ideta i vijte, lajat 4e e sprqno prou4vaneto
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Томас, *** да си скъсаш, от русия ще се отървем рано или късно. Ако е рано на такива *** като тебе може и да им се размине. В другия случай - едва ли... Братя с азиатци! Това звучи обидно! Тва че са комунисти е съвсем дребно прегрешение...
54
2
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
50С кои европейци бе *** - с тия дето винаги са разкъсвали държавата ни и са ни използвали - с кои европеци - точно тия европейци са имали винаги цел да разцепват държавата ни, за да сме слаби и да ни използват.
53
0
 
8
 
! Отговори
AYYYYYYY преди 12 години
ще я загази боко с тоя шистов газ.Уорлико не е казал на братята си че не са добре дошли в България.Вън от държавата ни терористи!!!
52
7
 
1
 
! Отговори
Карл Маркс преди 12 години
Христос е евреин и изповядва юдейската религия - оттам идват повечето проблеми в белите страни.Трябва да се набляга на развитието на икономиката, защото само оттам може да дойде просперитета на народите.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Томас , явно малко са ти били тези 45 години или пък нищо не знаеш за тях
50
0
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
50Ха ха ха ха -руско било името томас - други твърдят, че било американско - томас идва от том и джери - том - томас.
49
0
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
48Някакви невероятни тъпотии си написал - смес от 600 химикала ще се получава - не, водата няма да се замърси - не е въпроса дали водата ще се замърси - а кога. Неизбежна е авария и тогава ще е непоправимо - можеш да видиш колко аварии по света са причинили шеврон и другите петролодобиващи компании. И въпроса не е дали водата ще се замърси, защото е ясно, че ще се замърси - а дали ще изчезне - като отиде в по-долни пластове и стане невъзможно да бъде добивана.
48
2
 
2
 
! Отговори
до томас преди 12 години
Но чак да казваш че сме една кръв и имаме еднакви традиции пффф.. я виж кога се появява БЪЛГАРИЯ НА КАРТАТА И КОГА ДЪРЖАВАТА НАРЕЧЕНА РУСИЯ И РУСКИ НАРОД!
47
8
 
1
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
Чета ви и се чудя на простотията българска! Този с руското име Томас направо е за лудницата. Или за Сибир! С руснак съюз?!?! Вие сте луд, драги! Съюз само с европейци!