Първо природата, а след това финансовите ползи!

Борисов отново е защитил тезата си за шистовия газ пред Морнигстар
10 фев 2012 17:33,
160
Първо природата, а след това финансовите ползи!
Ричард Морнингстар с Бойко Борисов. Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов се срещна днес със специалния пратеник на държавния секретар на САЩ по енергийните въпроси за Евразия Ричард Морнингстар, съобщиха от правителствения пресцентър.

След посещението на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън той пристигна у нас със задачата да убеди българските институции как могат да се комбинират нови енергийни проекти и опазване на околната среда относно добива и проучването на шистов газ.

Пред него обаче Борисов отново защити тезата, че приоритет на правителството е съхраняването на природата.

„Оставянето на българската природа в състояние, в което следващите поколения ще могат да я ползват, е на първо място, а след това са финансово-икономическите ползи”, заяви премиерът по време на срещата.

От своя страна Ричард Морнингстар се ангажира САЩ да предоставят на страната ни най-новите изследвания, подробности по технологията и опита при експлоатацията на находищата на газ от шисти.

Още по темата

Относно изграждането на АЕЦ „Белене“ Бойко Борисов заяви, че в момента кабинетът изчаква консултантът HSBC да завърши своя доклад относно целесъобразността на проекта.

„До настоящия момент този проект струва на българските данъкоплатци 1,39 млрд. лв.“, допълни премиерът.

Специалният пратеник на държавния секретар на САЩ по енергийните въпроси за Евразия заяви, че подкрепя усилията на страната ни за постигане на енергийна сигурност и енергийна ефективност.

„Подкрепяме реализацията на всеки проект, който ще осигури диверсификация на доставките на Балканите“, допълни Ричард Морнингстар.

Енергийната сигурност на България, енергийната ефективност, диверсификация на доставките и изграждане на междусистемните газови връзки със съседни държави бяха сред темите, обсъдени по време на срещата.

Премиерът Борисов информира Морнингстар, че преговорите и съвместните действия с Турция, Гърция и Румъния за изграждане на интерконекторните връзки между страните са в напреднала фаза и очаква строителството им да започне до края на настоящата година.

Вчера Ричард Морнингстар раговаря и с президент Росен Плевнелиев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
12
 
! Отговори
Томас преди 12 години
45Я ходи се скрий. Ние сме им дали писмеността - и те го признават. Имаме обща история и само тотален *** и слепец може да го отрича.
45
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Томас отговарям ти веднага , а на теб кой ти каза че водата ще се замърси , нито аз нито ти нито тези които бяха на митингите са достъчно квалифицирани специалисти , пускат се партенки и народа *** мухи , така на времето са горели вщици. А цената на този газ ще е по ниска ще е , просто отпадат много играчи много тръби е ще има разбира се други играчи далеч съм от мисълта че няма да има , но реално ще падне с колко не знам.
44
2
 
6
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Борисов или ни взема за *** или той самия е ***.Други методи за добив на шистов газ не съществуват!!!Ако съществуваха нови методи сарко нямаше да го забрани във Франция
43
0
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
41Не знам дали има връзка, но едно от имената на Христос е Зорница - дявола си е присвоил името на тази звезда
42
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Томас никога не сме имали една кръв с руснаците, нито една история нито еднакви традиции ИЗЛЕЗ ОТ ФИЛМА!
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С това поведение (политически совалки, неправителствени организации, намеци, упреци, полуистини) американците ще си докарат единствено негативно отношение. Българина вследствие на сложната си история се е научил да чете между редовете много преди САЩ да са били създадени.
40
1
 
8
 
! Отговори
Не е така 31 преди 12 години
Това разбиване 100% ще преобърне с главата нагоре цялата геоложка структура на района. Доколкото съм чувал в Северна Б-я са основно льосови почви върху варовици. Карстовите варовици ЗАДЪРЖАТ водата. Ако кухините (карстите) бъдат съсипани от някакви вибрации (както разбирам метода) водата може съвсем да изчезне надолу. Друг въпрос е,че има и някаква химия с неясни последици. Абе най-добре - НЕ на това. Трябва да се търси друга алтернатива кака да се отървем от руснаците!
39
1
 
12
 
! Отговори
Томас преди 12 години
36Байо - проливите не се държат от България - ако някой трябва да се плаши за проливите това е турция - хиляди пъти предпочитам тук да има руснаци вместо американци - какво добро видяхме от сащ???
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брей,какъв е този натиск за скапания шистов газ? Гн. Ричард Сутрешна Звезда (името му в превод) да ходи да си копае за газ в двора и да не знае много.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българи само така да кажем НЕ на шистовия газ! ПРИРОДАТА И ЗДРАВЕТО СА НАЙ ВАЖНИ!
36
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Некакъв ражлямбен американски ***!
35
3
 
15
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Предпочитам да сме с Руснаците - те поне са християни, запазили нещо човешко в себе си за разлика от масоните сащ - държава управлявана от изчадия сееща смърт по цялата земя - създавайки мир чрез убийства на милиони. Още повече, че с руснаците сме една кръв. Хиляди години сме имали общи традиции - обща история - а с щатите не сме никакви - само гледат да ни ограбят и заробят.
34
6
 
2
 
! Отговори
Do 29 преди 12 години
тъпанара си ти защото единствено Русия представлява опасност за националните ни интереси поради близоста на езиците и вярата и нескривания от нея интерес към проливите.
33
0
 
12
 
! Отговори
Томас преди 12 години
31Би ли обяснил по какъв начин унищожаването на добруджа ще помогне на сметките ? Можеш ли да гарантираш дали питейната вода няма да слезе надолу в пластовете, които ще бъдат разбутвани?
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Бойко не клекне на тези - те ще го махнат. Ако не клекне на руснаците за Белене - съшата работа. Ама като боза и от двете цицки беше арно, а ***? Докато не се обърнем 100% към Европа няма да се отървеме от тези азиатско-американски пиявици. Най-добре да се молим на колене на швабите да ни направят поредната германска провинция и каквото те кажат това да става в ***. Ама де тоз късмет!
31
1
 
14
 
! Отговори
Томас преди 12 години
гнусните американци вън от България - да си унищожават на тяхна теритотория природата!
30
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бре големи мозъци сте се извъдили тука , плачете срещу шистовия газ а срещу сметките за ток и парно не , зовете за запазването на чистота на българската природа след което си изхвърляте *** където ви падне , това си е чисто мамиакално разделение на личността.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички от Сащ се изсипаха в България щото видяха че няма да ни натресат Шистовия газ номера им не мина! Браво БОЙКО!
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зависимостта от Руски енергийни ресурси е просто смешна пред зависимостта на всички правителства от Американските фондации спонсориращи един етнос засметка на друг и заиграването с етническия мир в България, просто защото това е национална заплаха към териториалната цялост на България и дори цената от 10000$ за газ да платащаме на Русия е просто смешна, просто защото те не заплашват териториялната цялост а просто правят бизнес. Мислете ***, и престанете с този нихилизъм който ви насадиха.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, виждаме че те изнудват тея терористи и убийци! С теб сме!!!!!!!!!!!!!!!