БСП и ДПС се задъхваха от критики, а не са чели евродоклада!

Борисов благодарен на депутатите, подкрепили закона за конфискацията
16 фев 2012 17:07,
124
БСП и ДПС се задъхваха от критики, а не са чели евродоклада!
Снимка: архив, БТА

„Изключително съм доволен и съм благодарен на депутатите от ГЕРБ, независимите депутати и двамата депутати от Синята коалиция, подкрепили на първо четене законопроекта за отнемане на незаконно придобитото имущество“.

Това заяви премиерът премиерът Бойко Борисов по повод днешното гласуване в парламента на първо четене на спорния законопроект, който предвижда без влязла в сила присъда държавата да има право да отнема имущество на лице, което е привлечено като обвиняем по наказателно производство.

„Явно е, че БСП, ДПС и останалите политически партии, които се задъхваха да коментират доклада на Еврокомисията, не са прочели, че основно изискване на този доклад е приемането на  отнемане на незаконно придобитото имущество“, коментира премиерът пред „Фокус“. 

„Затова може да приемем, че техните изказвания са популистки. С такива изказвания те правят всичко възможно да запазят предпазния механизъм за България”, посочи Борисов.

Още по темата
Според него само депутатите, подкрепили законопроекта, искат страната ни да изпълни всички условия за премахването на предпазния механизъм и работят за по-добър юлски доклад.

„Надявам се, че посланиците в ЕС ще отразят в своите доклади и в докладите, които ще отидат до президента Барозу, че само ГЕРБ, независимите депутати и двамата сини народни представители, са гласували за приемането на закона“, добави Борисов.

По-рано днес след остър дебат парламентът прие на първо четене законопроекта на ГЕРБ за отнемане на незаконно придобито имущество.

"За" проекта на управляващите гласуваха 121 народни представители, 70 бяха против, а 10 души се въздържаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИСКАТЕ ДА КРАДЕТЕ НО ВРЕМЕТО ВИ ИЗТЕЧИ....ГОЦЕ И СЕРГО *** МОЖЕТЕ САМО ДА МУ НОСИТЕ ВОДА НА БОЙКО....НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС ГОСПОДА ТОВА ГО ЗНАЯТ И ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА ..ЧЕ НА ПОСЛЕДЪК И ПОВЕЧЕТО ОТ СИМПАТИЗАНТИ ТЕ ВИ
43
6
 
10
 
! Отговори
само една секунда преди 12 години
Ако слушате само една секунда някое интервю на пожарникаря, ще загубите повече мозъчни клетки, отколкото ако си удряте в продължение на един час главата с чук!
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не се притеснявам за мойта Панелка.Притеснението е за тези със Палатите
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този закон прави всички българи престъпници,този закон има за цел да репресира
40
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП СА *** ПРАВ Е 40
39
0
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Питай Борисов, Овчаров, Цветанов, Доган, Плевнелиев, Първанов, Костов и сие, нека да докажат произхода на първите си милиони. За останалите ..... все ще измислят някакви документи
38
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички Другари.Другари ,дългоочакваният Конгрес на Партията майка,ще се проведе на стената на Язовир Цанков Камък.Молим всички наши членове и симпатизанти да си носят въжета и тежести, пожелание.Примките ще ги слагат лично Другарят Първанов и Таварищ Станишев
37
11
 
10
 
! Отговори
ФФ преди 12 години
КУТЕВ КАК СИ *** КРАДЛИВА....ВРЕМЕТО ВИ СВЪРШИ ГОСПОДА ЧЕРВЕНИ МАФИОТИ...МОЖЕ ЕДИН ДА ОСЪДЯТ ЩОТО ВИЕ СТЕ МНОГО ПЕКАНИ И НАГЛИ ...НО ПАК Е НЕЩО....БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ ТОГАВА КОГАТО БСП ПОЧНЕ ДА ВЗЕМА 6-7 % НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ....ПОЖЕЛАВАМ ВИ ВЕЧНА ОПОЗИЦИЯ...НЕ ЧЕ И ЗА ТОВА СТАВАТЕ.......
36
4
 
9
 
! Отговори
ДО 36 преди 12 години
ИМОТА ТИ ЩЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОТНЕТ САМО ПО ПОДОЗРЕНИЕ ЗА НЕЗАКОННА ДЕЙНОСТ,ТОВА Е ПО СТРАШНО ОТ АСТА,
35
2
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Ти си келешче, така ли? Значи не знаеш какво изобщо е комунист, какво е БКП (чиито членове са Борисов, Цветанов, Цачева и т.н.). Само слушаш нещата, дето ви ги приказват по партийните събрания :)) И ги плямпаш като папагал. Наистина си жалък комсомолец, правилно те сравних с онези, дето са подкрепяли властта на *** след 1944 г. Откъде и в 21-и век се появихте подобни промити мозъчета......
34
2
 
5
 
! Отговори
синдик преди 12 години
А кога ще има закон за разкриване на политически мотивираните криминални престъпления на синдиката "герб"?
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА ПОПИТАМ РЕВЯЩИТЕ?КОЙ ЧОВЕК БЕЗ ДАЛАВЕРА ЩЕ ИМА ТРУДНОСТ ДА ОБЯСНИ 250 000 лв !АКО Е РАБОТИЛ И ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИ ДА СИ ИМА И 250 милиона! НЯМА ЛОШО!ТРУДНО ЩЕ Е НА ДРУГАРИТЕ ДА ОБЯСНАТ ДАЛАВЕРИТЕ!ДО СЕГА ПРОКУРОРА ОБВИНЯВА ,АДВОКАТА ЗАЩИТАВА,СЪДИЯТА ОТСЪЖДА ама под чадъра на Гоци няма осъден,под дъжда на банкноти също!СЕГА СЕ ОБРЪЩА ПАЛАЧИНКАТА-държавата иска ТИ да докажеш от декларирани доходи от продадена нива от мама,после мама доказваНАХАКА ВИ ГО ДО МУСТАКА!
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСТАВКАААА,МУТРО *** СИ СМИР,ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО МУТРАТА ГО Е СТРАХ ДА ИЗГУБИ ИЗБОРИТЕ ?ЗАЩОТО Е ПЛАТЕН
31
10
 
6
 
! Отговори
ФФ преди 12 години
РЕВНАХА ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЛИВИ ***...НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА ВЕЧЕ...НЕ РАЗБЕРАХТЕ ЛИ ВИЖДА СЕ ОТ САМОЛЕТ
30
3
 
9
 
! Отговори
шестте апартамента преди 12 години
Ако има истински закон за отнемане на незаконно придобитото имущество, първо трябва да конфискуват шестте апартамента на Цецо Лажецо!
29
5
 
4
 
! Отговори
Kiro преди 12 години
До Pavlik Morozov.Прав е пенсионера. Доносниците на ДС са работели за БСП(БКП), не за държавата. Станишев и Първанов да се грижат за вашите пенсии.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЩЕ СЕ ОТНЕМАТ ИМОТИ САМО ПО ПОДОЗРЕНИЯ
27
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вой до небето на БСП-ето.Защо сега не изкарате крадливата си клика да протестира пред НС
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСТАВКАААААА,БОЙКО КАЗА ЛИ НА НАРОДА КАКВИ ЗАКОНИ ИМ ГОТВИШ ?ТОЗИ ЩЕ МОЖЕ ДА ОТНЕМА ИМОТА НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН КОЙТО Е ДРЪЗНАЛ ДА МУ СЕ ИЗРЕПЧИ
25
4
 
7
 
! Отговори
Pavlik Morozov преди 12 години
До: 22Не се притеснявай за пенсионните неправди, скоро това ще остане в миналото, защото през януари 2013 има падеж на 1,7 милиарда външен дълг и след като го платим с превърнатия в ДКЦ сребърен фонд и с остатъците от натрупания от тройната финансов резерв парите ще свършат. Каквото остане ще отива за заплати на милиционерите, които да потушават избухналите бунтове, а всички пенсии ще се изравнят ... на 0,00 лева.