Борисов изрита зам.-министър на здравеопазването

Гергана Павлова отговаряше за лекарствената политика
Обновена: 21 фев 2012 14:53 | 21 фев 2012 13:41,
267
Борисов изрита зам.-министър на здравеопазването
Фармацевти на протест срещу Гергана Павлова. Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов освободи днес от поста заместник-министър на здравеопазването Гергана Павлова.

Решението на премиера е по собствено усмотрение, съобщиха от правителствената информационна служба.

В здравното министерство Павлова отговаряше за лекарствената политика. Тя е и бивш служител на фармацевтичната компания на Огнян Донев "Софарма", където в периода 2006-2008 г. е заемала ръководни позиции.

Отстраняването на Павлова става само няколко дни след подаването на оставката на Нели Нешева от поста управител на НЗОК заради скандала с бонусите. След натиск от премиера Нешева реши сама да се оттегли.

Тогава обаче тя обясни, че атаката срещу нея не е заради получените 12 хил. лева премии, а е заради желанието й да се намалят цените на лекарствата, с което ще се засегнат големи финансови интереси.

Още по темата

В понеделник разследване на TV7 показа, че "Софарма" продава в пъти по-скъпо лекарствата си у нас в сравнение с цените, на които се продават в съседните Сърбия и Турция, които са извън ЕС.

Компанията държи 70% от търговията с медикаменти с трийсетте най-големи лечебни заведения у нас.

Фармацевтичната компания изнудвала болниците заради стари дългове и ги принуждава да купуват лекарствата й на високи цени.

Според TV 7 у нас има изградена стройна организация от Огнян Донев, която стига до върховете на властта.

Негов доверен човек в правителството е именно заместник-министърът на здравеопазването Гергана Павлова, която днес беше отстранена от Борисов.

През лятото на миналата година фармацевти поискаха оставката на Павлова с обвинението, че се опитва да прокара лобистки промени в Закона за лекарствата, които не са в интерес на пациентите.

Павлова е и председател на Надзорния съвет на здравната каса. Нейното име беше спрягано за директор на касата, след като д-р Нели Нешева подаде оставка.

Гергана Павлова пое поста зам.-министър на здравеопазването през април 2010 г., когато министър беше проф. Анна-Мария Борисова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
0
 
! Отговори
Максим преди 12 години
Е, сега като махнаха "виновната" Павлов, заради която Софарма можела да изнудва болниците (според измисленото "проучване" на поръчковата ТВ7 на И.Кръстева) да видим дали цените на лекарствата ще намалеят.
206
0
 
2
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 12 години
А КОГАТО Я НАЗНАЧАВАШЕ ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ДЯНКОВ ЛЕЕШЕ ДИТЕРАМБИ ТОЧНО ЗА ТОВА ЗА КОЕТО СЕГА Я УВОЛНЯВА ! ДОН БОКИКИО ТИ СИ НЕПОГРЕШИМ И НЕПОДСЪДЕН, МАКАР И ОКАКАН ОТ ВСЯКЪДЕ !!!
205
0
 
0
 
! Отговори
до 255 преди 12 години
То май меда е по малко!
204
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
А дали министъра на здравеопазването не е знаел? Или се е правел на глух и сляп?Прави са СДС като искат точно неговата оставка.Докога заместниците ще играят ролята на бушона , а министрите ще са свещенни кравички?Налице са щети за милиарди левове и е редно и министъра ДА СИ ОТИДЕ!
203
0
 
3
 
! Отговори
ААААА преди 12 години
Къде са сега *** гербери които плямпаха че Нешева била неудобна на Софарма. Зам министърката на здравеопазването е работила за тази фирма и е допринесла не малко за високите цени и монопола боклуциииииии
202
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щеше да е хубаво, Холмс, ако се намери средство, което да променя престъпниците. Взимаме един крадец, закоравял престъпник и баммм! - става честен човек, опора на обществото...- Но, Уотсън! Честните демократични избори не вършат ли същата работа?
201
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Бойко още колко *** има в кацата с меда?
200
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бате б,кога ще почнеш да работиш за народа си,а не за тия....ами то ,като назначават на работа даже и в магазина,правят някъФ фейсконтрол-а твойте всички са като франкенщайн....и искаш постижения...то и манекенки не бива да са,ама ***,дето на сурата им е написано АЗ СЪМ ***,хептен
199
2
 
3
 
! Отговори
GERB преди 12 години
GRAJDASNKO EDINSTVO ZA BONUSI I RAZRUHA - GERB.
198
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kradci moshenici ne spete be xora ,smart na oligarxiata i vashia varl kapitalizam raztrel za predatelite i izmenicite na rodinata.
197
1
 
7
 
! Отговори
коко преди 12 години
Бойко,Бойко ,алчните тарикати около тебе ще ти сложат динена *** под обувката... коко-бойковист
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E V ABSURDISTAN DA SI MONOPOLIST TOQ OGNQN E GATI AL4NIQ TIP I 4E I NAGAL
195
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей,тая щом е вземала по 10 000 лв.бонус на месец каква ли и е била заплатата?
194
0
 
8
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 12 години
ТАВА ДАЦЗИБАО ЛИ Е ИЛИ НЕЩО НЕ НИ Е ЯСНО. АЙДЕ, МАНИ СЕ БОКО, ЧЕ КАКЪВТО Е ПРЕМИЕРА, ТАКОВА Е УПРАВЛЕНИЕТО И УПРАВАТА МУ,И МИНИСТРИТЕ И ВСИЧКО. КРАДЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ И ***, *** НАРОД.ХАК ДА МУ Е.
193
1
 
19
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Намира ги по бензиностанции, после ги изритва, после среща други на мач и тях назначава, после установява, че нямат образование и не разбират и ги гони! Най-вероятно Донев не си е платил за протекция и му се намеква, че ще изгърми! Естествено чрез Бареков! А лекарствата ще си останат скъпи!
192
1
 
11
 
! Отговори
янис преди 12 години
Борисов изритай и министъра защото и той е в играта.
191
6
 
12
 
! Отговори
хаха преди 12 години
"В понеделник разследване на TV7 показа, че "Софарма" продава в пъти по-скъпо лекарствата си у нас в сравнение с цените, на които се продават в съседните Сърбия и Турция, които са извън ЕС."Смешно разследване на смешната телевизия на Ники ***.Отговора на въпроса защо продават по-евтино в Турция и Сърбия се крие във вълшебните думички"извън ЕС"Това е все едно БиБи да уволни Трайчо защото и газта в Турция е в пъти по-етина отколкото в България...аман от популизъм,хаха
190
2
 
25
 
! Отговори
Без надежда... преди 12 години
Според мен това с лекарствата е поредният пример, като този с горивата, електриенергията, топлоенергията и др., който показва, че в Бг няма действаща пазарна икономика, основаща се на принципите на конкуренцията и качеството а всичко се случва по някакви си Бг механизми! И не е проблема да се преправят нещата парче по парче- всичко, убеден съм в това, всичко ни е сбъркано!...лошото е, че не се вижда кой би поправил това! " Надежда тука, всяка оставете...!"
189
0
 
21
 
! Отговори
! преди 12 години
Ама доста нагла бе момата зам. министърка вчера :)
188
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е ИНАЧЕ ТРЯБВАШЕ МИНИСТЪРА ДА ГО ОТНЕСЕ , А ТОЙ Е ШУШУМИНГЕР - ПОСЛУШКО НА БОКО, ТАКА ЛИ Е ГЕРБЕРИ ..............Досега такова отношение към всички хора в държавата е нямало и ако имате малко съвест ще го признаете. Всички правителства да наредим едно до друго, не мога да ги стигнат и по некадърност, и по крадене.