Обществото пита за лекарствата, аз ли да обяснявам?!

Борисов коментира отстраняването на заместник-министър Гергана Павлова
Обновена: 21 фев 2012 17:54 | 21 фев 2012 17:53, Красимир Ангелов
212
Обществото пита за лекарствата, аз ли да обяснявам?!
Снимка: БТА

"Три дни дочувам, че обществото пита – защо едни лекарства са по-евтини в Сърбия, а в България не са. Кой да го обясни – аз ли да го обясня?”.

Така премиерът Бойко Борисов коментира уволнението на заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова по-рано през деня.

"Ясно и точно съм се разпоредил, когато министър или заместник-министър има даден ресор, след като има обществено питане, проблем, излизаш и обясняваш това, което те питат.

За всички е ясно, че един човек не определя цената на лекарствата, нито управлява Здравната каса“, допълни премиерът.

Той уточни, че уволнението на Павлова е заради факта, че тя не е изпълнила своя ангажимент – да обясни как се формират цените на лекарствата. 

"Оттук нататък най-доброто, което може да се направи, е сериозен одит на всички лекарства и цените им“, обяви от своя страна министърът на здравеопазването Стефан Константинов във връзка със скандалния случай.

Още по темата

Той призова одитът да се извърши от външни хора, а не такива, които са директно в министерството, за да няма никакви съмнения.

По повод исканата му от СДС оставка заради раздадените бонуси здравният министър заяви:  "СДС ми искат оставката, но оставка се иска, ако човек лъже. Те казват, че аз съм излъгал и съм прикрил нещо. Изобщо не съм излъгал, защото много ясно казах, че 90% от парите не са дадени за администрация на Министерството на здравеопазването и това е абсолютно така”, категоричен бе Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
8
 
! Отговори
до 182 преди 12 години
Ти ако си мислиш че само Софарма е така... Актавис и Чайка Фарма - да не падат по долу? Впрочем няма да се учудя ако точно Чайка Фарма раздухват тези истории - те са фирма на *** и може да са поогладняли и да искат дял от пазара на Софарма... иначе цени да паднат ***...
132
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко, обществото иска да знае защо си пуснал вълка в кошарата! Искаме най после отговорност от човека назначавал некадърници, лобисти и откровени крадци и мошеници със фалшиви дипломи или дори и без такива последните 2,5 години!
131
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май само гербавите *** си мислят, че Огнян Донев си прави каквото иска без да се съобразява с Борисов и ГЕРБ. Всичко в БГ се санкционира от Пожарникаря, включително и театрото в последните с оставки и уволнения. донев сипва в касичката на гербавите и ви гарантирам, че нищо лошо няма да му се случи!
130
1
 
5
 
! Отговори
go6e преди 12 години
ima eden laf naroda da umira tapiq tikvata da jivee ctctctctctctc nikade go nema tova nikade prestapnik ministerprecedatel
129
3
 
5
 
! Отговори
172ри преди 12 години
давам пример за това "колко са добри" сегашните1-случай на рак на гърдата след операция,химиотерапия,болните 5 години приемат хапчета.при единия вид диагноза-даваха скъпо и хубаво лекарство,дойдоха тия на власт и почти веднага го подмениха с по евтин аналог,това не им стигна , 2 път го подмениха с още по евтин български аналог! (не искам да използвам имената на лекарствата) 2- направиха много трудна,сложна система за взимане на лекарствата,за разлика от преди!така че тия само рушат!!!!!!
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРЕШКА на 22.02.2012 г.
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 00:00 часа на 21.02.2012 г. цената на газта в Бензиностанциите на "ЛУКОЙЛ" ще се продава на цена 1,44 лв. За другите горива не зная. ЧЕСТИТО :) :) :)
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е кой, ако не ти бе? Клошарите ли да ги знаят тия работи? За какво си министър-председател на тая държава? Само шарени лентички ли да клъцкаш?
125
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Spineless from the start, sucked into the partCircuses to town, you play the lead clownPlease, pleaseSpreading his disease, living by his storyKnees, kneesFalling to your knees, suffer for his gloryYou willBow to Leper Messiah
124
1
 
3
 
! Отговори
веселин маринов преди 12 години
някои беше написал зашто цветан цветанов ами тои е кардинала...тои саздаде Герб затуи се двоомите боико борисов е по природа добър и това ви обърква...а цецко е аааааа нема такова нешто хитлер е бебе
123
17
 
5
 
! Отговори
до 163 преди 12 години
Абе ***, каква оставка искаш на Бойко Б.? Ако Станишев беше на власт, нямаше и да разбереш, че лекарствата тук са по-скъпи, всичко по случая щеше да е скрито покрито.То на човек да му писне от слабоумни ***, като тебе!Евала на Бойко, поне се мъчи нещо да направи.....а, че тези около него не струват е ясно, но и това, ще си дойде на мястото...
122
0
 
1
 
! Отговори
Готин преди 12 години
абе ходи някаде да се научиш да пишеш бе...шмекер ;)
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
донев, все лекарства да пиеш *** долен!
120
4
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Ама в Пожарникарската школа не сте ли изучавали фармация? Толкова неща сте учили, пък тази дисциплина да изпуснат. Допуснат е голям пропуск, който трябва да се поправи.
119
1
 
6
 
! Отговори
Върти,сучиговсе тая преди 12 години
Евах я и националната сигурност дето само циркаджии има за 22 години едно папо като бели хора не могат да осигурят ,луната ли ви пречи слънцето ли или пък интелекта , каквото плащаш това и получаваш , в случая нищо не получаваш щото и нищо не плащаш , както и да го въртите все същото ще се получи .
118
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ли да обяснявам? Борисов стегай се! Аз съм за герб, но ако не се намалят лекарствата на тоя *** донев и на другите търгаши на човешко нещастие си до тука. Незнам дали си наясно но храната и лекарствата са единствените забавления на Българите. Извода е, че ако спешно не направите нещо по въпроса си заминавате! Безобразие!
117
2
 
2
 
! Отговори
беселн маринов - хах преди 12 години
предлагам на без мозачните стратези на опозицеоните парти да направят тениски на копито пише минимална заплата отдоло албания 150 евро и отдоло българия 138 евро.....и да ги раздават ще я нося с одоволствие....намислил съм да разбера до сега колко пари ми се полагат като пенси за 30 г0дини работа работя от 18 години и щте поискам кубинско гражданство там щте се чуства по добре ...а и обича тази даржава дано те не направят нашата грешка дано тръгнат по кетаиския модел
116
1
 
9
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
Не,България има нужда от един Сталин.*** е аматьор сравнение със Сталин.Явно ред и законност се постига с кръв.
115
2
 
6
 
! Отговори
bg преди 12 години
V BALGARIA IMA NUJDA OT EDIN PUTIN I VSI4KO SE OPRAVJA
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NEMILI NEDRAGI V SAVREMENEN VARIQT VE4NO MRANKASHTI VE4NO 4AKASHTI DA DOIDE SPASITELQ NQKOI DA NI IZKARA OT KALTA RUSIQ NE MOJE SEGA EVROPATA A NIE PAK SI MRANKAME I NISHTO NESHTEM DA NAPRAVIM PEN4O SLAVEIKOV GO E KAZAL NE SME NAROD A MARSHA E TOIQ S LEKARSTVATA E ZA KONTROLEN A UNIQ KOITO SI DAVAT BONUSI I TE