Скъпи коли и лукс имоти – резултатът от интеграцията на ромите

Държавата да вземе мерки, призова Ангел Джамбазки от ВМРО
28 фев 2012 17:00,
186
Скъпи коли и лукс имоти – резултатът от интеграцията на ромите
Столипиново. Снимка: архив Булфото

Националната стратегия за интеграция на ромите (2012-2020), която се обсъжда в Народното събрание, повтаря почти дословно всички останали такива програми, убеден е общинският съветник и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той допълни, че на последния парламентарен контрол на 24-ти този месец народните представители просто са упражнявали ораторските си умения върху стратегията, без дори да са я чели.

Миналия петък до гласуването й в НС не се стигна заради изчерпване на времето за законодателна дейност. На заседанието на парламента обаче се разгоря бурен дебат за ромите.

Днес Джамбазки определи дебата като абсолютно безсмислен. Той обясни, че чрез измислени термини и понятия в стратегията се заобикалят истинските проблеми с малцинствата.

"Ромите няма да се впишат по-лесно в обществото ни, ако сменим начина, по който ги наричаме", заяви общинарят.

Още по темата

По думите му страната ни трябва да разработи своя собствена политика, която да помогне на хората, които живеят до нас, но не и с нас, да се впишат в обществото.

Джамбазки заяви още, че единственият резултат от изготвените стратегии и отпуснатите пари за интеграция на ромите досега са няколко десетки луксозни коли и скъпи имота на определени хора.

Общинският съветник допълни още, че намира стратегията за дискриминационна, защото облагодетелства ромския етнос за сметка на "неромите".

Ангел Джамбазки изрази недоумението си защо трябва да се отпускат средства от държавния бюджет, за да се строят общински жилища за хора, които не плащат задълженията си.

"Толкова много млади семейства чакат за общински жилища", допълни той.

Юридическият съветник на ВМРО Карлос Контрера заяви, че Народното събрание се занимава само с имагинерни неща.

От партията предлагат да се вземат адекватни мерки срещу просията и скитничество на ромите.

По думите на Контрера и Джамбазки обществото и политиците са оставили тези два проблема като маловажни.

Те обаче смятат, че скитничеството предшества по-тежки престъпления като джебчийството и дори проституцията.

Просията пък генерирала трафик на хора и носела огромни приходи на определени ромски фамилии.

От ВМРО предлагат тези две престъпления да се наказват с общественополезен труд.

Ангел Джамбазки предложи хората, заловени да просят, да чистят коритата на реките или да помагат при почистването на градовете при тежки зими като тази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
29
 
! Отговори
mamata преди 12 години
Със *** дори полицията вече не може да се справи,защото тази напаст ще ги пребие.И понеже тези хора като кърлежи източват кръвчицата на държавата ни,вече е въпрос на национална сигурност и думата трябва да имат ВОЕННИТЕ.Хайде да не се заблуждаваме,че можем демократично да се справим с проблема.
116
15
 
1
 
! Отговори
ГУРУ БУДА-ТРАКИЕЦА преди 12 години
ГУРУ БУДА-ТРАКИЕЦАДо ВМРО:Вие FYROM-ците сте тураки като нас, но не сте го разбрали.Аз го доказах!
115
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
AAAAAAAA, с мойте данъци и с труда на родителите ми, на които подхвърляте по 150 лв. пенсия за 40 години трудов стаж, няма да строите жилища на тази ***. Кастрация за тия, аре уморихте цяла африка с ваксини, ще намерите начин и тия да ги очистите. Ай да му се не види, възрастните хора ги докараха до унижението да чакат на децата си, за да отглеждаме ***. Е за това народът трябва да ви отнесе от парламента!
114
11
 
1
 
! Отговори
ГУРУ БУДА-ТРАКИЕЦА преди 12 години
ГУРУ БУДА-ТРАКИЕЦАНе мога да разбера какъв е този бяс, с който се отричат местните ни корени! Ние винаги сме били за ОРИ-(Османо Ромската Империя).
113
1
 
15
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
От *** са единици които учат и работят.Всички останали са мързеливи не им се учи и.работи. Само секс от 12год.
112
1
 
17
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Чудя се на акъла на този .който измисли думатаИНТЕГРАЦИЯ.Нито *** ще станат българи нито блг.ще са западноевропейци.
111
0
 
19
 
! Отговори
вв преди 12 години
Луксозните имоти и коли са на вождовете им.Те прибират парите,а интеграция няма.Остаили са ги в бунищата и невежеството.
110
8
 
2
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 12 години
DO GURO BUDA TRAKIEC: DA PREV SI BRAT NO SAS MALKO KOREKCIA NIE SME ROMELICI I AKO ISKACH DA ZNACH PONEJE GLEDAM TI SE INTERESUVACH OT TOVA PIRVITE ISELNICI OT ROMELIA SA POSTROILI GRADA ROMA V ITALIA I OT TAM E TRIGNALA IMPERIATA ROMA KOYATO E ZAVLADYALA SVETA ; ABSOLUTNO SI PRAV 4E ROMELIA E ISTORIATA NA STARIAT SVYAT ;
109
2
 
15
 
! Отговори
Допълнение към 147 преди 12 години
За да се интегрира някой към нормалното общество, ще трябва да спазва и законите, както всички останали нормални хора.Само че *** живеят с мисълта, че за тях правила, закони и норми не важат /освен техните племенни обичаи/. Живеят си с тази мисъл, защото така са намерили ... Не е луд този, който яде баницата!
108
7
 
4
 
! Отговори
ГУРУ БУДА-ТРАКИЕЦА преди 12 години
ГУРУ БУДА-ТРАКИЕЦАКакви роми,какви ***? *** ***.Прочетете малко истинска история! Та това са траки, нашите предци,най древното население в Европа. Аз съм го доказал!Не се излагайте.Четете,четете!
107
2
 
22
 
! Отговори
Интеграция ли? преди 12 години
Много е просто:1. Интегрира се онзи,който желае това.2. Никой не пречи на *** да се интегрират. Щеше да има смисъл да се отделят средства и усилия за тяхната интеграция само в случай,че някой им пречи да се интегрират.3. Какво е нужно да направят, за да се интегрират? - да ходят на училище; - да се издържат с пари, които сами са спечелили,работейки; - да започват да раждат след навършване на 18 г. и да създават толкова деца,колкото могат да издържат.Толкова ли е трудно, бе?!
106
1
 
26
 
! Отговори
Каракачанов-ВМРО преди 12 години
ЗАЩО ЕДИН БЪЛГАРИН,АКО ПРАВИ СЕКС С МАЛОЛЕТНА И НЕПЪЛНОЛЕТНА,НАРУШАВА ЗАКОНА,А *** СЕ ЖЕНАТ НА 12-14ГОДИНИ.ЗАЩО СЕ СЪЗДАВАТ УСЛОВИЯ МАНГАЛИТА ДА ЖИВЕЯТ ОТ ДЕТСКИ ДОБАВКИ И ЗАТОВА ПРАВАТ ПО 10 ЧАВЕТА.ЕТО ОТ ТАМ ТРЯБВА ДА СЕ ТРЪГНЕ,ЗА ДА СЕ РЕШИ ПРОПЛЕМА СЛЕД 50 ГОДИНИ
105
1
 
6
 
! Отговори
nekoi si преди 12 години
integracijata e edna fabrika za sapun ili podobritel na ARIEL.
104
0
 
18
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Ако си чела днешните и вчерашните новини си видяла протеста на родители с прегазени деца. Било НАЦИОНАЛНА политика ,да не вкарват в затворите ,защото били препълнени О.оЗатова престъпниците използват момента и както добре виждане няма адекватни наказания даже за убийства. А кой точно я прокара тая национална политика много искам да знам!
103
3
 
6
 
! Отговори
до 140 НФБ преди 12 години
А бе ти *** ли си? Има тук един двама дето все изместват въпроса какви били българите. Темата под която пишем е за Националната стратегия за интеграция на ромите (2012-2020), ако си неграмотен да четеш. Ако имаш да споделиш идеи или нещо видяно от първа ръка - давай. Какви са българите ще пишем когато има тема за това!
102
3
 
10
 
! Отговори
до 136 преди 12 години
На *** и палати да им построиш и всичко да им дадеш е ден до пладне да просъществува! Хора ,които НЕ искат да учат ,защото и неуки добре си живеят. Хора за които НЯМА ценности . Хора които си имат свой закон- мешерето и се объщат към българския само ако имат аванта ,но не и да го спазват. Хора без МОРАЛ и със склонност към педофилия... Какво да ти изброявам повече?
101
2
 
4
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
Vaprosat se re6ava lestno ,da se provede dopitvane na taja prosloika ot ***(romi)dali se 4ustvat BG grazdani ako imat takiva 4uvstva da se prilagat zakonite v BG spremo tex.Ako ne se 4uvstvatBG grazdani otnemane na grazdanstvo i deportacija izvan teritorijata na BG.Sdve dumi ili ,ili.
100
1
 
9
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
Не съм съгласна с теб относно хиперактивните деца.За тях по-подходящи са портните училища.А ТВУ-та са за злонамерени деца. Един крадец или побойник не винаги е хиперактивен.
99
7
 
6
 
! Отговори
дадада преди 12 години
Джамбазки,как стана това което си бре?И ти като Болен джавкаш,джавкаш,да вземат сега и тебе в управлението да те набутат и ти 10млн.от субсидийка да дръпнеш!!!***,начело на каналите за проституция и оръжие,както и цигари стоят БЪЛГАРИ!Крадът ви тези,които си гласуват бонуси,прибират с фалшиви дипломи субсидии и паркират където си искат(слуги на ДС)а *** бяха систематично изселвани и заставени да живеят в гета,резултата от тази политика на игнориране и репресия вече се вижда!
98
3
 
9
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Ако Ангел Джамбазки и партия ВМРО продължат в тази насока и постигнат нещичко ,то е ясно за кого ще гласуваме на следващите избори. И на Атака бяха уж добри намеренията , но Волен е за лудница ,а и се продаде.