Типична политическа зима – скандал след скандал

Политолози: Правителството отигра ситуацията с бедствията
Обновена: 29 фев 2012 14:40 | 29 фев 2012 11:16,
40
Типична политическа зима – скандал след скандал
Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Мирослав Найденов в село Бисер. Снимка: Impact press group

Постоянното присъствие на министрите в бедстващите райони е причината за покачването на рейтинга на правителството, обясни политологът Огнян Минчев.

По думите му кабинетът е отиграл ситуацията много добре.

В понеделник НЦИОМ представи последното си изследване за рейтинга на политиците. На първо място е премиерът Бойко Борисов с 51% рейтинг.

Има покачване на доверието на почти всички министри от кабинета и най-вече на тези, които посетиха бедстващите от наводненията райони.

Според изследването ГЕРБ си остава първа политическа сила, а БСП са на второ място. Минчев допълни още, че високото доверие в правителството и конкретно в премиера може да се обясни с природния талант на Борисов да представя нещата по най-добрия начин.

От своя страна социологът Кольо Колев заяви, че се съмнява в данните на НЦИОМ и за него няма съмнение, че има ерозия на доверието в ГЕРБ.

Още по темата

"Аз имам данни за младежка безработица, виждам какво става с цените на горивата, наблюдавахме какво стана в Перник", заяви Колев пред Нова телевизия .

Той допълни, че не може скандалите с бившия шеф на “Напоителни системи“ Георги Харизанов и споровете около образователния му ценз да не са се отразили на доверието на правителството.

И Колев, и Минчев се обединиха около твърдението, че в момента доверието на правителството остава високо заради липсата на реална алтернатива – БСП остава с рейтинг около 17%.

По думите им все повече хора не искат да гласуват нито за управляващите, нито за друга съществуваща в момента партия.

По този начин се отваря ниша за нова формация, най-вече за политическа партия около Меглена Кунева, която се радва на личен рейтинг - 41% я харесват.

Според политолога Евгени Дайнов в момента наблюдаваме типична за българските правителства картинка – след две години и половина от мандата и наближаването на следващите избори се оказва, че няма воля за реформи.

Според политолога повечето правителства у нас се натъкват на ограниченията на собствената си воля и решителност, което се случва и на сегашния кабинет през последните двайсетина дни.

По думите на Райчев в момента ни хвърлят главите на чиновници, за да прикрият законодателните промени, които целят да облагодетелстват определени бизнес интереси.

"Тази зима е типична – скандал след скандал. Няма някакъв голям основополагащ скандал, засега рейтингът държи. Нищо необичайно не се случва, освен че правителството се оказа едно обикновено българско правителство, което ще сподели обикновената съдба на българските правителства", каза Райчев пред bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какво са разхожда ББ до Тунис , а Плевнеалиев до Афганистан?
33
20
 
2
 
! Отговори
Антон Кутев преди 12 години
Вой, *** мръсни, мамичката ви, за това ли ви плащам! Квичене до небесата искам, че Гоце си идва и ще ни клати без вазелин всичките!!!!
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кольо Колев от Държавна сигурност.. :) Колко сте ми ясни...
31
1
 
2
 
! Отговори
Уво преди 12 години
Огън , още две години.........
30
2
 
5
 
! Отговори
Тояга преди 12 години
Аз си мисля че трева пасът щом 22 год. ги пързалят по един и същ начин това какво означава бъламурници сме и това е самата истина за бг. народа..
29
4
 
5
 
! Отговори
Тояга преди 12 години
бочето му изтича мандатчето и си вдига рейтинга ли хаха пожарникарска му работа как ще ме убеди да гласувам за него не знам трябва да сам пил газ...
28
4
 
5
 
! Отговори
Nora преди 12 години
М да, тия явно продължават да си мислят, че хората трева пасат и продължават да бълват лъжи. Ама кво да се парви, те хората са взели просто едни пари за тая работа.
27
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
31 коментари и по 28 огрицателни за всеки написал нещо добро за ББХА КАЖЕТЕ САМО МАСТИЛОТО ЛИ Е ЧЕРВЕНО!БЕЗ ДА СЪМ СОЦИОЛОГ И ПОЛИТОЛОГ ПЛАТЕН ОТ ЧЕРВЕНОШИИКИ ,ПАК ЩЕ ВИ КАЖА IОЧЕВАДНО ББ ВИ БЪРКА В СХЕМИТЕ,РИТА ВИ САНЧЕТАТА И ВРЪТКА КРАНЧЕТАТА!ДАЖЕ ЗАКОНА ЗА СУБСИДИИТЕ "БЕШЕ НАРУШЕН"С ЕДИН МИЛИОН ЗА БЕДСТВАЩИТЕ,СЕГА И ЗАКОНА ЗА БОНУСИТЕ ШЕ ПРЕКРОЯТ !БЪРКА ВИ ЯКО В ....................
26
3
 
24
 
! Отговори
123 преди 12 години
Коя е агенцията, а? Всяка власт си има социологическа агенция, която я изкарва с рейтинг до небесата, а реалността е друга! Ние все си търсим месията - идва, разочароваме се и той си отива в небитието ... И ние сме един народ, но социолозите, политолозите и други -лози да отговорят на този въпрос ...
25
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЛАТЕНИТЕ ПИСАЧИ СА В ПОТРЕС!САМО ЦЪКАТ -КАКВОТО И ДА ПИШЕТЕ ВСЕ ЕДНО!БОЙКО ВИ БИ ШУТ!ПЛАТЕНИ ПИСАЧИ,ПЛАТЕНИ СОЦИОЛОЗИ ПОЛИТОЛОЗИ станали милионери с паро на БКП/БСП ПИШАТ ГОВОРЯТ СЪЛЗИ ЛИЯТ ЗА БЕДНИТЕ ,КОТО ЧЕ ДО ВЧЕРА ПЕНСИИТЕ БЯХА 1000Е !БА СИ НАХАЛНОСТТА!ДА ПИТАМЕ КОИ СА НАЙ КРУПНИТЕ МОНОПОЛИСТИ И ОТ КЪДЕ ТРЪГНАХА И НА КОЙ ДЯВОЛ СЕ МОЛЕХА И КОЙ ГИ НАПРАВИ И ОХРАНИ З А К О Н Н О!
24
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква наглост! Камара от гафове и пак изследванията показват, че имаме най-одобряваното правителство!?!?!?! Българийо, Българийо...дали някога ще се превърнеш в държава?
23
6
 
11
 
! Отговори
az do 23 преди 12 години
а ти си пълна мишка
22
4
 
31
 
! Отговори
иван преди 12 години
майката ни разкатаха тези крадци и мутри.Друг коментар нямам.
21
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е пич и мъжкар. Серьожа е хленчещ ревльо за ,когото мнението на Партията е по-важно от всичко. Сещате се за коя партия става въпрос,нали. Онази дето създаде Белене и Ловеч.
20
5
 
28
 
! Отговори
Б преди 12 години
Не живея в България и показах тази снимка на мой познати бизнесмени за да им обясня кой е нашия премиер.А ТЕ МИСЛЕХА, ЧЕ ИМ ПОКАЗВАМ КАДРИ ОТ ФИЛМ ЗА МАФИЯТА, КОЙТО СЕ СНИМА У НАС!!!КАК МОЖЕ 2-Я ЧОВЕК НА ДЪРЖАВАТА (след Президента) И ТЕЗИ ОКОЛО НЕГО ДА ИЗГЛЕЖДАТ ТАКА???
19
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗА ЯД НА *** IБИЕ ВИ ПО ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ!ЛЕКА ПОЛЕКА И ЗАКОНИТЕ ВИ ПРОМЕНЯ!ХА ДА ВИ ВИДЯ КАК ПИЩИТЕ!ДА СЕ МАХНЕ КУКЛАТА НА КОНЦИ ВЕЛЧЕВ И ДА ПРОЧИСТИ СЪД.СИСТЕМА Е ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯ БАСТИОН НА 22ТОДИШНИЯ ТЕРОР НАД БЪЛГАРИТЕ!
18
7
 
26
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Ама пък що народ му се върза преди две години?
17
6
 
24
 
! Отговори
Емо преди 12 години
Обикалянето на президент и министри по терена е обикновена ПиАр дейност, начертана от скъпи ПиАр агенции, за които пак плащат от наште данъци. но освен това е и признак на безсилие и на това, че много чиновници на по-ниско ниво не са си свършили работата. Т.е. няма никакъв контрол отгоре надолу на качеството на работата.
16
26
 
12
 
! Отговори
george преди 12 години
ей много ги е яд *** че не са на власт
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...това че имаш диплома за еди какво, си-нищо не означава!Не случайно в Америка те питат ,първо какво можеш да правиш.