Борисов – най-одобряваният политик, Караджова – не

ГЕРБ остават №1, БСП пък си харесват Станишев и Първанов
Обновена: 27 фев 2012 14:44 | 27 фев 2012 13:15,
328
Борисов – най-одобряваният политик, Караджова – не
Росен Плевнелиев и Бойко Борисов. Снимка: Impact press group

Премиерът Бойко Борисов е най-одобряваният политик в страната за месец февруари.

Според изследване на НЦИОМ премиерът се ползва с доверието на 51% от българите.

Министър-председателят по-често печели симпатиите на младите българи, на хората на възраст между 40 и 50 години, на столичаните и на хората със среден и по-висок жизнен стандарт, твърдят социолозите.

Пред Борисов се нарежда само еврокомисарят Кристалина Георгиева, която обаче работи извън граница. Тя се ползва с одобрението на 66% от българите.

След Борисов и Георгиева е президентът Росен Плевнелиев, който е харесван от 50 на сто от българите.

Неодобрение към действията на президента в началото на мандата му изразяват едва 13% от анкетираните.

На четвърто място се нарежда Георги Първанов, чието одобрение е 44 на сто, пети са Меглена Кунева и Цветан Цветанов, одобрявани от 41% от българите.

Шестото място си го поделят двама министри - Николай Младенов и Мирослав Найденов. Те се ползват с одобрението на 40% от избирателите.

Най-харесваните министри от кабинета остават Цветан Цветанов, Николай Младенов, Мирослав Найденов и Вежди Рашидов.

Най-голям ръст на одобрение се забелязва при министър Лиляна Павлова. Изследването е съвпаднало с бедственото положение в страната.

Онези от политиците, които отидоха сред хората и се ангажираха с проблемите им, успяха да минимизират негативните нагласи към работата си, констатират социолозите.

Най-неодобряваният министър си остава Нона Караджова. След нея в негативната класация се нареждат министърът на финансите Симеон Дянков и министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

Сергей Станишев продължава да е най-одобряваният лидер на парламентарна група, посочен като добре работещ от близо една четвърт от българите.

Георги Първанов и Сергей Станишев имат висока подкрепа сред избирателите на БСП, като 70 на сто от социалистите одобряват едновременно и двамата червени лидери.

При партиите ГЕРБ запазва позициите си на първа политическа сила, която се ползва с подкрепата на 29 процента от избирателите.

БСП има подкрепата на 17,5 на сто.

ДПС е трета политическа сила със 7% електорален дял.

"Атака" и Синята коалиция се ползват съответно с 2 процента и 2,4 на сто доверие у избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой пък беше тоя Борисов? Чиновник някакъв, нали? Който го помни, явно е заради множеството му гафове при изпълнението на служебните задължения.
265
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко Борисов е велик! И кабинетът му е железен!
264
2
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Според моето проучване пък тези са най-мразените политици за всички времена. Политици, попаднали погрешка начело на държавата, където не знаят за какво иде реч. Политици, които съвсем ясно показват арогантното си и нагло отношение към цял един народ. Политици, които опоскаха де що пари имаше от предишните "крадци" /милиарди левове/ и се канят да прахосат и парите от Сребърния фонд. Ако ми кажете нещо положително през тези две и половина години, направено от "най-одобрявания" политик, с което да се е подобрило положението в държавата, ще си взема думите назад!
263
1
 
2
 
! Отговори
snaipera преди 12 години
na na6ia narod triabva nova uprava tova gereb bsp dps i vsi4ki drugi na besiloto maloumnici takiva
262
1
 
3
 
! Отговори
ludia преди 12 години
vsi4ki sa ednakvi kradci i obirdzi prodadoxa darzavata a nie mirvame smart za tia ne6tasnici
261
12
 
2
 
! Отговори
boiii преди 12 години
Ma4kai Borisov... ti si na6ata tikva koqto uspq da sma4ka gadnite komunisti.Kvi4etee 4erni i sini bokluci. Jivotniii
260
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човека си е роден за пожарникар...Защо го бъркате в политиката? От всяко дърво - *** НЕ става!
259
5
 
2
 
! Отговори
777 преди 12 години
Kvo ste se razrevali. 4oveka ima korash i deistva dali stavat neshtata ili ne pone se mu4i seki den.A takiva kato vas deto se praviat na razbira4i v momenta buhtiat za nekoi 4asnik kato ludi i gi e strah da mu kajat shefe stiga me izpolzva rabotia za 2ma i parite sa malko.Ama o foromite znaete koi kakvo da kaje i kade.Ako iskashe do sa mojeje da e otkradnal si4ko da e napravil dalaveri s drugi parti i da si bie shuta
258
3
 
9
 
! Отговори
111 преди 12 години
двама крадци се снимат с портретите на хора които са дали живота си за БЪЛГАРИЯ,А ТЕЗИ ДВАМАТА Я ПРОДАДОХА ЗА ПАРИ НА АМЕРИКАНСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ ЗА ХАРТИЙКИ НАПЕЧАТАНИ С СИНЬО МАСТИЛО .НЯМА ДА МОЖЕ ДА ГИ ХАРЧИТЕ МНОГО,МАИ МИ СЕ СТРУВА.КАТО ГЛЕДАМ НА КЪДЕ ОТИВАТ НЕЩАТА
257
3
 
18
 
! Отговори
народа преди 12 години
Смело и уверено, под развятото им знаме и бащинска ласка, крачим към светлите хоризонти.С бързи темпове строим магистрали "пет за четири", но *** ленти "три в едно"!В тунелите на метрото виждаме светлината, а в дъното на празните хладилници виждаме европейското си бъдеще.По площадите срещаме учени, лекари, шофьори и студенти. Разхождат се. И скандират! Явно имат прекалено много свободно време...От телевизора пък ни се усмихва Вожда, учи ни как да живеем в неговия свят, в който има само "Конграчулейшън" и "мноо си убав". А очите Му едни добри...Всеки е обгрижен, заобиколен от камери и слушалки. Всъщност е щастлив човек, живеещ в свят, в който няма скрито-покрито.Премиерът ръководи и раздава справедливост по телефона. Та това си е "прозрачна политика" и "независимо мнение".Лекарите са лоши, учените - излишни. Та нали ние сме най-здравата нация, а интелигентността ни е по рождение.По доходи вече се мерим с Африка вместо с Европа. А Африка е по-голям континент! Там пък могат и без парно, и без ток, и без метро, дори без молове.Да учиш и да знаеш вече е порок. Важното е да можеш прасета да пасеш и картофи да садиш.Да вдигнем наздравица днес, да поднесем цветен букет, да се прегърнем и запеем! Да прославим тези, с които всеки ден е празник!Честито и да живей!
256
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако статистиката е правена в коридорите на МС,макар и "стъкмистика",тя е точна.Ако е правена по правила,това означава,че всеки народ заслужава своето правителство!
255
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Инцидент с Бойко Борисов остана встрани от медийното внимание. Устремен руски скиор се спускал по пистата в Банско и налетял на премиера. От неочаквания удар Борисов се претърколил, а охраната му не успяла да реагира и да го предпази. А аз си мислех че е като Чък Норис :)
254
17
 
6
 
! Отговори
до 302 преди 12 години
тези двамата, са много по-добри от другите двама(Първанов и Станишев) на които им сърбаме още попарата!
253
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз съм от тези 51%,които харесват Б.Борисов.
252
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко, *** си с мир!
251
0
 
22
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
"При партиите ГЕРБ запазва позициите си на първа политическа сила, която се ползва с подкрепата на 29 процента от избирателите." - да се разбира: герб могат да купят и фалшифицират 29% от гласовете.
250
4
 
24
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Докъде го докарахме тези двамата да ни управляват!
249
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
истината,че сме нямали политик ,като Борисов - енергичен,деен и заинтересован за съдбата на България !
248
0
 
1
 
! Отговори
... преди 12 години
ДВАМА СТЕ - ЗАРАБОТИХТЕ СИ ЛЕПТАТА.
247
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С тези измислени проучвания искат да ни подготвят за новата тройна или четворна ком.соц ламя,а именно: БСП/дс + ГЕРБ/дс + ДПС/дс + ПРЪМОВИЦА/дсхихихи