Първанов разделя БСП, разгневи се Станишев

Левицата загуби едно силно оръжие, заяви Антон Кутев
6 мар 2012 20:11,
140
Първанов разделя БСП, разгневи се Станишев
Сергей Станишев. Снимка: Impact press group

Действията на Георги Първанов слагат разделителни линии в БСП и поставят местните структури на партията в неудобно положение, заяви председателят на социалистите Сергей Станишев.

Изявлението му дойде, след като вчера предишният президент Георги Първанов обяви в Бургас при среща с местните структури, че ще се кандидатира за поста на председател на столетницата на следващия конгрес на партията.

Още по темата

“Няма нищо драматично в различните кандидатури“, обясни Станишев.

По негови думи проблемът обаче са последиците, които те носят. Председателят на БСП заяви, че още като президент Първанов е предпочитал да коментира по-скоро ситуацията в БСП, отколкото положението в страната.

Станишев обясни, че Първанов сипе критики към ръководството на левицата без капка самокритичност.

Той уточни, че не приема острата оценка, която е дал Първанов за резултатите от изборите през 2009 година на БСП.

Според него трябва да се разбере кой носи отговорност за налагането на мажоритарния вот, който не е имал реален резултат. Станишев припомни, че Първанов е бил един от хората, които най-силно са се застъпвали за мажоритарния начин на гласуване, който е нанесъл сериозен удар по БСП.

“Мажоритарен вот реално нямаше. Хората си гласуваха за ГЕРБ или по-скоро за Бойко Борисов. Така утвърдени авторитети реално загубиха от напълно неизвестни кандидати“, върна лентата назад Станишев.

Председателят на БСП изрази притесненията си от това, че политическите идеи на левицата се засенчват от “лидерския въпрос“.

Станишев обясни, че цялото ръководство на БСП “следи със загриженост“ ситуацията. Лидерът на столетницата допълни, че като опитен политик Първанов не може да не си дава сметка за последиците от действията си.

По думите му целта на предстоящия конгрес на партията е да се засилят позициите на БСП преди парламентарните избори догодина.

Станишев допълни още, че партията за първи път се намира в подобна ситуация, при която един доскорошен президент и бивш председател желае да се върне като лидер. Той допълни още, че ситуацията в БСП напомня малко на ситуацията преди години в СДС, която е имала печален резултат.

Председателят на парламентарната група на "Коалиция за България" Михаил Миков също застана зад позицията на Станишев, че начинът на връщане на Първанов в партията е вреден.

“Тази тема ще измести вниманието от всичко, което правим“, обясни той, визирайки борбата за лидерския пост. “Агресивните критики към ръководството няма да доведат до нищо добро“, допълни Миков.

Депутатъ от левицата Антон Кутев заяви, че до този момент БСП е имал един изключително успешен президент, а сега той се е превърнал само в кандидат за лидер на партия.

“Вчера ние изгубихме едно силно оръжие. Първанов беше по-полезен и за БСП и за себе си в позицията си на предишен президент“, допълни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
2
 
! Отговори
KREMAL преди 12 години
HAIDE NE SE KARAITE DE...KOQTO I POZITANOVSKA PARTIQ DA E NA WLASP,MILIARDITE WI WSE 6TE SE MNOJAT--TO DRUGA NQMAWSE SA WA6I.SEGA E PARTIQTA NA"DOBRE OBLE4ENITE BIZNESMENI"
46
2
 
14
 
! Отговори
Ico преди 12 години
как обичам да гледам комунисти да се джавкат за кокала, наречен власт. А на комунист да му вземеш властта е все едно на ловец пушката да вземеш
45
3
 
9
 
! Отговори
game over! преди 12 години
Гоце и Съслю са бити карти. Не са избираеми вече. Боко Тиквата също е пътник. А Западът не обича битите карти виж Луканката. Това го знаят нашите херои и затова се гърчат, като червей на буца. Така че сега ще се залага на преки хамерикански и европейски перекендета, като буфосинхронистката Кунева или гламавата Кристалина. Който са проверени в години предана служба против българските интереси. Sorry, Гоце и Съслю! Congratulations and good bye! Forever!
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце не може да напусне хорото свързан е с крайно-десните кръгове на мафията. Но пък Съселът има подкрепа от европейската мафия, педерастите там колят и бесят. Така че залагам на Съслю, 3 към 1 .
43
2
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Такава противна и отблъскваща фигура като Станишев ми изглежда като ангел небесен пред Гоцю...
42
2
 
7
 
! Отговори
Надеждата е преди 12 години
в Първанов, с голямата балтия БКП на две,и без това е срам за Б-я , като погледнеш двете клявки дето се дърлят в парламента Мая и *** ,като излезе и мазния П.Димитров и лукавия Миков.Да се смееш ли да плачеш ли....
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Унищожаване на съсели (сънливци) от професионалисти с опитЗа разлика от повечето гризачи сънливците или по известни, като съсели много трудно или почти никога не приемат заложените им примамки, а още по - трудно е улавянето им с капан. Ето защо те са едни от най трудните за улавяне и унищожаване гризачи. Трудността при борбата срещу сънливците идва и от още много други техни поведенчески особености. Ще попитате от къде знаем всичко това? От опит. По - важното обаче е, че знаем как да се справим с проблема. Спесте си време и нерви от дебнене и търсене на съселите (сънливците) по тавана или местата където сте ги чули и много рядко видяли. Доверете ни се и се свържете с нас, а ние ще ви окажем безрезервна и професионална помощ в унищожаването им. Ваш Гоце Първанооглу - Архароубиец
40
9
 
3
 
! Отговори
Дана преди 12 години
Проблемът на Станишев е, че е изключително почтен човек и апаратните игри не са му хоби. За съжаление в политиката преобладават противоположния тип хора.
39
2
 
13
 
! Отговори
bez ime преди 12 години
Социалистическата идея не е лошо нещо ама в тая държава така наречените социалисти са *** долните капиталисти.Аз сам за социална държава ама с такива алчни същства няма как да стане И социалисти и демукрати и националисти са *** долната зган.
38
2
 
4
 
! Отговори
Гоце, внимавай! преди 12 години
Съсел - сънливецСънливците по известни сред населението като съсели са гризачи, който приличат на кръстоска между плъх и ***. Тялото и главата на един съсел много наподобяват това на плъх, но е покрито с кафеникава или бежова козина. Съселите имат рунтава опашка наподобяваща тази на катерицата. Естественият ареал на тези гризачи са гористите местности, хралупите на дърветата, а много често навестяват и покривните пространства в жилищните сгради намиращи се в близост до горска растителност.В България се срещат главно три вида сънливци (съсели): горски сънливец, обикновен сънливец и лешников сънливец. Името на сънливците идва от факта, че спят дълъг зимен сън от средата на месец ноември до началото на месец май. Преди да заспят зимен сън съливците изяждат огромно количество храна, чрез която набавят нужната на тялото си енергия под формата на телесни мазнини. Предпочитаната от сънливца храна са ядките, зърнените култури и някои плодове. Съселите живеят в семейства от по няколко индивида и обичат много да си играят. Раждат до два пъти в годината от 4 до 6 малки. На големина заедно с опашкта си средно достигат до 40 см. и тегло до 200 гр. Сънливците са много бързи, подвижни и интелигентни животни. Добри катерачи са и са много труден за борба вредител.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цирк "Балкански" се премести на Позитано 20 :))))))))
36
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Станишко , да не си хванал въшки в ЕП , чешиш се като пеимат ?
35
3
 
9
 
! Отговори
.................... преди 12 години
Време е Паравана да разцепи бсп на две, така както Костов разцепи стани да седна преди десетина години.
34
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
БСП направо бъка от кадри и наистина е трудно да се избере предЦедател... - аз бих се спрял например на другаря Дъбов, а защо не и другаря Буков или Брезов, Липов, Боров, Акациев, Байкушев, Мушмулов или, което си искате там дърво...
33
1
 
9
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
е , сега ще си покажат дрисливите *** :))) от политици , какво очакваш :)
32
1
 
10
 
! Отговори
ТИЯ преди 12 години
И ДВАМАТА СА ***!!!!
31
2
 
11
 
! Отговори
optimist преди 12 години
30 така е няма спор, само че предполагам, че дъртите комунисти избиратели ще гласуват повече за БСП с Гоце от колкото за БСП със Съсела, защото втория доста се провали, а и бат Бойко здраво го шамари на последните няколко избора :P
30
3
 
9
 
! Отговори
359 преди 12 години
Гоцката здраво го е чалнала склерозата,ама Съсела ако има малко акъл няма защо да му се връзва на глупостите.Купува му един *** и една броеница и го прави почетен барман на Ганковото партийно кафене плюс почетен председател на партията,той за друго не става и е бита карта
29
3
 
12
 
! Отговори
агент Рунцайс преди 12 години
Дано Сергей остане начело на БСП така победата на БОЙКО е гарантирана!
28
1
 
11
 
! Отговори
bolka преди 12 години
Тяхната работа ще стане като поговорката "Двама се карат - третият печели".И двамата би трябвало да се оттеглят от ръководните си позиции, защото са провалени и изхабени политици.