Първанов разделя БСП, разгневи се Станишев

Левицата загуби едно силно оръжие, заяви Антон Кутев
6 мар 2012 20:11,
140
Първанов разделя БСП, разгневи се Станишев
Сергей Станишев. Снимка: Impact press group

Действията на Георги Първанов слагат разделителни линии в БСП и поставят местните структури на партията в неудобно положение, заяви председателят на социалистите Сергей Станишев.

Изявлението му дойде, след като вчера предишният президент Георги Първанов обяви в Бургас при среща с местните структури, че ще се кандидатира за поста на председател на столетницата на следващия конгрес на партията.

Още по темата

“Няма нищо драматично в различните кандидатури“, обясни Станишев.

По негови думи проблемът обаче са последиците, които те носят. Председателят на БСП заяви, че още като президент Първанов е предпочитал да коментира по-скоро ситуацията в БСП, отколкото положението в страната.

Станишев обясни, че Първанов сипе критики към ръководството на левицата без капка самокритичност.

Той уточни, че не приема острата оценка, която е дал Първанов за резултатите от изборите през 2009 година на БСП.

Според него трябва да се разбере кой носи отговорност за налагането на мажоритарния вот, който не е имал реален резултат. Станишев припомни, че Първанов е бил един от хората, които най-силно са се застъпвали за мажоритарния начин на гласуване, който е нанесъл сериозен удар по БСП.

“Мажоритарен вот реално нямаше. Хората си гласуваха за ГЕРБ или по-скоро за Бойко Борисов. Така утвърдени авторитети реално загубиха от напълно неизвестни кандидати“, върна лентата назад Станишев.

Председателят на БСП изрази притесненията си от това, че политическите идеи на левицата се засенчват от “лидерския въпрос“.

Станишев обясни, че цялото ръководство на БСП “следи със загриженост“ ситуацията. Лидерът на столетницата допълни, че като опитен политик Първанов не може да не си дава сметка за последиците от действията си.

По думите му целта на предстоящия конгрес на партията е да се засилят позициите на БСП преди парламентарните избори догодина.

Станишев допълни още, че партията за първи път се намира в подобна ситуация, при която един доскорошен президент и бивш председател желае да се върне като лидер. Той допълни още, че ситуацията в БСП напомня малко на ситуацията преди години в СДС, която е имала печален резултат.

Председателят на парламентарната група на "Коалиция за България" Михаил Миков също застана зад позицията на Станишев, че начинът на връщане на Първанов в партията е вреден.

“Тази тема ще измести вниманието от всичко, което правим“, обясни той, визирайки борбата за лидерския пост. “Агресивните критики към ръководството няма да доведат до нищо добро“, допълни Миков.

Депутатъ от левицата Антон Кутев заяви, че до този момент БСП е имал един изключително успешен президент, а сега той се е превърнал само в кандидат за лидер на партия.

“Вчера ние изгубихме едно силно оръжие. Първанов беше по-полезен и за БСП и за себе си в позицията си на предишен президент“, допълни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
12
 
! Отговори
коко преди 12 години
Вие ни управлявахте 45 години до 1989 и 20 години след това мътите водата.Нещо мирише,май гащите Ви са ***...С де думи-баламите умряха,разкарайте се с престъпната си партийка и престанете да досадничите!!!
26
2
 
6
 
! Отговори
ненов преди 12 години
пука ми че ми дреме кой е прецедател на бкп пардон бсп и Стедан Данаилов да сложат пак няма да си изчистят името.Аз им предлагам една външнопартиина кандидатура Евгени Минчев много ще подхожда
25
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
В политиката опитът е вреден... - затова са измислили мандатите...
24
3
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
В политиката опитът е вреден...
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На изборите ей тука пак ще ме положи Бойко!Кво да се праи! ххее
22
1
 
10
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
и Гоце е същия некадърник..освен с поучително-назидателни речи и един отстрелян в Узбекистан защитен козел аз не можах да го запомня с нещо.....а ,да и с участията си при придворния му слагач Ст.Т.Трифонов
21
1
 
18
 
! Отговори
Така е преди 12 години
В интерес на истината, Гоце стои няколко нива под Станишев по:- Андрешковско хитруване- Интригатство- Недостиг на Европейска култура и езикова грамотност- Недоверие на ЕС
20
18
 
2
 
! Отговори
ПРОСТОТИИ ГЕРБЕРСКИ преди 12 години
ОТ ГАДНИЦИТЕ ГЕРБЕРАСТИ ОСВЕН ГАДОСТИ И МАЛОУМИЯ,ОТ КОИТО СЕ КЕФИ ГЕРБЕРСКОТО ПЕРВЕРЗНО МИСЛЕНЕ И ПОВЕДЕНИЕ,ДРУГО И НЯМА. КОФТИ Е,ЧЕ ТОЗИ ФОРУМ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В ТРИБУНА НА ПСИХИЧНО ОБРЕМЕНЕНИ,КОИТО ПОРАДИ ПРОПУСКИ В СИСТЕМАТА СА НА СВОБОДА.И СЕМЕЙСТВАТА НА ТЕЗИ МЕКО КАЗАНО БЕЗПРОСВЕТНИ ИЗВРАТЕНЯЦИ СА СЪС СЪЩАТА ДИАГНОЗА.СЪЩО КАТО ЛИДЕРА СИ-ПРЕСТЪПНАТА МУТРА, ПОВТАРЯТ КАТО НЕНОРМАЛНИ ЕДНИ И СЪЩИ С КОЕТО ОСВЕН ДА ЗАТЪПЕЯТ ОКОНЧАТЕЛНО,ДРУГО НЕ СЕ СЛУЧВА. КАКВО СА ВИНОВНИ НА ТЪПИТЕ *** НОРМАЛНИТЕ
19
3
 
20
 
! Отговори
optimist преди 12 години
За народа е по-добре Сергей да си остане председател, за да може да досъсипе и закрие партията, и всички да ликуваме по площадите, както 94-та :)
18
4
 
15
 
! Отговори
Сер Гей Гей Гей... преди 12 години
"ИЗБИРАЙТЕ САМИ-ГЕЙ ИЛИ ТРИПЕРЛИВ!"Ама защо? Може и комбинация... Само любов е нужна, за да се получи от един триперлив и един гей - двама триперливи гея!
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СерГей, ти каквото можа съсипа, а от Първанов си на светлинни години. Така че върви в историята и не влошавай нещата повече.
16
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано успеят да го махнат този ***,а след това закон забраняващ тази партия!
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, тоз Гоце като е бракониер, съсели и дребни гризачи отстрелва ли?
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанов помага на ББ с каквото може.
13
2
 
8
 
! Отговори
Шумкар преди 12 години
Не само дето ви разделя ами ще ви го и нацепи.... а сега да те видим Станишко какво ще те правим ,къде ще те крием
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aх, колко им се радвам на тези! Такъв цирк правят, толкова са забавни! :))) Много обичам да чета новини за репликите, които си подхвърлят :)))Ама така е, комунист не изпуска кокала ей така. Обикновено, за да го пусне трябва да му се изреже заедно с част от ченето... Ама като и двамата са комунисти, и двамата няма да изпуснат кокала... :))
11
4
 
7
 
! Отговори
ГОЦЕ ГАЗИ СЪСЕЛА преди 12 години
Съселе, Тиквата се гъбарка с теб, ама Гоце ще те отвее. Съселе, иде Гоце, той гази и чужди и свой, Съселе.... БЕГАЙ СЪСЕЛЕ СМОТАН.... БУУУУУХАХАХАХАХААХХАХАХАХАХАХААХХАХАХА...!!!
10
2
 
14
 
! Отговори
cvik преди 12 години
Гоце ако продължава с тия действия ще си навлече гнева на много гей организации,сума ти хомо-активисти ще останат без заплащане със свалянето на хамстера....
9
14
 
6
 
! Отговори
Очевидно... преди 12 години
...е, че Първанов е много по-опитен и по-умен политик от Станишев. Крайно време е да го отсранят (последния) защото само пречи.
8
4
 
17
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Дъртия ловец ще отстреля съсела, това беше ясно от месеци...