Дянков не отговори на "дребните задявки" за бонусите

Вицепремиерът не каза сумата, а наблегна на реформата
Обновена: 9 мар 2012 14:10 | 9 мар 2012 14:09,
66
Дянков не отговори на "дребните задявки" за бонусите
Симеон Дянков не каза точна сума на бонусите. Снимка: Impact Press Group

Вицепремиерът Симеон Дянков не отговори конкретно колко са изплатените през 2011 г. пари за бонуси на държавната администрация по време на парламентарния контрол.

Финансовият министър бе попитан от социалиста Ангел Найденов за общата сума, раздадена над заплатите в администрация и разпределението й по отделните структури.

Вместо точна сума вицепремиерът акцентира на приетите вчера на първо четене промени в закона за държавния служител.

"Разгорялата се в последните дни полемика относно получаваните бонуси от служителите в държавната администрация показва, че настоящият модел на заплащане не е ефективен", заяви Дянков.

Той отбеляза, че може би административната реформа е трябвало да започне много по-рано, но отговорността затова е на всички политически сили и затова заедно сега те трябва да решат този проблем.

"Не ви питам какво ще правите, а колко пари сте раздали", възмути се Найденов, след като не получи точен отговор.

Още по темата

"Струва ми се, че се плашите от нещо, кажете защо криете истината", добави червеният депутат, който смята, че управляващите се страхуват да не стане ясно колко пари са раздадени на "послушната администрация с принос за изборния резултат на ГЕРБ".

Найденов изчисли, че в цялата администрация са раздадени бонуси за над 100 млн. лв.

"С промените в закона за държавния служител ще бъдат отменени и разпоредби в 52 различни закона, които дават основание за разпределянето на прекомерно високи суми на държавните служители, без отчитане на конкретни резултати", отвърна вицепремиерът.

Той посочи, че моделът на заплащане, който се предвижда с промените в закона, е постоянна част от 70 на сто
и променлива част от 30 на сто от средствата за заплати, а допълнителните възнаграждения ще бъдат разпределяни след оценка на постигнатите резултати от отделните структурни звена в администрацията.

След това вицепремиерът уточни, че не е отговорил конкретно на въпроса, защото това били "дребни задявки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Симеон Дянковбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
ринго преди 12 години
гнусен пъпчив мазник по долен от него министър не е имало никога.Изучил е англосаксонската демагогия на главата му да пикаеш той ще вика дъжд вали.Долу гербовата марка на Боко слепеца ...
59
0
 
5
 
! Отговори
ТИКВАТА преди 12 години
Хванали крадеца на място.Ама той щял да върне откраднатите пари.Това иска да ни каже Тиквата и картуните от ГРОБ.Е гаси наглоста.
58
0
 
6
 
! Отговори
майка преди 12 години
Този мишок преди няколко дни застана пред цяла България и най-нагло излъга,че бонусите не надвишавали стотина хиляди лева.От колко човешки качества трябва да си опериран ,колко трябва да си бездушен и безсрамен,за да се появиш отново и да погледнеш в очите обезверения, гладен, безработен,отчаян и излъган български народ!Проклети да сте всички,които се гаврите с хората ,които ви повериха настоящето си и бъдещето на децата си!
57
0
 
9
 
! Отговори
ognenja преди 12 години
Дянков е лицето на ГЕРБ! Гледам го и си правя изводи за другите които подгрепят политическото недонодче-еднодневка ГЕРБ. Защо те няма да спечелят следващите избори? Защото и понятие си нямат от държавност, държавна политика в икономиката, финасиите, социалната дейност и т.н. и т.н. За отговорност да не говорим за тяхнта неспособност всичко им пречи-,,материяла" бил лош, водата тече все към низкото, космоса бил далече, ракетата била крива и други подобни сериозни препядствия.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То бива наглост, но това вече надскача и най-смелите ми представи! Колко ли са "дребни" тези суми, че този има наглостта да откаже да даде точен отговор? За мен дребна сума е 1-2 лв, защото толкова мога да си позволя за дневни, но силно се съмнявам, че в този разговор става дума за подобни "джобни"! Не искам и да споменавам "огромната" сума на заплатата си, че сигурно и тя е в десетки пъти по-ниска от "дребните суми", за които наглеца не иска да говори! Наглите май не са онез в затвора, а в НС!
55
0
 
3
 
! Отговори
Мам преди 12 години
Ето ги в снимки Бонусчиите и това е само върхът на сладоледа : това е практика с години и години aidriell.blog.bg/lifestyle/2012/02/17/nedorazumeniiata-na-gerb-spomniate-li-si-edna-ispano-govoria.903554
54
0
 
16
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ПОРЕДНИТЕ ГРАБЕЖИ"Премиерът Бойко Борисов крие истината за раздадените пари по министерствата и вместо да призове да се каже цялата истина, той участва в укриването на информация"- Министерство на финансите - 55 085 865 лева = 405 043 МИНИМАЛНИ ПЕНСИИ;- Министерски съвет - 4 254 430 лева = 31 282 М. ПЕНСИИ;- Министерство на икономиката, енергетиката и туризма - 4 274 312 лева = 31 414 М.П.;- МВР - 20 058 798 лева. = 147 491 М.П.;- Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията - 2 453 426 лева. = 18 040М.П." Итого 83 милиона 673 хиляди 405 лв = 615 245 ПЕНСИИ, ПРИ 1 200 000 ПЕНСИОНЕРИ ЗА ТРУД ИЛИ ДЕТСКИТЕ ДОБАВКИ НА 2 390 668 ДЕЦА, А КАРАТ ЧАСТ ОТ МАЙКИТЕ ДА ВРЪЩАТ ДЕТСКИ ДОБАВКИ СЕГА РАЗБРАХМЕ И ЗАЩО- ЗА БОНУСИА ТОВА НЕ СА ВСИЧКИ БОНУСИ И ТОВА СА ПАРИ ВЗЕТИ САМО ВЕДНЪЖ В ГОДИНАТА, А ИМА И:- ПРЕМИ- И ДРУГИ 50 НАРЕДБИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ГРАБЕНЕ НА ПАРИ Суха народна пара И за какво ? И ТАКА ВЕЧЕ 23 ГОДИНИ ОБАЧЕ:- Как да ги върнат, като са ги изхарчили! Толкова апетитни места има по света, сега какво, няма да си продават апартаментите по прочутите курорти, я! Няма да си върнат децата от престижните колежи заради нечии призиви?!?!?! - Затова ли са се издигали с цената на толкова подмазване УНИЖЕНИЯ И ГЪЗОЛИЗСТВО, та сега да загубят всичко- Я СТЕГА БЕ - ПОПУЛИСТИ!!!
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дребни заяждания ли? Значи за тоя *** 55 милиона са дребна сума....
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе каква реформа, бе, ***!Шопът казва:"На където и да се обърна, гъзо ми все отзад".Туй са ви крадливите рИформи.
51
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хвърлиха едно малко камъче в блатото и как се размириса!Представете си само колко много пари отиват незнайно в чии джобове.Ощетени са най-бедните пенсионерите и обикновенните хора които събират като пчелички,а правителството харчи като ..........?Защо бе ? защо на гърба на нещастния народ?Ама и този народ що е тъй заспал.Чака смирено да умре.Поне веднаж да се беше изокал.Пази боже сляпо да прогледа!Тези управници дойдоха уж да ни спасяват ,а излезнаха най-големите айдуци.ПОЗОР!
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долен лъжец и лицемер.Вижте снимката,каква наглост излъчва.Съсипа държавата.Защо не си върви.Изглежда има още нещо за крадене
49
0
 
18
 
! Отговори
nemam nervi преди 12 години
Вярно, че са си" дребни задявки" 55млн за едно министерство-само за една година и само милион на седмица
48
1
 
19
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
СТАНИ, СТАНИ ПРОСЯКО ТИ БАЛКАНСКИ,ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ.И СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ОЛИГАРСИЮМРУКА СИ ВДИГНИ.ОКОВИТЕ Е ВРЕМЕ ДА СВАЛИ МЕ,ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОСВОБОДИМЕ!17.03.
47
0
 
14
 
! Отговори
Пaвловkите преди 12 години
Да му имам изражението на тоя с маниакално вирнатата глава. На какво ли отгоре прави тази наполеоновска физиомутра. Я да вземе да защитава крадлите в здравеопазването, а не да прави стойки, че ще му стъжнят съществуването другарчетата му в мафията. Как така допусна да се разкрие мрежата?
46
17
 
1
 
! Отговори
бивш българин преди 12 години
Червен миризливец 42, Дянков е американец и евреи точно колкото и ти. Явно и двамата сте рожби-мутанти на партията ви майка - БКП, от комсомолските реколти.
45
0
 
15
 
! Отговори
зъл преди 12 години
Ами аз като гледам тия добре са си реформирали системата - събират пари от данъкоплатеца и си ги дават да се стимулират, демек харчат си ги за собствени нужди. И на това му викат, че е законно и е реформа, а за всеки нормален човек това си е пладвешки обир и нагли управляващи
44
0
 
13
 
! Отговори
ъц преди 12 години
Бабоин с розова вратовръзка! Що е то?)))))))))))))България винаги е страдала от липса на креативни политици, за сметка на грандоманията и позьорството.
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Незнам кой колко е взимал, но знам схемата: Пример: взимаш 10000 лв. - 9000 даваш в партийната каса, 1000 остават за теб. Това е много проста формула. Който не е дал лептата в партийната каса го уволняват. Сега ясно ли е или ще продължавате да притеснявате с разни въпроси С. Дянков? И стига сте задавали въпроси, които не сте предварително уточнили с ББ. Що за безобразие не мога да разбера. Оставете човека да работи. Знаете ли колко му е трудно!!!
42
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСТАВКА И СЪД НАРОДЕН ЗА ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!
41
0
 
29
 
! Отговори
tosh преди 12 години
оставка!!!