Трайков и Константинов са пешки, смята Станишев

"Оставките са необходими, но недостатъчни"
Обновена: 16 мар 2012 15:15 | 16 мар 2012 15:15, Красимир Ангелов
101
Трайков и Константинов са пешки, смята Станишев
Станишев очаква още оставки от управляващите. Снимка: Булфото

Оставките в кабинета са необходими, но не са достатъчни, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му хората очакват от правителството да създаде среда, в която да работят нормално, да получават доходи, да си плащат данъците и да знаят, че има държава, която е ефективна, а "в България липсва посока на развитие и през последните месеци страната се движи от скандал към скандал".

"Всеки следващ скандал запушва предишния, но като цяло средата е безумна", допълни бившият премиер.

Той констатира, че работата и на министъра на здравеопазването, и на икономиката,  са отчайващи.

Станишев обаче определи Трайков и Константинов като "пешки", смяната на които няма да промени посоката на развитие на страната.

"В здравеопазването имаме четвърти министър за три години, а то е в абсолютен колапс - болниците са пред фалит, няма смислена реформа в сектора, лекарствата скочиха с 30 - 40 процента, а някои с пъти", отбеляза лидерът на социалистите.

Още по темата

По думите му в областта на икономиката и енергетиката нищо не е направено - има тотален срив на инвестициите, всички основни енергийни проекти, важни за България, са без движение.

"Последният резил бе "разходката" на 100 български предприемачи до Катар", напомни той.

Станишев коментира и оставката на заместник-председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" Иван Драшков.

"Не знам каква е истинската причина за оставката му, но е очевидно, че във властта по върховете има голямо напрежение".

Според Станишев се очертава тенденция - когато Драшков напуска ДАНС, идват избори и правителството да си отива.

В заключение лидерът на БСП заяви, че не би се изненадал, ако последват нови оставки сред управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
41
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
А пък ти си *** и долната мишка. Плъх си ти, плъх другарю Смешнишев си ти ...Долна еврейска к..ва. Ти и цялото БСП сте най-мразената партийка. Сега си преберете и мръсника Първолетчо. Вие сте отговорни за всичките тези простотий за тези 22 години. Вие БСП сте най-голямата мафия в България, Вие сте най-големите крадци и мошеници за тези 22 години *** демокрация..Не гласувай народе, а по време на избори да излезем на стачка вместо да гласуваме защото всички са маскари и *** на БСП...
64
9
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
КОСТОВ, ЦАРЯ, СЕРГЕЙ.СЕРГЕЙ И КОСТОВ ОСИРАТ ЕФИРА С ДЪЛБОКО НАУЧНИ АНАЛИЗИ И НЕ РАЗБИРАТ ЕДНА МНОГО ПРОСТА РАБОТА. ПТИЧЕТО КАЦА НА РАМОТО И АКО СИ НА НИВО ОСТАВАШ ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ И В НАРОДНАТА ПАМЕТ КАТО ДОБЪР УПРАВЛЕНЕЦ. ДВАМАТА СЕ *** И ПОЛУЧИХА НАРОДНОТО ПРЕЗРЕНИЕ. БОЙКО НАРОДА ЩЕ ГО ОЦЕНЯВА СЛЕД ГОДИНА И НЕЩО. А ТЕЗИ ДВАМАТА ДА СЕ СКРИЯТ ЕДИНИЯ ПРИ ЕЛЕНА/ФОНДАЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ/, А ДРУГИЯ ПРИ ЛЪСКАЩАТА ИМИДЖА НА БЪЛГАРИЯ МОНИКА.
63
6
 
6
 
! Отговори
6 апартамента преди 12 години
Герб = огромна глупост ,но този ......много нагъл и злорадства на всичкото отгоре ,ужасно неприятен!
62
7
 
8
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
По-добре пешка,отколкото еврейски гей!
61
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Недоклецания *** Станишко да си затваря *** уста и да не знае много, защото Първанов ще се възползва и ще му я напълни с първановчета! А относно скандала около Станишев за дадени 2 милиона евро на съмнителни лица за Пи Ар не случайно страната е Австрия, защото в австрийските банки са изтекли десетки милиарди, откраднати от Огнян Дойнов, клана Луканов, агент Гоце Първанов, Иванчо Костов, Манджуков, Банев и други знайни и незнайни герои на прехода по сценарий на БКП-ДС от социализъм към червен капитализъм. В столицата Виена има цял баровски квартал с български богаташи от елита на БКП-БСП и техни наследници синове, дъщери, внуци част от крадливата *** на висшите българските комунисти от близкото минало. Важното е да се уточни, че тези пари са давани не за имиджа на България, а за имиджа на управляващите комунисти, защото по това време ИМ СПРЯХА ЕВРОФОНДОВЕТЕ!!! За това се е наложило да си подобряват имиджа на некадърници и мошеници. С откраднатите пари от народа, тези крадци са си правили Пи Ар. Това е то комуниста, винаги е работил за себе си и за благото на родата си. За комуниста родината е като дойна крава! За това и имаше ония лаф, който перефразираше комунистическия съд, който се произнасяше с: В името на народа във В името на народа комунистите не пускаха вимето на народа!
60
5
 
13
 
! Отговори
+ преди 12 години
Държавата е на автопилот, ББ гаси пожари, от ден на ден ни отдалечават от нормалния свят!
59
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В коя държава партията е правела атентати срещу народа си? в България!В коя държава чужденец е дошъл без трудов стаж и е станал премиер на държавата? В България! В коя дъжава е най-наглият депутат? В България!Кой бивш министър плати 90 хил. евро за една вечеря? А кой е този човек? Ще го видите на снимката по-горе.
58
7
 
10
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Тумбакът гол, плешиво теме, и блясък съселски в очи, Серьога-гей от славно племе, краде, ***, но не мълчи!
57
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишка, Боко си е Боко, ама ти НЕставаш , отивай да си лакираш ноктите
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тези поне ги махат а по негово време несмееше на на румен петков ъ да каже
55
4
 
7
 
! Отговори
Гошо Тпото преди 12 години
До Дан: Сетих се,прав си и Сергей го спуснаха с парашут на премиерското място,без да има самочувствие и подготовка на такъв и се държеше като слуга,на...силните.Вместо да си тръгнедостойно,той раболепно...чакаше Путин часове и...изложи държавата.
54
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя лалугер какво пак е излязъл да коментира.По неговото управление всички знаеха кои са корумпираните и некадърните, той не смени нито един за 4г.Бойко подхожда като маниджър.Сменя този, от който не е доволен.Това е нормално.
53
11
 
10
 
! Отговори
БГ гражданин преди 12 години
Голям срам! Емирът на Катар посреща БГ министър председател по джапанки - това само по себе си говори какъв авторитет има правителството в тази страна.........
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво му е на здравеопазването аз туй не ми е ясно и 100 министъра да смените няма полза, мислете как да борите безработицата и ниските заплати оттам ще изчезнат много проблеми СЪЩО И ДЕМОГРАФСКИЯ СРИВ Дянков GO HOME !
51
1
 
2
 
! Отговори
Mitjo преди 12 години
Mnogo e kazal Stanishev. Na vsichki sega im e jasno .Dobre ,che ima koi da ni kaze,inache sme za nikade.Niama li nai posle da otbelezim parvija mu raboten den.Specialistite po mnogo govoria i nishto ne kazvam stanaha mnogo v Bg.Sega veche znam ,che nebeto e sinjo.Napravo happy people
50
7
 
7
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Серго е щастлив! Вчера пратиха Плугчиева в Швейцария, днес махат Трайков, дето не пуска руснаците да си разиграват коня! Честито, братя българи!
49
1
 
1
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Я доразвий първата половина от тезата, че ми стана интересно? Какъв договор сме подписвали тогава, по времето на Жан Виденов? Като цяло твърдението не е лишено от логика. Какво ни предстой да подпишем сега?
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 39НА всеки умен и можеш -МОЖЕ ДА МУ СКРОЯТ ШАПКАТА!БЪЛГАРИЯ СЕ ТРЕСЕ ОТ УМИШЛЕНО САБОТИРАНЕ !ВСИЧКО Е ПРЕМЕРЕНО И ОРГАНИЗИРАНО!МЛАДИТЕ НЕ ПОМНЯТ КАК ДОЛАРА СКОЧИ ЗА БРОЕНИ ДНИ/не заради малоумието на ЖВ,а заради руските интереси преди подписване на договор с Москва!ПРЕДСТОЯТ ВАЖНИ ДОГОВОРИ С РУСИЯ И ДС /която е но отчет в МОСКВА/ПРИВЕЖДА В ИЗПЪЛНЕНИЕ МЕРОПРИЯТИЯ!СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА СЪЩИЯ СПЕКТАКЪЛ!Тогава беше долара,защото нямаше борд,сега яйцата,месото,горивата,брашното
47
3
 
15
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Гошо, спирането на еврофондовете през 2008 г. беше колосална международна излагация. Това в Катар е дребно гафче в сравнение с първото.
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев също е пешка.