Без нов собственик на "Горубсо" заради ?12 млн. скрити дългове

Мините дължат и 8 млн. лв на НОИ и 1,5 млн. за заплати
Обновена: 23 мар 2012 09:35 | 23 мар 2012 09:33,
59
Без нов собственик на "Горубсо" заради ?12 млн. скрити дългове
Вече седмици миньорите чакат заплатите си. Снимка: архив Булфото

"Горубсо Мадан" засега остава без нов собственик, след като снощи евентуалният концесионер се е отказал, обяви икономическият министър Делян Добрев.

Отказът станал факт, след като се оказало, че освен за заплати (1,5 млн. лева) и дългове към НОИ (8 млн. лева), предприятието има и други допълнителни задължения за 12 милиона евро.

Още по темата

"Това, разбира се, разколеба купувачът", обяви Добрев пред БНТ.

По думите му тези 12 милиона не са задължения, а някаква форма на поръчителство.

"Нашата е цел е да осигурим финансов ресурс, с който по най-бърз начин да осигурим заплатите на работниците. В краен случай има и вариант и държавата да се намеси", призна министърът.

"Най-добрата развръзка е да се случи някакъв вид сделка, за да може работниците да не остават без работа", допълни той.

Делян Добрев обяви, че заедно с финансовия министър Симеон Дянков мислят върху варианти за промени в закона за концесиите.

Според него държавата трябва да гарантира оттук нататък да не се дават концесии на концесионери, които не са доказали, че са достатъчно отговорни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
Най-добрата развръзка е да се случи някакъв вид сделка, за да може работниците да не остават без работа", ....Уфсите да работят а ние няма да им плащаме!Безплатна трудова повинност ала Хитлер!обещано от Герб!
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя мръсен крадец и измамник Захариев доста се е набълбукал с парички. Цената на оловото и цинка за последните 5 години се е качила 4 пъти, а добивите в мините му са останали на постоянни нива. Тоя е за разстрел и не заслужава нищо друго.
11
1
 
15
 
! Отговори
Инспектор преди 12 години
Хайде дайте на хората парите бе! 1.5 млн какво са? Дадохте на "тежката артилерия" толкова, за да може да подскочи малко. Тези хора работещи в мизерия, с риск за живота си и за мизерни пари, няма с какво да си купят храна и да изпратят децата си на училище, а оня собственика си вибрира дебелия *** в джакузито и ви се смее на безисходицата. Дайте им парите, пък после го разкатавайте тоя по съдилищата!
10
3
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
Да се подпомагат кредитните милионери!Полицията да пази недобросъвестните концесионери от гнева на мравките!уфсите да копат в мините, че да не играе палката по гърба им!Обещано от Герб!
9
2
 
19
 
! Отговори
Слаба държава! преди 12 години
BG "инвеститор" в превод значи Комунистическа мутра забогатяла по съмнителен начин точеща държавни предприятия докато не ги фалира ! Държавата обаче като гледам седи здраво зад BG "инвеститорите"! Държавата в момента е Бойко и Цецко правете си изводите по ряазлични ли са те от Сергейчо!
8
1
 
22
 
! Отговори
онзи преди 12 години
Тези задължения са направени по времето, когато изпълнителен директор беше Валентин Гаджев от ГЕБР. Парадокс-той окраде и съсипа предприятието, а герб го правят шеф на нои Смолян. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.
7
1
 
17
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Когато аз ида да крада и ме хванат - арест,съд, затвор... когато "инвеститори" крадът... полицията ги пазаи от ограбените... конаграчулейшън от мутрата имате...
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както в Русия така и тук не говорим за инвеститори а за олигарси. Тоест от един олигарх на друг се разменя едно предприятие. Първия натрупва задължения и не ги плаща, държавата или намаля цената или подпомага предприятието или го обявява с несъстоятелност и изплаща задълженията към работниците и другите държавни фирми идва втори олиг и взима задлъжнялото предприятие за без пари и продължава да точи, ако не скраб. Модела е чудесен, държавата, работниците и обществото плаща дълговете на олигарси
5
2
 
14
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
"Нашата е цел е да осигурим финансов ресурс, с който по най-бърз начин да осигурим заплатите на работниците."..."Всъщност вашата цел би следвало да бъде фалит на предприятието и собственика в панделата.
4
1
 
12
 
! Отговори
ТТ преди 12 години
Захариев яко е цоцал.
3
1
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ = БСП,ДПС,НСДСВ преди 12 години
Е осъдени ще има ли за тази ПРЕСТЪПНА БЕЗОТГОВОРНОСТ ! Или ще се пошуми и всичко по старому както в доброто старо време ?
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До петък Горубсо с нов собственикДо петък миньорите ще получат заплатите сиАбе пикльо, ти ден за ден ли си ги приказваш нещата.- като Вожда, а пък уж си по умен! Да те е.б.а в хасковския ***!
1
1
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
дължиш пари на държавата влизаш в затвора, толкова ли е сложно