Моралът в политиката е вреден, откровеничи Доган

Политиката не е полето на борба на ценностите, смята той
Обновена: 26 мар 2012 14:46 | 26 мар 2012 07:00,
232
Моралът в политиката е вреден, откровеничи Доган
Ахмед Доган. Снимка: Булфото

Търсенето на морал в политиката е вредно за държавата. За качествата на един политик трябва да се съди по това какво прави за държавата, а не дали действията му са морални или не.

Това е заявил на 16 март т. г. лидерът на ДПС Ахмед Доган пред участниците в националната програма “Управленски умения” на Училището за политика “Димитър Паница”, пише в. "Труд".

Изказването за разграничението на морала от политиката Доган направил след въпрос на една от ученичките дали е редно политик от неговия ранг да получава хонорар като консултант по “Цанков камък”.

Още по темата
В отговора си лидерът на ДПС цитирал италианския философ Николо Макиавели, който пръв лансира идеята за ясно разграничение на двете сфери.

“Действията на държавниците трябва да се оценяват по това дали са допринесли за човешкото благо, а не от морална гледна точка”, припомнил тезата на Макиавели Доган.

И допълнил, че “политиката не е полето на борба на ценностите, а полето на целесъобразното, на поставянето на цели и избирането на средства за постигането им”.

На участниците в “Училището за политика” им направило силно впечатление, че Ахмед Доган не казал една лоша дума за ГЕРБ. Не разкритикувал и отделни представители на властта - министри или депутати.

На въпрос oт участник дали ще се разпадне Европейският съюз, Доган обяснил, че не прогнозира пълен разпад в следващите години, но има неблагоприятни тенденции, които могат да доведат до разделянето му на части.

“При подобен негативен сценарий въпросът за план Б и план C е фундаментален, но българската политическа класа все още не е готова да му даде отговор”, признал Ахмед Доган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За него морал е *** дума!Иначе как щеше да оживее и задържи на политическата сцена този плазмодий с доказани вредни действия за държавата ни?
123
0
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
интереса клати феса!посочете политик който да не е милионер!има ли милионер който да не е свързан с ДС?Посочете страна с по ниски доходи на глава от населението в Европа!посочете поне едно печелившо БГ външнотърговско дружество което носи пари в държавата, както Чез и ЕОн които изнасят капитали от нас и не само те..!анализирайте защо по соца с толкова предприятия пак живеехме мизерно!защо инвестирахме в ирак либия..и колко загуби Бг!колко политици от тези загуби станаха милионери?
122
2
 
4
 
! Отговори
милиционер преди 12 години
Безбожното комунистическо-милиционерско правителство съсипва България с невъобразимо за почтенния български народ темпо. Устоявали сме на робства и многобройни и често съпътствуващи ни войни, но никога българинът не е бил в такова жалко състояние , като днес.Кога ли възмездието ще бъде поискано не е ясно, но това при всяко положение ще се случи. *** и милиционерите трябва да понесат отговорността си не само за незнанието и елементарността си, но и за наглостта с която се опитват да заблудят българите. Нека им е ясно, че ние знаем кои сме и какво искаме, не случайно сме избрали да сме членове на ЕС и НАТО, търпяхме комунистическата наглост толкова, колкото трябваше, за да стане ясно, че това е система на нахалните безимотни и мързеливи хора по света. Не бива никога да се забравя, че българите сме първите , които се противопоставиха на комунистическата власт в целия свят т.е. от нейното създаване в България и дадохме около 26000- 36000 жертви още в първите десет години. Нека хората от които все пак зависи подаваната за ЕС информация да е пълна и точна, ако естествено тези хора не са свързани с комунистическите служби.
121
4
 
4
 
! Отговори
тото преди 12 години
Милиарди се източват от концесии, чужди банки и зстрахователни дружества, енергетика, телекомуникации, водоснабдяване и пр. и пр. Въпросът не е само в некомпетентността на ГЕРБ и Боко в частност (очевидна за всички). Въпросът е в империалистическата система и нейните вътрешни компрадорски слуги. Ето тук Боко е на 1-во място. И Дянков съвсем не е некомпетентен. Той просто е пратен да ни унищожи и ограби.
120
8
 
3
 
! Отговори
до 134 преди 12 години
Овцете коментиращи тук не виждат, че Тиквата е вкарал държавата с двата крака в батака, тръгнали да обсъждат к'во казал Доганя. ***!
119
2
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
90кой ти каза на тебе, че Господ не се намесва пряко в нещата на земята ?-а това, че е пратил дявола на земята като Негов заместник е още по- голяма тъпотия
118
8
 
7
 
! Отговори
икономист преди 12 години
Парите свършват, ще блокират цели системи!!!!******************************************************След серията скандали през последните седмици Бойко Борисов няма полезен ход. Неговият модел на управление се изчерпи. Затова и той няма полезен ход нито в здравеопазването, нито в икономиката. Никъде. Една смяна на здравния министър би била израз на безпомощност. Самият министър на здравеопазването не знае какво прави или се прави, че не знае. Скандалите в здравеопазването са символ на неумението да се управлява. Самите чиновници крадат колкото могат и каквото могат, защото надушиха, че държавата свършва.Това е началото на Виденовата зима. Онова, което се задава, не сме го виждали от времето на Виденов спад на икономиката, блокиране на институции, неплащане на лекарства, неплащане на пенсии, закриване на училища. Това няма да се случи веднага, защото все пак зимата мина, а лятото малко ще омекоти нещата, но все пак до края на годината ще започне да се случва.Парите на държавата свършват някъде до средата на годината през юни-юли. Оттам нататък през есента ще блокират цели системи. Трябва да очакваме огромен хаос и обществено недоволство. Някои хора вече са усетили, че средствата в държавата свършват, и всички са се накачулили и помпат последните пари, като по този начин съкращават времето до фалита. Наблюдаваме как всеки използва своето господстващо положение и се опитва да акумулира пари.Вижте динамиката на бонусите. През 2010 година въобще ги няма, а през 2011 г. се удвояват навсякъде. Това е показателно. Винаги трябва да се ориентираме по поведението на чиновника и монополиста. Те са като канарчетата в мините едно време. Ако канарчето умре значи в мината има газ. В нашия случай, когато монополистите започнат да безобразничат, значи идва краят на парите.
117
1
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
Общ национален фронт срещу неморалните ни политици!народната полиция пази неморалните политици!съда и законите пазят неморалните политициограбването на труда на уфсите и неплащането на заплати, осигуровки не е морално , но явно е полезно за политическите глутници! ..златев и други кредитни милионери създадени от държавата са ярък пример за интересите на държавата!не е морално да линчуваме политицитено е полезно за държавата!
116
1
 
15
 
! Отговори
З.С. преди 12 години
Догане ,вече не си властта и парите.Бита карта си
115
0
 
10
 
! Отговори
666666 преди 12 години
Представете си някой политик на запад да направи такова изказване???Още на другия ден партията в която членува ще се разграничи от него!А ако е в управленнието оставката му ще е приета веднага!!!
114
4
 
6
 
! Отговори
до 110 преди 12 години
Ама наистина ли Доган се е провалил като политик? Този дето и в момента върти държавата на малкия си пръст и се подиграва с цял един народ с крадливи сделки ощетяващи с милиони България? Ми направо се *** върху лицето на цял един народ с делото за Цанков Камък..най-пресния пример. Даже се наложи да го обезщетяваме с 300 кинта за разходите по делото. Нека да се е провалил като политик. *** като теб не виждат самата истина....провалил се като политик..Мухахахаахха
113
0
 
18
 
! Отговори
ууууууууууууууууууу! преди 12 години
Крадецът Доган отхвърля морала. Нормален тарикатлък на всеки крадец и бандит.
112
0
 
10
 
! Отговори
до 120! преди 12 години
до 120 и другите там номера под които се подвизава! няма значение кой е, 99% от политиците са играчи и тарикати! не бъркайте понятията "играч" и "тарикат" с "голям мозък"! нямат нищо общо, да не кажа че са противоположни понятия! аз лично съм се срещал с няколко големи мозъка през живота си, и този мазник с присмехулна усмивчица няма нищо общо с тях!
111
0
 
20
 
! Отговори
Доган е мошеник преди 12 години
Доган е мошеник. Представи се за хидроинженер, за да открадне 2 млн. лева. Мястото му е в затвора.
110
0
 
10
 
! Отговори
Някак преди 12 години
Някак си така си, политик с отявлено антибългарско поведение е за доживотна присъда!
109
0
 
15
 
! Отговори
Мушмурок преди 12 години
Вреден си ти а не морала!
108
1
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
приватизацията и унищожаването на производства са вредни за държавата1 основна мисъл на българския политик...не гледай какво върша а слушай какво говоря!за един мандат политиците ни стават милионери!Държавата това са интересите на глутница политициБСп, герб НДСв...ДПС..СДС Атака РЗС..това са политици организирани в глутници за да доят и стрижат стадото..!морал и политик две несъвместими понятия в България!Банкрутирала Гърция доказа че има по добри политици!национален дълг опростен с 85%
107
8
 
3
 
! Отговори
До 113 преди 12 години
До 113Само искам да те попитам не е ли "играч" Саркози? Морален ли е Саркози?/Кадафи му финансира предизборната кампания/Морална ли е Хилари Клинтън, Джеймс Камерън и тн.....Доган е казал самата истина...
106
1
 
6
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
Ти четеш ли ме бе, ***? Как ще гласувам за Доган като искам да е разстрелян като куче???? *** си братко!
105
1
 
5
 
! Отговори
Бенковски преди 12 години
тук е пълно с еничари, малодушни овце и обикновенни простаци