Борисов подозира, че е обграден от шпиони

Вини Дянков и Трайков, които преговаряли по "Белене"
Обновена: 28 мар 2012 18:30 | 28 мар 2012 18:30,
226
Борисов подозира, че е обграден от шпиони
Бойко Борисов смята, че е взел правилно решение. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов признава, че решението да се откажем от проекта АЕЦ "Белене" е било взето още преди няколко месеца. Това става ясно от публикуваната стенограма на МС от заседанието на кабинета.

"И аз истински се забавлявах, нас ни обвиняват в полицейщина, но имам чувството, че съм обграден от шпиони и всички наши решения, днес като го видях Костов по bTV същото, което като решение днес взимаме, той същото го показва. И няма да се учудя сега, ако отиде и каже – той Борисов се съобрази с нашите предложения на "Синята коалиция".

И тук виня някои хора, които участваха в преговорите, защото повтарям, Дянков и Трайков ги пратих да съобщят това на руската страна преди няколко месеца", заявява Борисов пред министрите си.

Още по темата

Според него решението на правителството е правилно, след като разгледали всички плюсове и минуси.

"Фактът, че нещо 33 години не е станало, има нещо, което да му тежи. Затова аз съм доволен, че и господин Путин прие моите тези като правилни и именно затова, защото много ми се иска да приключим с тези проекти, защото след "Бургас-Александруполис" това е вторият проект, който канцелираме, да отиде делегация, водена от министър Добрев, да уточним, по възможно най-дружеския начин да приключим с всички тези проекти, да намерят решения, да не се отива на съд да се харчат грешни пари, веднага да се стартира процедура за "Козлодуй" и съответно пак същите тези решения да се вземат за намиране на инвеститор, съвместна компания да се направи, да се търси хибридният модел", смята премиерът.

Той заръчва и ускоряване на действията по "Южен поток", който ставал газоразпределителен център на Балканите и по думите на премиера той е изключително изгоден за България.

"Това, което Путин ми каза, че декември 2015 г. трябва да тече газ. Беше изключително доволен и от това, че турският премиер Ердоган е подписал всички надлежни документи за минаване през икономическата зона на Турция за "Южен поток", така че в тази посока ни остава този проект", казва Борисов пред министрите си.

В решението да се откажем от АЕЦ "Белене" не фигурира точка, че на площадката ще градим газова централа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
5
 
14
 
! Отговори
Иво Стаменов преди 12 години
Бойко Борисов съвсем се е объркал около БСП кашата " АЕЦ БЕЛЕНЕ ". Много е подозрителен. Сигурно ден и нощ сънува шпиони. В кое време живееш Бойко? Опомни се. нямаш ли си добри съветници? Няма ли кой да ти изглади разума? Глупостите които правиш непрекъснато са предвидими и от подрастващите. Животът е логика, далновидност. Така го живеем ние Костовистите. Другото..., тоест твоят начин на мислене е диагноза ШПИОНОМАНИЯ!
154
5
 
7
 
! Отговори
недоволен преди 12 години
и за къв *** пак клякаме на пияндурницитя ...............да си вземат самовара и да си варят водка в него, по-далеч от нас
153
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ме развеселявате!Само моля Ви, не казвайте обидни думи за пожарникарите-свива ми се сърцето, защото в живота на много хора те са страшно важни и самоотвержени! Останете си със здраве!
152
6
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Кой вика, че българите сме били по-зле и от Пепеляшка? Я да сравним, при нея тиквата стана на каляска, при това само за няколко часа, а при нас Тиквата стана премиер, и вече трета година все си стои така :))) Е, и мачленце поритва понякога, не само стои ;)
151
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И семейството на Дянков е в САЩ
150
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то има чалъм бре, срс-тата за кво са, да пита слухаря, той ще обясни набързо кой е шпионина
149
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лично забелязах в новините как Цачева шпионираше, застанала зад Боко.Той задъхано обясни как предишните му се изакали в гащите, а тя въртеше очи без да мести глава....
148
4
 
21
 
! Отговори
От "Св.Наум&quo преди 12 години
В началото на всички наши пациенти им се е привиждало, че ги преследват шпиони или непознати хора са се появявали зад телевизорите им. Това е леката форма на шизофренията, тежката следва по късно, но сигурно. За нас ще бъде удоволствие и привилегия да се грижим за най-влиятелния мъж в България - държавата отличник на ЕС.
147
5
 
18
 
! Отговори
ДОК преди 12 години
Моята шефка- новоназначена "Калинка" има същите симптоми - шизофрения съчетана с параноичен страх от всички колеги,които за нея са конкуренция.Като гледам кадрите на ББ имам чувството, че всичките са клонинги от една и съща матрица -некомпетентни,но амбициозни ;необразовани ,но кариеристи; некадърни ,но алчни; пионки в ръцете на шефа си,но самовлюбени и велики пред подчинените си, и най- вече ги гони параноя от всичко и всички.Това не е характеристика ,а диагноза!
146
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с това Белене! Всички бяха забравили за него до момента, когато дойде с комуноченгесарска и руска подкрепа малоумния цар и го съживи.Ток си имаме и ще имаме и за в бъдеще дори без 7 блок и пуснатите днес балони за парогазови централи!Не мога да си обясня как едно затънало в други проблеми общество може да хвърля толкова енергия за един несъществен за близкото десетилетие проблем?!
145
2
 
10
 
! Отговори
REPLIKATOR преди 12 години
НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ "ЯКА ГЪРЛА"...АМА ЯКО *** СИ СЪС СИГУРНОСТ!
144
2
 
6
 
! Отговори
@189 преди 12 години
e за тва че нищо не създават а само коментират съм съгласна, но чак пък шпиони чиновниците не са. те и да искат да са, кой пък ще ги земи като ги знаят за какво стават за разпространение на неверни клюки и клатене на краката :) шпиони само в някой хумористичен шпионски филм. между другото министрите не е зле от време на време да си попреглеждат министерствата и да слагат по-често относително по-сериозни хора там :) все пак да не сме максималисти
143
2
 
4
 
! Отговори
@Цола Драгойчева преди 12 години
:)
142
5
 
21
 
! Отговори
бореца преди 12 години
Искам да кажа на всички гербери как тъй вашият кумир все за нищо не е виновен,то не беше Трайков,Константинов,Борисова,Нешева и ред други административни нещастници само той най-великият не,не знаел че си раздали 110 млн. бонуси хайде бе да не знаеш какво правят твойте подчинени ами ако не знаеш ега ти началника си тогава тогава си едно *** да плашиш не гаргите а врабците *** ти премиера!Колко жалко, а на всички гербери ще кажа всички вие сте *** по Достоевски!ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО!
141
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека не забравяме, че дъщерята на Тиквата е в САЩ!
140
2
 
9
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
Другари, провокаторите са ми изтрили снимката! Възмутително, другари и другарки! Да живее ВОСР!
139
6
 
13
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 12 години
Другари, Много лошо впечатление прави недопустимият език и грубата реторика, която си позволявате в публичното пространство. Нека ви напомня, че политбюро не толерира подобни прояви, а вашето поведение нанася непоправима вреда върху имиджа и авторитета на Партията. Ние винаги сме били за конструктивната критика и откритото излагане на проблемите, но наша отговорност е да следим за спазването на добрия тон и диалогичността в дискусиите с нашите опоненти. Моля ви да си изготвите самокритика в рамките на една машинописна страница и да я предоставите на своя ръководител на ППО за разглеждане пред вашите другари. Приемете моето и на другарите от политбюро неодобрение на вашите изказвания. Ура, другарки и другари! Да живее ВОСР!
138
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кутевци.Още един Мандат на Бойко и Партията ви вече ,ще е във Бунището на България
137
2
 
12
 
! Отговори
:) преди 12 години
дааа, така е, шпионира се този, който взема решенияама да кажеш, шпионират ме е едно, обаче да кажеш "заобиколен съм от шпиони", тва вече си е параноя. и дори и да си го мислиш, по-добре е да не го споделяш, за да не става известно състоянието ти :Dособено като ги сменя толкова често тея около него, малките михлюзи не знам какви шпиони са, да не говорим, че той си ги е избирал всичките, освен това на експертно ниво, така че не зн кви шпиони му се привиждат
136
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доло Комунистическата Олигархия