ЕК ще ни глобява всеки ден, предупреди Кунева

Причина е неизпълнение на газовата директива
Обновена: 31 мар 2012 21:28 | 31 мар 2012 20:10,
187
ЕК ще ни глобява всеки ден, предупреди Кунева
Меглена Кунева. Снимка: Impact Press Group

След по-малко от месец Европейската комисия ще започне наказателна процедура срещу България заради неизпълнение по газовата директива, съобщи в Смолян Меглена Кунева, председател на Сдружението "България на гражданите".

„Вече са ни изпратени първите писма по т.нар. газова директива, т.е. по либерализиране на газовия ни пазар. Ние бяхме длъжни да го либерализираме. Ще ни налагат глоби всеки ден. В зависимост от Брутния вътрешен продукт на страната, за всички страни са различни. Дано правителството да се справи и да либерализира пазара”, коментира тя, цитирана от БНР.

„2008 година аз се борех в Европейската комисия, България беше най-засегнатата, България и Словакия, когато спряха доставките от Русия. Единствено на нашата страна бяха увеличени парите за газови връзки с Гърция и с Румъния. От 2008 година досега дума няма дали тези връзки са изградени. Газохранилището в Чирен пълно, празно, колко... имаме задължения за 90-дневни запаси винаги да поддържаме, къде сме. Няма никаква информация”, коментира още Кунева по повод решението да се откажем от проекта АЕЦ „Белене”.

Тя постави въпроса дали е възможно пренасянето на реактор в Козлодуй, каквито са намеренията на кабинета.

„Аз бих поставила нещата така: програма за енергийна ефективност, за да се види колко можем да спестим, второ - енергийна стратегия, за да се види какъв микс ни е необходим, и трето - цена, производство, пазар”, обобщи Кунева.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
2
 
! Отговори
Иво преди 12 години
до f.u.c.k.-*** youТи на кой ще викаш комунист бе педерастче нещастно?Комунист е на *** сина и ясно ли ти долнище такова , ако толкова ти знае гагата да се видим някъде утре да се разберем кой е комунист *** с ***.Цял ден съм свободен чакам да ми кажеш къде и кога да се видим...
78
0
 
6
 
! Отговори
Akud преди 12 години
Smuchai Kundera
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майната и на Кунева - вижте какво казва номер 88 в коментара си!
76
3
 
13
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Тази пък червена, пуйка с очила
75
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Видяхте ли сега каква е ползата от членството ни в ЕС? Че хората там искат да имаме по-добър живот но *** които ни управляват се опитват да направят така че това да не стане! Хората от ЕС казват директно на нашите управляващи - при вас няма конкуренция и ограбвате народа си с безобразни цени на газа и горивата! Затова ЕС започва наказателно преследване срещу България!
74
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не, не не не , това е невероятна наглост. Престъпника, затворил реакторите в Козлодуй да дава акъл на нацията какво да прави !!! Невероятно наистина. Безсрамието май няма граници.
73
0
 
18
 
! Отговори
hhhhhhh преди 12 години
това квазимодо,дето продаде националната ни енергетика,на какво се прави?това,че много хора,гласуваха за нея не значи нищо.те нямаха избор.това е цялата истина.на следващите избори,ако събере 10000 човека,ще е постижение за тази антибългарска ффлъорца.
72
1
 
10
 
! Отговори
f.u.c.k. преди 12 години
ей не измряха тез мизерни комунисти (като номер 89 например)
71
3
 
22
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
ти си за разтрел *** дърта гювендио.Благодарение на такива като теб сме в това положение.За предателство срещу народа трябва да те отрепем с камъни на площада. И ай стига си показва грозната мутра
70
2
 
18
 
! Отговори
я преди 12 години
у лево Кунева у лево
69
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
тая наглата...и тя самата говори за енергетиката ни...да вземеш и си затвориш човката проскубана очилата гарга..че благодарение на теб..когато беше преговаряща за приемането ни в тоя прословут и ЕС..който е една кръгла нула..ни затвориха реакторите и сега седим на тъмно и бедни...нагла..нагла..но пък си оправи живота до като е жива ..*** че и пак власт ще искаш..шута те чака тебе..нищо друго
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да живее хунтата
67
1
 
16
 
! Отговори
Златен лев преди 12 години
Ей , резервният вариант на БКП/БСП/ др. Кунева , не мирясва , напаст.....
66
4
 
18
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
Мадам "Уста като Кокоши ***" да не се прави на много компетентна...
65
5
 
11
 
! Отговори
23-годишен. преди 12 години
Човека го каза - ще завещаем повече от вас. Заклевам се! Няма да оставим децата си да са на последно място в Европа! Никога вече! Ние знаем какво е да сме 2ра ръка хора и НЯМА да позволим на децата ни да ги третират като такива! Чалгата и наркоманията нямат НИЩО общо. Наркомани има навсякъде , а пък чалгата да ти е проблема...
64
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1989 година,другари,нямаше никаква безработица!Всичко цъфтеше и връзваше,магазините беха пълни със стока,хората богати,доволни,усмихнати,щастливи,с хубави коли и къщи.Даже имаше и бензин по бензиностанциите.Москвичите зареждаха безплатно.Във всеки магазин висеше портрета на Първия държавен ръководител,генералнио секретар!Вервате ли,вервате ли?
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поколението си е добро просто няма волята да си наложи ценности.Ако някой не го следи,дебне и заплашва така наречените хора се отдават на поркане,мързелуване циганеене и желание нещо незаконно да се стори.Независимо дали е просто чупене на пейки пикане и сране на улицата или документни и финансови измами в някоя уж "сериозна" фирма.Просто хората са лабави това е..Върховна цел е притежаването на много пари с цената на всичко.Малко са различните и те биват тъпкани и унижавани защото имат идеали.
62
4
 
6
 
! Отговори
! преди 12 години
Каквото и да завещаят ще е повече от вас....огромен външен дълг, примитивна инфраструктура и катастрофално осакатена морално общественост.Да наборите на това момче в 80% от случайте за нищо не стават, но има и свестни и сред тях.Лошото, е че с вашите *** реформи последните 22 години тотално го вкарахте на идните поколения, а безкръвния ви преварат си е само ваша грешка сега и да ревете, че са същите файда няма, така че вижте какво вие направихте - бедност, безработица, мизерия..и тн. !!!
61
2
 
13
 
! Отговори
jan преди 12 години
Върви целенасочено унищожение на българската нация.Разбираме, че и ДНЕС.БГ участва в това деяние. Технологията е следната:- статийка за Ким - народът се надървя, мести го наляво и надясно и... ужас...- снимка на кривоусто бабе с императорски амбицииРезултатът: ако не получи инсулт или инфаркт кардаширащият индивид губи поне възпроизводителните си способности.
60
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кунева,четеш ли?Най-големите комунисти те обиждат на "комунистка".Значи,може да си на прав път!Успех.