Конфузът в Катар ни струва над 65 хил. евро

Разходите са за наеми, официални вечери и техника
Обновена: 31 мар 2012 19:02 | 31 мар 2012 19:02,
230
Конфузът в Катар ни струва над 65 хил. евро
Борисов и Цветанов в Катар. Снимка: МС

Организираният от външно министерство бизнес форум в Доха, Катар, струва на българските данъкоплатци 65 445 евро, съобщи Mediapool.

Събитието ще се запомни с това, че откриването му не бе уважено от нито една катарска фирма, а вече бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков изнесе презентация на английски език пред аудитория от българи.

Основните разходи около организирането на форума са за наеми на зали за провеждането на форума, за зала с капацитет 250 души за официалната вечеря на двамата премиери, за аудио визуална и преводаческа техника, целодневни кафе паузи и обеди и други. Това съобщиха от Министерството на външните работи след запитване на електронното издание.

Фиаското на форума бе посочено от премиера Бойко Борисов като капката, която преляла чашата на търпението му към министър Трайков. За сметка на това, каза Борисов след завръщането на Катар, посещението там било "брилянтно организирано" от МВнР. Впоследствие Трайков и външният министър Николай Младенов обаче обясниха, че събитието е било организирано от външно министерство.

Още по темата
 Общите разходи на външно министерство за подготовката на визитата в Катар са общо 79 220 евро. МВнР е командировало трима служители, които са престояли общо 30 дни в Доха, като са изхарчени над 8200 евро за командировъчни, транспорт и настаняването им.

Над 5500 евро пък са отишли за пресцентър, настаняване на екипажа на чартърния полет, с който е пътувала българската делегация, комуникационни разходи и други.

В официалната делегация участваха министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Мирослав Найденов, Ивайло Московски и Трайчо Трайков, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Освен 14-членната официална делегация, имаше още 25 придружаващи лица. Отделно от това премиерът бе придружаван от 103-ма представители на български фирми от различни браншове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: Катарбизенс форум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всяко посещение се организира от външното министерство.видяхме хубавия Николайчо как се изака ,а го отнесе Трайчо.
35
5
 
30
 
! Отговори
полза - никаква! преди 12 години
Ако един полет на пожарникаря с правителствения самолет от София до Бургас и обратно, струва на данъкоплатеца 25 000 евро (50 000 лева), интересно колко ли струва един полет на ЕТ герб до братски Катар и обратно? Пожарникарят само троши парите на данъкоплатеца, а полза - никаква!
34
2
 
19
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Баце Боко , ако беше пратил Цецка - мецанка у Катар щеше да има сделка. Ей този арабел с джапанките нямаше да и се нагледа и много щеше да инвестира.
33
1
 
23
 
! Отговори
AHA преди 12 години
Забележете само как са кръстосали ръцете!Предпазват се и по този начин блокират комуникацията!!!
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха така,Тикво!Мачкай Тикво!Къде е оня ***,който на всяко показване на кухата Тиква пише все едно и също:"мачкай Бойко".
31
3
 
28
 
! Отговори
шофьорче преди 12 години
Пожарникарят към шейх Хамад: Ей шейх, ако искаш че ти стана бодигард, когато скоро ме изхвърлят от политиката. Ше те пазя, както пазех Тодор Живков и Симеон Втори! А Цецо че ти го направим шофьорче, и че ти носи папките!
30
3
 
31
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
Пожарникарят към шейх Хамад: Ей шейх, дай ипон да ти пази колата! Ако не искаш да я пазим, колата ти може довечера да се самозапали!
29
4
 
23
 
! Отговори
еркек преди 12 години
машалла, машалла кратун ''ТИКВА'' ефенди, серсеми гласуват за за чок *** ама гьон сурътлъ аре сиктир ордан секеджам маазанъ
28
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако този по джапанките дойде в Бългърия ще организирам "бизнесмени " да го посрещнат с рунтави *** и го сритат по ***....
27
4
 
22
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
BULGARSKAIA NAROD TI E STRA6NO BLAGODAREN BOIKO ZA TOVA 4E IADOHTE,PIHTE I SE VESELIHTE I ZADNICITE SI PEKOHTE V KATAR SRE6TU SKROMNITE 160000LV.A ZA TOVA 4E ZAPLATI I PENSII SA ZAMRAZENI PO TVOIA VINA A DORI I NAMALIAHA ZARADI POSKAPVANETO NA JIVOTA EDNO GOLIAMO BLAGODARIA.
26
1
 
38
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Цървулите обули шпицарките, а катареца по джапанки :)))
25
2
 
24
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Е, въпросът има ясен отговор: явно тоя с белите чаршафи не взима насериозно тези двамата пред него. От 25-имата придружаващи, трима са семейство Баневи. Евгения Банева е казала, че на подобни срещи ходят семейно. Дали от собствения си джоб са платили воаяжът? То е ясно, че джобът е дълбок, години наред събират такса вход на "Русалка" и държавата все казва, че не може да се справи с това. Сега поне е ясно защо - пътуват семейно, вероятно и на наши разноски с Премиера.
24
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе абсолютен провал на външно министерство единствено... кво са им правили тримата командировани 30 дни там, че и с добри командировъчни и никаква работа на лице... обаче премиера ни е кон с капаци
23
1
 
5
 
! Отговори
До Мишо преди 12 години
Мише цар си.
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Даже и врътовръзките им са в тон със тапицерията, перфектна организация, това се казва добра работа.
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прибавете и разходите за самолетни билети и чартър за около 100 хиляди евро.Не ми се мисли колко е струвало и съвместното заседание на българските министри с турски бейове и министри в Анкара.
20
5
 
32
 
! Отговори
ХАХА преди 12 години
ШЕЙХА Е С ДЖАПАНКИ , А НАШИТЕ СА СЕ ИЗТЪПАНЧИЛИ С КОСТЮМИ. НИКАКВО УВАЖЕНИЕ !
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен най-подходящото име е ***!
18
1
 
23
 
! Отговори
rrrr преди 12 години
В Катар, един голям катър намерихме и то много скъп, сега ще си плащаме, писна ми вече от некадърните ни управляващи!
17
1
 
26
 
! Отговори
Черен Петър преди 12 години
И аз бях там, ядох, пих и се веселих.Така завърши и завършва всяка българска народна приказка.