Борисов доволен, спечелил битка за офис на ДЕА у нас

Беше много трудно, офисите на ДЕА са едни от най-скъпите, призна той
Обновена: 4 апр 2012 12:26 | 4 апр 2012 10:55,
71
Борисов доволен, спечелил битка за офис на ДЕА у нас
Директорът на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) Мишел Лионхарт. Снимка: БТА

„От 10-12 години водим битка да открием офис на ДЕА в България и сме много щастливи, че това се случи“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с директора на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) - Мишел Лионхарт.

На срещата присъства и американският посланик Джеймс Уорлик. Вчера американската Агенция за борба с наркотиците ДЕА откри своя първи офис в България.

По думите на Борисов конкуренцията между страните в региона за това къде да бъде открит офисът е била огромна. Но благодарение на стабилността и успехите на тукашните власти сме успели да се преборим.

„Беше много трудно, години се вземат такива решения. Офисите на ДЕА са едни от най-скъпите“, обобщи Борисов.

Според премиера операция „Лунна светлина“ все още се дава за пример по света за една от най-добрите подобни акции, правена някога.

Още по темата
3 апр 2012 20:32
64

На 3 август 2003 г. в боливийския град Санта Крус бяха заловени при международната операция 5 т кокаин, смесен с картофено пюре.

Три тона от тях трябвало да стигнат по море до България и да бъдат пречистени в лаборатория край Марица. После дрогата щяла да отпътува за Западна Европа. Другите два тона били предназначени за Испания. 

Министър-председателят обясни още, че по време на срещата е запознал представителите на ДЕА с проблемите с контрабандата на цигари и с фалшиви пари, и изрази надеждата, че в бъдеще ще се борим заедно в трансграничната престъпност.

От своя страна шефката на ДЕА Мишел Лионхарт благодари на българските власти за доброто сътрудничество и добрите връзки през последните години.

Тя изрази надежда, че за в бъдеще двете страни – САЩ и България, заедно ще могат да се борят с проблемите на трансграничната престъпност в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Бойко БорисовДЕА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Над 50 коментара до тук, и почти всички от тях писани от ***!
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да вземе тиквелин да се пребори някое заводче да открият,инвестицийка...дето ще храни народа ,а не ЧЕНГЯРСКИ ИНСТИТУЦИИ....*** милицая си е милицай
42
2
 
3
 
! Отговори
old smuggler преди 12 години
Тиква кво ти пука......народа ще го плати, колко да е скъп един офис..........А ПЪК АНОНИМНИЯ С НОМЕР 46, ДЕТО Е ПО-*** И ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТАКИВА.....ТОЙ ЩЕ Е НА ПОРТАЛА....СЪБРАХТЕ СЕ ДЕ
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това е най новата инвестиция в Бг.Дай боже още такива инвестиции докато се надрусаме яко.
40
2
 
11
 
! Отговори
безработен преди 12 години
Сега ще си пуснат и реклама '' *** - Една наистина добра ИДЕА !!! Хахахаха .... Хайде ние да искаме да направим офис в Вашингтон за печатене на американски визи за българи !!! Няма да е скъп , а и Барак Ебама ще има контрабандни цигари от Видинско гратис !!! Щом толкова са се притеснили да помагат , редно е и ние да им отвърнем с добро !!! Искам офис до овалния , с българско знаме и портрет на Левски !!! Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена : Безработен !!!
39
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Извинете ме, имам един въпрос не по темата - Тук по надолу само *** ли коментират? Директна оптична връзка към с. Карлуково и ул."Позитано" 20 ли имате?
38
4
 
16
 
! Отговори
777 преди 12 години
БОРИСОВ , НАРОДА МИЗЕРСТВА .МИЗЕРИЯТА РАЖДА СКОТОВЕ, А СКОТА УБИВА. КАКВА ,*** КАКВИ ПЕТ ЛЕВА. А ОТНОСНО НАРКОТИЦИТЕ ,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ПОЛИТИЦИТЕ И МВР. ДА СИ ПРИБИРАТ ПАРИТЕ И ДА СЕ ОТЧИТАТ НА ЪНДЪРГРАУНДА. И БЕЗ ТОВА СА ОПЛЕТЕНИ ЕДНИ ДРУГИ ,КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА. А НАРОДА ДА МРЕ!ДА ВИ *** И ПОЛИТИКАТА, ПРЕСТЪПНИЦИ СКАПАНИ.
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наркодилър 1 отвори офис в България. Сега ще подчинят местните измекяки и дрогата вече ще се продава със сертификат на Държавния департамент. А ББ, с присъщата му бавна мисъл, в един момент ще усети, че оборотите му са се увеличили, но пък плаща рекет и на янките.Добре че децата ми пораснаха - сега очаквам да направят хероина в междучасията задължителен.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами два тона за Испания... то там цената е 40 евро за грам. Тък е 70, а пък че е поне 4 пъти по-разредена от колкото в Испания, ай у ляво.
35
2
 
9
 
! Отговори
5656 преди 12 години
дано от този офис разследват самия него
34
2
 
13
 
! Отговори
безработен преди 12 години
oт 10-12 години водим битка да открием офис на *** в България и сме много щастливи, че това се случи.Значи те са спечелили битката , а ние сме я загубили !!! Не може в битка и двама да спечелят ...един губи и то всичко !!! Честито на загубилите !!!
33
1
 
11
 
! Отговори
Любо преди 12 години
Обществена тайна е кой се занимава с контрабандата и дрогата - Бойко Борисов просто трябва да се проследи ковчежника Цветанов и от къде взима паричките. А за какво е хубаво че *** ще имат офис тук ами сега всичко което минава вече се знае и ще се отчита до стотинка А офиса е скъп *** взимат 20% то това по ваши сметки прави към 300-400 млрд на година че и повечееее - Това в връзка с една статия за 8 год 4 000 000 от проституция - евро
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очаквайте ФЕД и ЦРУ други институции за борба с излишното население! след това Шеврон ще ни довърши
31
1
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
сащ са наркоразпространител номер едно в света ,са какво мислите окупираха Афганистан?За да сложат ръка върху производството на опиум ,което достигна космич1ески нива !
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човекът е болен.
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов е от СИК, а *** са подчинени на ЦРУ и турските секретни служби. Така СИК ще може да продава наркотици и на турския пазар, а не само американската и турската мафии.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
единия доволен, на другия му се сбъднала мечтата...ха да видим сега как ще се отрази това
27
2
 
18
 
! Отговори
млад6ито преди 12 години
иначе ако не разбрахте офисите на *** са скъпи, но бойко се е преборил целокупния народ да изхранва не само полвин милион родни *** в униформи, но и чуждите ***
26
3
 
11
 
! Отговори
млад6ито преди 12 години
айде честито да ни е...освен родните милиционери си поканихме и инострани ченгесари от САЩ...ми да поканим и малко милиционери от русия да не се сърдят и да си развалим 'дружбата'? даже който иска да идва...се ще се намери къде да джиткат полицаите
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KAKVA DEA NE 4ETETE LI AMERIAK OTIVA PO DQVOLITE Страните от БРИКС подписаха споразумение за отказ от долара и за търговия в регионална валутаKOETO MNOGO ME RADVA V SLU4AQ