Борисов доволен, спечелил битка за офис на ДЕА у нас

Беше много трудно, офисите на ДЕА са едни от най-скъпите, призна той
Обновена: 4 апр 2012 12:26 | 4 апр 2012 10:55,
71
Борисов доволен, спечелил битка за офис на ДЕА у нас
Директорът на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) Мишел Лионхарт. Снимка: БТА

„От 10-12 години водим битка да открием офис на ДЕА в България и сме много щастливи, че това се случи“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с директора на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) - Мишел Лионхарт.

На срещата присъства и американският посланик Джеймс Уорлик. Вчера американската Агенция за борба с наркотиците ДЕА откри своя първи офис в България.

По думите на Борисов конкуренцията между страните в региона за това къде да бъде открит офисът е била огромна. Но благодарение на стабилността и успехите на тукашните власти сме успели да се преборим.

„Беше много трудно, години се вземат такива решения. Офисите на ДЕА са едни от най-скъпите“, обобщи Борисов.

Според премиера операция „Лунна светлина“ все още се дава за пример по света за една от най-добрите подобни акции, правена някога.

Още по темата
3 апр 2012 20:32
64

На 3 август 2003 г. в боливийския град Санта Крус бяха заловени при международната операция 5 т кокаин, смесен с картофено пюре.

Три тона от тях трябвало да стигнат по море до България и да бъдат пречистени в лаборатория край Марица. После дрогата щяла да отпътува за Западна Европа. Другите два тона били предназначени за Испания. 

Министър-председателят обясни още, че по време на срещата е запознал представителите на ДЕА с проблемите с контрабандата на цигари и с фалшиви пари, и изрази надеждата, че в бъдеще ще се борим заедно в трансграничната престъпност.

От своя страна шефката на ДЕА Мишел Лионхарт благодари на българските власти за доброто сътрудничество и добрите връзки през последните години.

Тя изрази надежда, че за в бъдеще двете страни – САЩ и България, заедно ще могат да се борят с проблемите на трансграничната престъпност в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Бойко БорисовДЕА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз само не разбрах като е скъпоструващ за сметка на нашия данакъплатец ли е? и да каже че сме се борили да открият офис у нас, как точно сме се борили? с наркотрафик ли? агенциите и асоциациите в САЩ нямат край, обаче DEA това звучи гордо, особено като знаем какво става с наркотрафика от Афганистан
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всичката мара втасаласъде за такъв офис не бехме си мечтали и кво следва, и досега беше ясно чии са каналите, сега под висша благословия ще мине всичко
22
2
 
13
 
! Отговори
Боби преди 12 години
И пак заслугата е само и единствено Негова. Снимката трябва за се смени с Неговата - как реже милионната лента... Ей, нЕкои се самозабравиха, ама на изборите ще бъдат тУрени на мЕсто.
21
2
 
18
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Какво му е скъпото? И като е скъп кой плаща?
20
1
 
23
 
! Отговори
para_bellum преди 12 години
Щом сме толкова напреднали в сътрудничеството и борбата срещу трафика на наркотици защо тия от *** им трябва да откриват скъпо струващ офис у нас !? Май картинката е по различна ..... ;-)
19
3
 
18
 
! Отговори
Г преди 12 години
Много сте ***... ***. кво ше ни помогне *** бе *** такива!? Не мога да Ви разбера логиката. Доказвате, че сте неспособни да се справите ли? Мега смешниците
18
0
 
6
 
! Отговори
кой да ли познавам преди 12 години
до Нм. 6 много са си отворени нашите служби и на световно ниво са и без да идват тея ли са *** ли са.. просто се подчиняват на покварени хора и следват покварени планове
17
2
 
11
 
! Отговори
Прост преди 12 години
DEA - Drug East Association !
16
6
 
24
 
! Отговори
няма контрабанда преди 12 години
В България няма контрабанда на цигари! За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
15
4
 
8
 
! Отговори
Владо преди 12 години
А решението е толкова просто. Легализация на наркотиците. Така и така глупаците, които се тровят си намират начин да си ги доставят и това храни една огромна бандитска прослойка. В момента се харчат милиарди за "справяне" със следствие. Ако наркотиците се легализират и тези огромни пари се пренасочат към справяне с проблема (кампании, клиники за лечение, превенция и т.н.) ще бъде хиляди пъти по-добре. Ама настоящото положение май е най-удобно на политиците, които добре се облажват.
14
1
 
21
 
! Отговори
без съмнение преди 12 години
Никога не съм се съмнявал, че органът на Цецо - МВР, е импотентен!
13
3
 
19
 
! Отговори
колко съм велик! преди 12 години
Пожарникарят: Абе, аз цяла България по петнайсет пъти на ден я лъжа, та една Мишел Лионхарт ли нема да преметна? Важното е да ме дават по кабеларките, колко съм велик!
12
2
 
17
 
! Отговори
Ахмади преди 12 години
От Афганистан ли са ги изгонили ?
11
2
 
33
 
! Отговори
Разучил преди 12 години
по-скоро откриват офис тук,за да контролират и пренасочват големите количества кокаин,които преминават транзитно през България.
10
2
 
17
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Пак за пари става дума,щом вече ще има офис,това значи повече пари за Цветанов,това си е чиста далавера в държавната ясла !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Аман от този *** Цветанов.
9
2
 
23
 
! Отговори
чичо от село преди 12 години
Този селски хитрец отново се прави на *** .Офиси на Д Е А се откриват само там където борбата срещу наркотиците е много слаба и правителството и МВР не само не противопоставят на разпространението им,но самите те го организират и учавствуват в него!
8
2
 
23
 
! Отговори
Вицекралят на Българ преди 12 години
Вицекралят на България, Ворлик, няма никакво доверие в пожарникаря и в Цецо Лажецо и затова си отваря собствено бюро за борба срещу наркотиците!
7
2
 
28
 
! Отговори
преди 12 години
Миналата година Боко и неква американска кука ходиха до Варна, за да обявят, че оттам минавал голям канал за кокаин за Европа. Сега *** отварят офис тук. В същото време няма нито една голяма доставка хваната. Според вас те дали наистина се борят с наркотрафика, а?
6
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде пак започнахте да коментирате глупости.И какво лошо има в това да има офис на *** в България.Повечето *** тук искат да няма никакво американско, руско или каквото и да е присъствие в България, но страната да процъфтява и просперира.Това са контакти, връзки с чуждестранни служби, обмяна на опит.Това вдига нивото като цяло.Но, вие едно си знаете- да плюете.Колкото повече подобни организации тук, толкова повече нашите служби ще се учат да си вършат работата по-добре.
5
3
 
32
 
! Отговори
БГ преди 12 години
И кво му хубавото? Още една американска разузнавателна служба в БГ, която да ни контролира да не кривнем извън американските нареждания. Това си е живо прецакване.